• چهارشنبه / ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۰:۱۳
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1400022920710
  • خبرنگار : 50072

ویروسی که باعث می‌شود تومورهای سرطانی، خود را نابود کنند

ویروسی که باعث می‌شود تومورهای سرطانی، خود را نابود کنند

ایسنا/خراسان رضوی نتایج تحقیقات جدید پژوهشگران دانشگاه زوریخ سوئیس (UZH) راه را برای نوع جدیدی از درمان ضد تومور هموار خواهد کرد. آنان امیدوارند که این روش به محافظت از بیماران در برابر عوارض جانبی درمان سرطان کمک خواهد کرد.

به نقل از ساینس، ازبین‌بردن کامل تومورها مشکل است، بنابراین رویکرد جدید شامل استفاده از خود بدن برای تولید ترکیبات درمانی در محل دقیق تومور است که به طور چشمگیری عوارض جانبی منفی مداخلات سنتی را محدود می‌کند. این روش برخلاف شیمی‌درمانی یا رادیوتراپی، هیچ آسیبی به سلول‌های سالم طبیعی نمی‌رساند حتی می‌تواند به طور بالقوه برای تحویل هدفمند و مستقیم دارو مقابله با بیماری کووید -۱۹ به ریه‌ها نیز استفاده شود.

تمامی موارد ذکر شده توسط ویروس تنفسی اصلاح شده ژنتیکی (به طور دقیق یک آدنوویروس) انجام می‌شود که ژن‌هایی را رمزگذاری کرده و ترکیبات ضد سرطان و سیگنالینگ را مستقیما به سلول‌های تومور منتقل می‌کند. این ویروس باعث می‌شود سلول‌ها موادی را که باعث تخریب آنها می‌شود، تولید کنند. همچنین به سیگنال‌های شیمیایی مانند سیتوکین‌ها نشان می‌دهد که تومور هدف است.

همکار فوق دکترای این تحقیق، شینا اسمیت که پیشرفت حمل ویروس را هدایت می‌کند، اظهار کرد: «ما تومور را فریب می‌دهیم تا از طریق تولید عوامل ضد سرطان توسط سلول‌های خود، خود را از بین ببرد.»

وی ادامه داد: عوامل درمانی مانند آنتی‌بادی‌های درمانی یا مواد سیگنالینگ بیشتر در محل موردنیاز بدن باقی می‌مانند و در سراسر جریان خون پخش نمی‌شوند تا از آسیب به اندام‌ها و بافت‌های سالم جلوگیری شود.

این گروه رویکرد جدید خود را SHREAD: SHielded, REtargetted ADenovirus  نام‌گذاری کرد. این روش با کارهای قبلی این گروه شامل روش‌های هدایت ویروس به مناطق خاص بدن و همچنین روش‌هایی برای پنهان کردن آنها از سیستم ایمنی بدن مرتبط است.

محققان برای آزمایش این روش از تحریک تومور پستان در موش آزمایشگاهی برای تولید تراستوزوماب، آنتی‌بادی سرطان پستان استفاده کردند. طی چند روز سطح آنتی‌بادی داخل تومور بیشتر از حد ممکن بود و در مقایسه با تزریق مستقیم، تاثیر آن بر جریان خون و سایر بافت‌ها به طور قابل‌توجهی پایین‌تر بود و این مورد به کاهش عوارض جانبی کمک می‌کند.

این گروه از روش‌های تصویربرداری سه‌بعدی با وضوح بالا و انتقال کاملا شفاف به بافت‌ها استفاده کردند تا دریابند که چگونه آنتی‌بادی منافذی را در رگ‌های خونی تومور ایجاد و سلول‌های تومور را از داخل ازبین می‌برد.

یکی از بهترین ویژگی‌های روش کنونی این است که فقط به سرطان محدود نمی‌شود. پژوهشگران توضیح دادند که با عایق‌بندی بافت‌های سالم با سطح قابل توجهی از یک ماده فعال این امر راه را برای سایر روش‌های درمانی نیز باز می‌کند. به‌عنوان‌مثال، امکان استفاده راحت‌تر از داروهای بیولوژیک (biologics)، خانواده‌ای از داروهای مبتنی بر پروتئین ارائه می‌کند. آنان توضیح می‌دهند که در صورت استفاده از تزریق سنتی چنین مواد بیولوژیکی برای استفاده بیش از حد سمی هستند.

در حال حاضر، این گروه بر روی استفاده از SHREAD در روش‌های درمانی مقابله با کووید -۱۹ تحقیق می‌کند.

اسمیت بیان کرد: «با ارائه درمان SHREAD از طریق آئروسل استنشاق به بیماران، این روش می‌تواند تولید هدفمند درمان با آنتی‌بادی کووید را در سلول‌های ریوی، جایی که بیشتر از همه به آنها نیاز است را فراهم سازد. همچنین هزینه‌ها را کاهش دهد و دسترسی درمان‌های کووید را افزایش دهد و با روش استنشاق، انتقال واکسن را بهبود بخشد.»

نتایج این تحقیق در نشریه PNAS منتشرشده است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha