«جمال الدین عزیزی» شهردار یزد امروز سه شنبه یازدهم خردادماه در نشست مسئولین و نهادهای حامی محیط زیست شهری با اصحاب رسانه که در محل پارک بانوان طوبی شهر یزد برگزار شد، ضمن گرامیداشت یاد و خاطره شهدای مسیر حفاظت از محیطزیست، گفت: شهرداری با رویکرد حفظ محیطزیست برنامههای متعددی را در بخشهای مختلف به اجرا درآورده که هر کدام بخشی از رسالتش در قبال محیطزیست را به همت و حمایت شورای شهر به ویژه کمیسیون خدمات و محیط زیست شهری شورای اسلامی شهر را بوده است.
وی از تحقق برخی از برنامههای سال گذشته شهرداری در این حوزه یاد کرد و از جمله اهم این اقدامات را ساماندهی نخالههای ساختمانی شهر که سالها مورد غفلت واقع شده بود، ذکر کرد و افزود: در این رابطه پیمانکاران و کامیونهای انتقال نخالههای ساختمانی شناسایی و ساماندهی و مکانی برای تخلیه آنها تعیین شد.
وی از اقدام به راهاندازی خط پردازش پیشرفته زبالههای شهر نیز خبر داد و ابراز امیدواری کرد که این طرح که برای اولین بار در استان در جهت تفکیک زبالهها انجام میشود، در ماههای آینده مورد بهرهبرداری قرار گیرد.
شهردار از دیگر اقدامات شهرداری در جهت صیانت از محیط زیست شهری در یزد را تفکیک آب شرب از آب مورد نیاز آبیاری فضاهای سبز شهر ذکر کرد و گفت: سال گذشته ۱۰ میلیارد تومان به این امر اختصاص داده و در این راستا ۱۰۰ کنتور آب شرب از حوزه آبیاری فضای سبز جداسازی شد.
وی توسعه حمل و نقل پاک را از دیگر اقدامات صورت گرفته در این راستا برشمرد و گفت: علاوه بر خردیداری اتوبوسهای شهرری جدید دارای استاندارد یورو ۵ و بازسازی تعدادی از اتوبوسهای فرسوده ناوگان شهری، در حال حاضر ۳۵ کیلومتر مسیر ویژه دوچرخهسواری در شهر یزد ایجاد شده و تلاش داریم که این آمار را به ۵۰ کیلومتر افزایش دهیم و مسیرهای ایجاد شده را برای توسعه حمل و نقل پاک در شهر به یکدیگر متصل کنیم.
عزیزی در ادامه به اقدامات دیگری مانند ساماندهی برخی فضاهای ش ری مانند مراکز ذبح دام و ساماندهی سگهای ولگرد با فعالیت فاز نخست پناهگاه این حیوانات در شهر یزد اشاره کرد.
جدیت شهرداریها در اخذ عوارض زیست محیطی صنایع
«نیره پورملائی» مدیر کل محیط زیست استان یزد نیز در این نشست با اشاره به برگزاری زودهنگام هفته ملی محیط زیست که از هفدهم خردادماه شروع میشود به دلیل تداخل با برنامههای انتخاباتی، از جمله مهمترین فعالیتهای صورت گرفته در راستای صیانت از محیط زیست شهری را جلوگیری از استقرار واحدهای بزرگ جدید آلاینده در دشت یزد - اردکان و انتقال آنها به محورهای جدید برشمرد و گفت: آلودگی هوا از مطالبات زیست محیطی مردم به ویژه در استانهای صنعتی است لذا در همین راستا برای اولین بار در کشور سیستم پایش زیستمحیطی در یزد راهاندازی شد که هماکنون آلایندگی ۸۰ درصد از صنایع دشت یزد - اردکان را به صورت شبانهروزی رصد میکند.
وی با اشاره به آلایندگی برخی صنایع بزرگ استان، خواستار ورود جدی شهرداری و شورای اسلامی شهر در موضوع اخذ عوارض زیستمحیطی از این واحدها شد.
