بر اساس سند ملی واکسیناسیون علیه بیماری کووید ۱۹، اولویتهای تزریق واکسن در چهار فاز مشخص شد که بر مبنای آن واکسیناسیون فاز نخست شامل کارکنان خط اول ارائه خدمت به بیماران کووید ۱۹، از ۲۱ بهمن ماه آغاز شد و بر این اساس، فراگیران، دانشجویان و دستیاران فعال در دوره آموزشی بالینی نیز در این سند، فهرست شدند.
در همین زمینه معاونت آموزشی وزارت بهداشت اولویتبندی تزریق واکسن کرونا برای دانشجویان و اعضای هیئت علمی علوم پزشکی را به دانشگاههای علوم پزشکی اعلام کرد و بر این اساس به ترتیب اولویت اول دانشجویان، شامل دستیاران تخصص، فوق تخصص و فلوشیپ، دانشجویان پزشکی و دندانپزشکی در مرحله کارآموزی و کارورزی، پرستاران در مرحله کارآموزی در عرصه؛ اولویت دوم دانشجویان، شامل دانشجویان سال سوم تا پنجم رشته پزشکی و رشتههای مرتبط با بیماران و اولویت سوم دانشجویان، شامل دانشجویان سایر رشتههای علوم پایه پزشکی مشخص شد و دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور اقدام به تزریق واکسن به این گروهها کردند.
همچنین اواخر اردیبهشت سال جاری، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در نامهای به روسای دانشگاههای علوم پزشکی دستور واکسیناسیون دانشجویان پزشکی و پیراپزشکی را صادر کرد و بر اساس این دستور، مقرر شد دانشجویان پزشکی و پیراپزشکی، اینترنها، دانشجویان بالینی شامل رشتههای پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری مامایی و علوم آزمایشگاهی در ترمهای بالا و همچنین دستیاران و دانشجویان دکترا در فاز اول و کارشناسی ارشد در فاز دوم که در رشتههایی همچون ایمنی شناسی، ویروس شناسی، میکروب شناسی پزشکی، پاتولوژی فیزیوترایی، داروسازی بیمارستانی و با هر رشته علوم پایهای که به نحوی با بیمار و با نمونههای آزمایشگاهی در تماس است باید واکسیناسیون آنها انجام شود.
چندی پیش، سیما سادات لاری - معاون فرهنگی دانشجویی و سخنگوی وزارت بهداشت از «واکسیناسیون تمام دانشجویان شاغل به تحصیل در زیرمجموعه دو حوزه وزارت بهداشت و علوم تا اواخر شهریورماه» خبر داد و اعلام کرد: تاکنون بخش زیادی از دانشگاههای علوم پزشکی دانشجویان خود را واکسینه کردهاند و حدود ۸۰ درصد از دانشجویان علوم پزشکی که بر بالین بیماران حاضر میشوند، واکسینه شدهاند.
واکسیناسیون بیش از ۲۰۰۰ دانشجوی علوم پزشکی اصفهان
آرش نجیمی-سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان در این خصوص به ایسنا، گفت: دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان همراه با نخستین گروههای کادر درمان بر اساس درگیری در فعالیتها و با اولویت دستیاران که بیشتر درگیر بیماری بودند، واکسن کووید ۱۹ دریافت کردند.
وی با تاکید بر اینکه واکسیناسیون در گروه دستیاران بر اساس اولویتبندی وزارت بهداشت آغاز شد، اظهار کرد: پس از دستیاران، برای دانشجویان پزشکی مقطع کارورزی به همراه دانشجویان پرستاری که در حوزه بالینی بودند، تزریق انجام شد.
سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با بیان اینکه واکسیناسیون دانشجویان علوم پزشکی اصفهان مشابه کادر درمان انجام شده است، خاطرنشان کرد: تاکنون بیش از دو هزار دانشجو در این دانشگاه واکسن دریافت کردهاند و واکسیناسیون سایر دانشجویان نیز حداکثر تا مردادماه انجام می شود.
نجیمی افزود: دانشجویانی که در رشتههای علوم پایه مشغول به تحصیل هستند و در مرحله بالینی نیستند، نیز قرار است در مرحله بعد واکسینه شوند.
رضا فدایی-مسئول بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در همین زمینه به ایسنا، گفت: همزمان با واکسیناسیون گروههای اعلام شده در استان اصفهان، واکسیناسیون دانشجویان پزشکی که کلاسهای عملی دارند، آغاز و روند واکسیناسیون در حال انجام است.
وی توضیح داد: این واکسیناسیون برای فراگیرانی است که در بیمارستانها و مراکز درمانی کار میکنند. البته تعدادی از دانشجویان پزشکی در زمان تزریق واکسن به کادر درمان، یعنی فروردین و اردیبهشت امسال در بیمارستانها حضور نداشتند و واکسیناسیون آنها در خردادماه برنامه ریزی شده است.
فدایی تاکید کرد: واکسیناسیون دانشجویان پزشکی فقط مربوط به کسانی است که در بیمارستان آموزش میبینند. وقتی گفته میشود دانشجویان منظور کسانی است که در بیمارستان حضور دارند و دانشجویان سایر رشتههای پزشکی که کلاسهای عملی دارند، فعلا در نوبت دریافت واکسن نیستند و باید منتظر بمانند تا در ادامه بتوانند واکسن دریافت کنند.
