• یکشنبه / ۹ خرداد ۱۴۰۰ / ۱۴:۳۰
  • دسته‌بندی: غرب آسیا و آفریقا
  • کد خبر: 1400030906790
  • خبرنگار : 71129

جنبه‌های دیگری از کودتای نافرجام اردن فاش شد

جنبه‌های دیگری از کودتای نافرجام اردن فاش شد

بر اساس مکالمات برگرفته از ردگیری تلفن و سایر دستگاه‌های شنود مشخص شد که معاون‌های ولیعهد سابق اردنی از جانب او به دنبال بیعت گرفتن از رهبران قبایل و افسران سابق ارتش چند هفته پیش از دستگیری‌اش بودند.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه گاردین، این سوابق قطعه‌های اصلی در شواهد موجود در پرونده دولت اردن علیه دو مرد است که به عنوان جاسوس برای شاهزاده حمزه، ولیعهد سابق این کشور در تلاش برای کودتا علیه ملک عبدالله، پادشاه اردن فعالیت داشتند. هر دو مرد –باسم عوض‌الله، فرستاده سابق اردن در عربستان و شریف حسن بن زاید، یکی از اقوام پادشاه اردن- قرار است روز دوشنبه در دادگاهی در امان، پایتخت این کشور حضور یابند.

تماس‌ها و ردگیری‌ها در مدت زمان سه هفته در مارس ۲۰۲۱ و در بازه‌ای صورت گرفته که مقام‌های اردنی می‌گویند شاهزاده حمزه تلاش کرده در این مدت حمایت اشخاصی را برای سرنگونی دولت ملک عبدالله کسب کند.

در این شنودها از واژه عربی "بیعت" استفاده شده و همین مساله مقام‌های اطلاعاتی را برآن داشت تا نظارت بر حمزه و معاون‌هایش را آغاز کنند.

گاردین روز چهارشنبه فاش کرد که آمریکا در تماسی با آژانس جاسوسی اردن در مارس ۲۰۲۱  نسبت به وقوع یک کودتای احتمالی هشدار داده بود.

هشدار آمریکا پس از آن مطرح شد که بن زاید به یک دیپلمات آمریکایی نزدیک شد و از وی خواست تا برای ولیعهد سابق به منظور دستیابی به سمت پادشاهی حمایت جلب کند. بعد از آن، مقام‌های اطلاعاتی چندین تماسی را که مربوط به جلب حمایت و بیعت می‌شد، ردگیری کردند. در یکی از این تماس‌ها صدایی شنیده می‌شود که می‌گوید: دوست ما تصمیم به حرکت گرفته‌اند،‌ بیعت می‌کنید؟

همچنین در وسیله شنودی که در نشست قبایل در شمال اردن کار گذاشته شده بود مشخص شد که مردان شرکت کننده درباره چگونگی جلب حمایت برای ولیعهد سابق اردن بحث می‌کنند.

پرونده دولت اردن علیه این ولیعهد سابق که همچنان در بازداشت خانگی است، بابت اقدام علیه سرنگونی پادشاه اردن است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha