در این آیین گروههای مختلف از جامعه عشایری دشت مغان قبل از آغاز کوچ اقدام به پشمچینی گوسفندان کرده و با این حرکت فرهنگ همدلی و همراهی را به نمایش میگذارند.
در این مراسم که همه ساله در قشلاقات مغان به ویژه منطقه اصلاندوز، پارسآباد و بیلهسوار برگزار میشود، عشایر شاهسون که سومین ایل بزرگ عشایری کشور هستند قبل از شروع کوچ بهاره خود به ییلاقات دامنه سبلان پشمچینی گوسفندان خود را انجام میدهند.
این آیین که دیر زمانی است در مناطق عشایری استان اردبیل مرسوم است، با هدف کمک به رشد مناسب گوسفندان، جلوگیری از شیوع بیماریهای احتمالی و تولید نیازمندی جامعه عشایری در تأمین پشم خورد نیاز برای تولید صنایع دستی انجام میشود.
زنان هنرمند عشایر استان از پشم خالص به دست آمده نسبت به تهیه و تولید جاجیم، خورجین و همچنین سایر صنایع دستی و نیازمندیهای زندگی خود استفاده کرده حتی به بازارهای داخلی و خارجی نیز عرضه میکنند.
جامعه عشایری استان اردبیل با داشتن 1.5 میلیون واحد دامی سالانه بیش از یکهزار تن پشم تولید و روانه بازار مصرف میکنند که عمدهترین طوایف و گروههای عشایری در اصلاندوز و بیلهسوار سکونت دارند که امسال به دلیل شرایط خشکسالی پیش از موعد مقرر قشلاقات را به سمت ییلاقات ترک میکنند تا کوچ بهاره به انجام برسد.
عشایر شاهسون قبل از عزیمت به ییلاقات، آیین شکرگزاری از نعمات الهی را برگزار و با خواندن نماز باران از خداوند متعال خواستار بارش رحمت الهی در این ایام خشکسالی شدند تا دامنههای سبلان پربار برای کوچ بهاره آنها باشد.
انتهای پیام
نظرات