دانشجویان رشتههای علوم پزشکی دانشگاههای آزاد واکسینه شدند
مهرداد آذربرزین- مدیر کل توسعه آموزش و پژوهش علوم پزشکی دانشگاههای آزاد اسلامی استان اصفهان نیز در گفتوگو با ایسنا در این خصوص، توضیح داد: در فروردین ماه سال جاری واکسیناسیون دانشجویان ترم هشت رشتههای پرستاری کارآموزی در عرصه و اینترنهای دانشجویان پزشکی آغاز و دانشجویان اینترن پزشکی و عرصه پرستاری که بر بالین بیمار در بیمارستانها حاضر میشوند، عیله بیماری کووید ۱۹ واکسینه شدند.
وی ادامه داد: در مرحله بعد واکسیناسیون لکه گیری (دانشجویان جا مانده از تزریق واکسن) انجام شد و مجوز واکسیناسیون استیجرهای مربوط به پزشکی (کارآموزان پزشکی) و دانشجویان ترم هفت پرستاری دریافت شد.
مدیرکل توسعه آموزش و پژوهش علوم پزشکی دانشگاههای آزاد اسلامی استان اصفهان، افزود: در ادامه روند واکسیناسیون دانشجویان رشتههای علوم پزشکی دانشگاه آزاد بر اساس دستور معاون آموزشی وزارت بهداشت مبنی بر واکسینه شدن تمام دانشجویان علوم پزشکی، از ۴ تا ۸ خرداد، دانشجویان رشتههای علوم پزشکی دانشگاههای آزاد استان اصفهان واکسینه شدند.
آذربرزین با تاکید براینکه در حال حاضر تمام دانشجویان رشتههای علوم پزشکی دانشگاههای آزاد استان اصفهان شامل دانشجویان رشتههای مامایی، اتاق عمل، پرستاری، بهداشت و علوم آزمایشگاهی واکسینه شدهاند، خاطرنشان کرد: در مرحله نخست، حدود ۴۵۰ نفر از دانشجویان و در مرحله دوم که ۸ خرداد به اتمام رسید، ۱۳۶۰ نفر دیگر از دانشجویان دانشگاههای آزاد استان اصفهان واکسینه شدند.
وی افزود: دانشگاههای علوم پزشکی استان اصفهان شامل واحدهای اصفهان(خوراسگان)، نجف آباد، دهاقان، گلپایگان، فلاورجان و کاشان است که تمام دانشجویان رشتههای علوم پزشکی آنها واکسینه شدهاند، البته تزریق واکسن برای دانشجویانی که امکان دریافت داشتند، انجام شده و برخی دانشجویان خود مایل به تزریق واکسن نبودند و یا اینکه به دلیل ابتلا به کووید ۱۹ در یک ماه گذشته، امکان تزریق واکسن را نداشتهاند.
حمیدرضا نیکیار- رئیس دانشکده پرستاری و مامایی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد نیز به اختصاص سهمیه واکسن به دانشجویان پزشکی، پرستاری و مامایی به صورت هفتگی تا کامل شدن واکسیناسیون دانشجویان اشاره کرد و افزود: در مرحله نخست با در نظر گرفتن اولویتها ۳۰ نفر از دانشجویان و اعضای هیات علمی داوطلب با واکسن "اسپوتنیک" روسیه در بیمارستان شریعتی و غرضی اصفهان واکسینه شدند.
وی گفت: دانشجویان پزشکی (۳۸۵نفر) در مقطع کارآموزی و کارورزی (اینترنی) متقاضی دریافت واکسن کرونا طی سه مرحله واکسینه شدند که گروه نخست اینترنها به تعداد ۷۰ نفر دوز دوم واکسن خود را دریافت کردهاند. با این اقدام دانشجویان پزشکی مقطع بالینی که در طول مدت اپیدمی کرونا در بیمارستان حضور داشتهاند با اطمینان خاطر بهتری در فضاهای آموزشی حضور خواهند یافت.
رئیس دانشکده پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی واحد نجفآباد، افزود: دانشجویان گروه پزشکی، پرستاری و مامایی از گروههای پرخطر در بحران کرونا بوده و حفظ سلامت دانشجویان دورههای آموزش بالینی بهعنوان یکی از دغدغههای اصلی دانشکدههای علوم پزشکی از ابتدای شیوع بیماری کرونا مورد نظر مسئولان بوده است و واکسیناسیون نخستین گروه از این دانشجویان با اولویت دانشجویان حاضر در بخش ICU بیمارستانهای غرضی و شریعتی اصفهان انجام شد.
پیگیریهای ایسنا در خصوص روند واکسیناسیون دانشجویان رشتههای علوم پزشکی دانشگاههای استان اصفهان حاکی از این است که تمام دانشجویان رشتههای علوم پزشکی دانشگاههای آزاد استان که بر بالین بیمار در بیمارستانها حاضر میشوند، در برابر بیماری کووید ۱۹ واکسینه شدهاند و روند واکسیناسیون دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی اصفهان نیز در حال انجام است و به اعتقاد مسئولان این دانشگاه تا مردادماه تمام دانشجویان علوم پزشکی این دانشگاه نیز واکسینه میشوند.
انتهای پیام
نظرات