به گزارش ایسنا و به نقل از بیبیسی، چین نخستین تصاویر ثبت شده با مریخنورد "ژورونگ" (Zhurong) را منتشر کرد. نمای جلو، چشمانداز پیش رو را هنگامی که مریخنورد روی سکوی فرود نشسته است، نشان میدهد و تصویری که از نمای پشت گرفته شده است، پنلهای خورشیدی ژورونگ را به نمایش میگذارد.
فرود این مریخنورد، چین را به دومین کشور پس از آمریکا تبدیل کرد که یک کاوشگر را با موفقیت روی سطح مریخ فرود میآورد و آن را برای مدت زمان قابل توجهی به کار میگیرد.
دانشمندان چینی امیدوارند که بتوانند حداقل ۹۰ روز از خدمات این ربات شش چرخ در منطقهای موسوم به "Utopia Planitia" که در نیمکره شمالی مریخ واقع است، استفاده کنند.
"سازمان ملی فضایی چین" (CNSA)، این تصاویر را در وبسایت خود منتشر کرده است. ژورونگ با مدارگرد "تیانون-۱" (Tianwen-1)، به مدار مریخ منتقل شد و از آنجا در داخل یک کپسول از اتمسفر مریخ گذشت و روی سطح آن فرود آمد.تصاویر ثبت شده از سطح مریخ نشان میدهند که استقرار سختافزارهای ژورونگ بعد از فرود به درستی انجام گرفته است.
استقرار سختافزارهای ژورونگ، باز شدن صفحات خورشیدی برای تامین انرژی مورد نیاز ربات، تنظیم آنتن برای تماس با تیان ون-۱ و باز شدن ریلی را شامل میشود که ژورونگ با کمک آن از سکو پایین میآید تا حرکت روی سیاره را آغاز کند.
ظاهر ژورونگ، به مریخنوردهای "اسپیریت" (Spirit) و "آپورچونیتی" (Opportunity) ناسا شباهت دارد. وزن آن حدود ۲۴۰ کیلوگرم است و یک تیرک بلند دارد که حامل دوربینهایی برای عکسبرداری و مسیریابی است. این مریخنورد، پنج ابزار دیگر را نیز در بر دارد که به بررسی سنگهای مریخ و ماهیت کلی محیط اطراف از جمله آب و هوا کمک میکنند.
ژورونگ مانند مریخنورد "کنجکاوی" (Curiosity) و "استقامت" (Perseverance)، به یک ابزار لیزری مجهز است که با کمک آن، ترکیب شیمیایی سنگها را ارزیابی میکند. همچنین این مریخنورد، به یک رادار برای جستجوی یخ مجهز است.
انتهای پیام
نظرات