حاتم شاکرمی دوشنبه سوم خردادماه در جریان بازدید از دو واحد صنعتی و تولیدی در شهر صنعتی کاوه شهرستان ساوه در گفت و گو با خبرنگاران اظهار کرد: در جریان سفر به ساوه مشکلات کارگری این شهرستان بویژه موضوع مشاغل سخت و زیانآور در جلسهای با حضور مسئولان استانی و شهرستانی بررسی و با ارائه راهکارهای لازم تصمیماتی در این خصوص اندیشیده شد و مقرر شد ظرف یک ماه آینده جلسهای با مسئولیت فرماندار در شهرستان تشکیل و اجرای مصوبات امروز مورد بررسی و ارزیابی قرار گیرد و چنانچه مانعی در اجرای مصوبات وجود داشت برطرف شود.
وی با اشاره به بازدید خود از واحدهای تولیدی این شهرستان نیز گفت: فعالیت شرکت قوطی سازی کاوه در کشور منحصر بفرد بوده و ایران را از واردات قوطی انواع نوشیدنی ها بی نیاز میکند و نقش بسزایی در تامین نیاز کشور به این محصول دارد.
معاون وزیر کار با اشاره به اینکه تا چند سال پیش ایران واردکننده انواع قوطی نوشیدنی بود، گفت: خوشبختانه بدلیل ظرفیت بالای تولید در این کارخانه، ایران از سال جاری به یک کشور صادرکننده تبدیل شده است و با تولید ۱.۵ میلیارد قوطی در این واحد تولیدی علاوه بر تامین نیاز کشور، محصولات به سایر کشورها نیز صادر می شود.
وی در پاسخ به پرسشی در خصوص نبود شورای اسلامی کار در شرکت های شهر صنعتی کاوه، با اشاره به اینکه شورای اسلامی کار تنها تشکل کارگری نیست، گفت: شورای اسلامی کار، انجمنهای صنفی کارگری و نمایندگان کارگران، سه تشکل کارگری در کشور هستند که در این شهرستان در سال های اخیر تمایل به تشکیل سایر تشکل ها بیشتر از شورای اسلامی کار بوده است.
شاکرمی با اشاره به وجود ۹ شورای اسلامی کار در شهرستان کارگری ساوه اظهار کرد: این تعداد شورای اسلامی کار در شهرستان ساوه به عنوان قطب صنعتی کشور با استقرار بزرگترین شهر صنعتی ایران بسیار اندک و نیازمند احیا و ایجاد این تشکل تاثیرگذار در پیگیری مطالبات کارگری است.
وی تاکید کرد: در جلسه امروز مقرر شد در یک بازه زمانی سه ماهه تمامی واحدهای مشمول شورای اسلامی کار با بررسی دقیق نسبت به تشکیل و احیای شورای اسلامی کار اقدام کنند. البته کارگران شاغل در برخی صنایع متقاضی تشکیل تشکل دیگری غیر از شورای اسلامی کار هستند که این واحدها از تشکیل شورای کار مستثنی هستند.
او با اشاره به اینکه ظرف سه ماه آینده تعداد شوراهای اسلامی کار در واحدهای صنعتی و تولیدی مشمول این طرح افزایش خواهند یافت، افزود: ساوه با فعالیت افزون بر ۵۰ هزار نفر نیروی کار یکی از قطبهای کارگری کشور محسوب میشود.
معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در ادامه، صیانت از نیروی کار در حوزه بازرسی کار را مورد تاکید قرار داد و گفت: ایران جایگاه خوبی در حوزه صیانت از نیروی کار در جهان دارد.
وی افزود: نرم بین المللی برای هر ۱۰ هزار کارگر یک بازرس است، اما در ایران نسبت به هر ۱۵ هزار نفر یک بازرس کار وجود دارد و بر این اساس بدنبال افزایش ۳۰۰ بازرس برای تکمیل پستهای خالی بدون افزایش ساختار جذب هستیم.
شاکرمی افزود: با جذب و افزایش تعداد بازرسین کار و اجرای دقیق قوانین و مقررات ایمنی کار و افزایش تشکیل کمیتههای حفاظت فنی و بهداشت کار و مسئولان ایمنی، در تلاش هستیم تا حلقه نظارتی بر مقررات ایمنی و بهداشتی تکمیل شود.
وی تصریح کرد: هم اکنون ۲۰ هزار کمیته فنی حفاظت و بهداشت کار در کشور تشکیل شده است که به عنوان ظرفیتی برای صیانت از نیروی کار محسوب میشود.
معاون روابط کار وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در سفری نیم روزه به شهرستان ساوه از دو واحد تولیدی سینا کاشی و قوطی سازی کاوه در شهر صنعتی کاوه بازدید کرد و از نزدیک با روند تولید و موانع پیش روی این صنایع آشنا شد.
انتهای پیام
نظرات