وی نیز به اجرای طرح ساماندهی نخالههای ساختمانی اشاره کرد و با اشاره به پویش کاهش زباله، پیوستن به این پویش را در مدیریت شیرابه زبالهها به عنوان یکی از عوامل آلاینده محیط زیست شهری نیز موثر خواند.
پورملائی از نظارت کامل اداره کل محیط زیست بر پساب تولیدی از تصفیه فاضلابهای شهر و نحوه بازچرخانی آب در استان خبر داد و گفت: در نظر داریم پایش پساب مورد استفاده در تغذیه سفرههای زیرزمینی استان نیز به صورت الکترونیکی و برخط صورت گیرد.
اصلاح فرآیندهای مربوط به زبالههای شهری در یزد
«جعفر امینمقدم» معاون خدمات شهری شهردار یزد هم با گرامیداشت هفته ملی محیط زیست، به معرفی یزد در سال ۲۰۱۹ میلادی به عنوان پایتخت شهرهای پایدار جهان اشاره کرد و گفت: گروه ۷۰ نفری کشورهای جهان که عموماً جزو کشورهای جهان اولی بودند، ضمن بازدید از یزد عنوان داشتند که به واقع ریشه پایداری از شهر یزد آغاز شده است.
وی با بیان این که پیشنیه تمدن در استان یزد همواره به خاک، آب و هوا، نگاه علمی داشته است، گفت: گذشتگان ما نگاه زیستمحیطی به این بخشها داشتهاند به نحوی که در مورد آب واحد قطره را مدنظر داشتند یا در معماری خود، حداکثرهای زیست محیطی را لحاظ میکردند و همین عوامل باعث شده که در اقلیمی سخت و خشکی مانند یزد، شاهد ثبت جهانی دو باغ ایرانی نیز هستیم.
امین مقدم تاکید کرد: باید با توجه به این که یزد شهر میراث جهانی است، در اندیشه ایجاد استانداردهای بینالمللی در حوزه محیطزیست شهری و نمایش آنها به جهانیان و گردشگران یزد باشیم.
وی در ادامه نیز با قدردانی از همکاری سازمانهای پسماند و سیما و منظر شهری و همه فعالان بخش محیط زبیت شهری، از تلاش شهرداری یزد برای اصطلاح فرآیند تولید، جمعآوری، انتقال و دفع زبالههای شهر خبر داد و گفت: سعی داریم با بهرهگیری از تکنولوژی روز در جهت کاهش تولید زبالههای شهری به نصف در بازهای سه ساله از طریق ارائه آموزشهای شهروندی اقدام کنیم.
وی سرانه کنونی تولید زباله در شهر یزد را ۶۰۰ گرم عنوان کرد و با بیان این که ۳۰ درصد از زبالهها از نوع خشک است، از طراحی اپلیکیشنی برای ساماندهی جمع آوری زبالههای خشک خبر داد و در این باره به ایجاد خطا پردازش زبالههای شهر با ظرفیت تفکیک ۳۰۰ تن زباله در هر شیفت اشاره و ابراز امیدواری کرد که این طرح تا مردادماه امسال مورد بهره برداری قرار گیرد.
معاون شهردار همچنین از تدوین طرح جامع مدیریت پسماند تا چند ماه آینده برای یزد و برخی شهرهای دیگر استان نیز خبر داد و افزود: یزد در تفکیک آب آبیاری فضای سبز از آب شرب جزو شهرهای پیشتاز کشور است و استفاده از گونههای کم آبخواه را در دستور کار داریم.
«سپنتا نیکنام» رئیس کمیسیون خدمات و محیط زیست شهری شورای اسلامی یزد هم طی سخنانی گزارشی از اقدامات صورت گرفته در این حوزه را بیان کرد و به سئوالات خبرنگاران در این رابطه پاسخ گفت.
انتهای پیام
نظرات