دکتر مظاهر بابایی دوشنبه ۱۰ خرداد در جمع خبرنگاران با اشاره به جایگاه علم در تولید و توزیع ثروت، از نگاه کشورهای توسعه یافته، گفت: برای رسیدن به جایگاهی مناسبتر در زمینه تولید در بخشهای مختلف، باید ظرفیتهای علمی را تقویت کرد و پارکهای علم و فناوری، میتواند در این مسیر بسیار موثر باشد.
رئیس جهاددانشگاهی استان فارس گفت: همانگونه که کشورهای توسعهیافته از محور علم، تولید ثروت میکنند، مسلماً در ایران اسلامی هم باید همه مسئولان و برنامهریزان و دستاندرکاران توجه ویژهای به توانمندیهای علمی داشته و برای فعال کردن ظرفیتها، تلاش کنند.
وی افزود: تحقیقات و پژوهشهای علمی یکی از اصلیترین و مهمترین راههای رسیدن به حقایق پیدا و پنهان جهان هستی و کشف منابع و راهکارهای جدید برای پاسخگویی به مسائل، مشکلات، نیازها و خواستههای انسان و جامعه محسوب میشود.
بابایی با بیان اینکه وجود و فعالیت پارکهای علم و فناوری برای دستیابی به اهداف توسعه کشور در دانشگاهها و مراکز پژوهشی بسیار اهمیت دارد، افزود: حمایت از پارکها، قطعاً باعث رونق تولید، کاهش بیکاری و افزایش ارزش افزوده میشود.
وی، حذف شکاف موجود بین دانشگاهها و سایر بخشها، نظیر صنعت، کشاورزی و بهداشت و ... را نیازمند توجه بیشتر دانست و گفت: قطعا بخش مهمی از مشکلات موجود در بخش صنعت، با استفاده مناسب از ظرفیت پارکهای علم و فناوری قابل رفع خواهد بود.
بابایی خاطرنشان کرد: بخشی از مشکلات حوزه صنعت، با ارتقاء دانش مرتفع میشود و یکی از بهترین راهکارها در این زمینه، منطقی و مستمر کردن ارتباط صنعت و پارکهای علم و فناوری است.
رئیس جهاددانشگاهی استان فارس با بیان اینکه حمایت از طرح و ایدههای نو و ایجاد فرآیند پیشرفت بر اساس فعالیتهای شرکتهای نوظهور باید در اولویت قرار گیرد، گفت: حمایتهای اداری و مالی از طرحهای نو، اهمیت دارد، اما ضمن توجه به مغفول نماندن تاثیر حمایتهای معنوی، باید کاهش بروکراسی اداری را مد نظر قرار داد.
بابایی گفت: اگر بر اساس سند چشمانداز توسعه در سال ۱۴۰۴ بنا باشد در جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری منطقه با حفظ هویت اسلامی و انقلابی قرار گیریم، باید بدانیم این مهم تنها با سرمایهگذاری در حوزه دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری تحقق مییابد و قطعاً موجب رشد و ارتقای کشور در ابعاد مختلف خواهد شد.
رئیس جهاددانشگاهی فارس، خواستار توزیع مناسب منابع و امکانات، براساس اولویتها و با اتخاذ تدابیر موثر از سوی تصمیمسازان و برنامهریزان، روزآمد کردن آییننامهها، مقررات و قوانین و کاهش بروکراسیهای دست و پاگیر اداری با هدف تسریع در رشد و پیشرفت پارکهای علم و فناوری شد.
انتهای پیام
نظرات