به گزارش باشگاه دانشجویان ایسنا، در دوره سامانیان، زبان فارسی از پیشرفت و شکوفایی زیادی برخوردار شد. با آن که سامانیان در کارهای اداری زبان عربی را به کار میبردند و آن را شعار وحدت خلافت میشمردند، امکان آن را فراهم آوردند تا شاعران فارسی دری همچون رودکی و دقیقی از نخستین کسانی باشند که با گونهای از زبان ملی خود که از تکمیل و آمیختن لهجه های محلی گوناگون فراهم آمده بود مطلب بنویسند.
این زبان در دربار سامانیان پذیرفته شد و سرانجام به عنوان زبان فارسی نوین گسترش پیدا کرد که با اندکی تغییرات آوایی تا زمان حاضر بر جای ماندهاست. فارسی نوین به خط عربی نوشته شد و رفته رفته هر چه بیشتر واژههای عربی به آن راه یافت که این امر تا اندازه ای نتیجه پیشرفت جهانی تمدن اسلام بوده است.
نشست سامانیان و رونق زبان فارسی با حضور و سخنرانی دکتر سیف الله ملاجان ـ عضو هیئت علمی دانشگاه ملی تاجیکستان و استاد یعقوب یسنا ـ پژوهشگر ارشد تاریخ ادبیات فارسی روز شنبه هشتم خردادماه ساعت ۱۷ به صورت آنلاین برگزار می شود.
علاقهمندان می توانند جهت شرکت در این برنامه از طریق گزینه مهمان از طریق گزینه میهمان وارد لینک https://meeting.atu.ac.ir/ch/anjoman-tarikh شوند.
انتهای پیام
نظرات