علی فتاحی در گفتوگو با ایسنا، با تأکید بر اینکه طولانی شدن پروژههای عمرانی باعث گرانی پروژه میشود، اظهار کرد: نبود درآمد پایدار شهرداری باعث میشود خود به خود بر روی پروژههای عمرانی شهرداری تأثیر بگذارد بهطوریکه با دیر رسیدن بودجه، شهرداری قدرت نخواهد داشت پروژه را پیش ببرد.
وی مهمترین راهکار برون رفت از چالش های اقتصادی پروژههای عمرانی را ایجاد درآمدهای پایدار دانست و تصریح کرد: در بودجه شهرداری ۴ درصد ارزش افزوده مالیات بردرآمد دیده شده اما به طور کامل محقق نمیشود که بتواند با پیمانکار تسویه کند بنابراین مهمترین راه حل گسترش و ایجاد درآمدهای پایدار است.
فتاحی با بیان اینکه مواردی چون وصول عوارض ساخت به شرایط اقتصادی کشور بستگی دارد در حالیکه ایجاد پمپ بنزین و مراکز تجاری برای شهرداری درآمدزایی خواهد داشت، افزود: طی چهار سال گذشته رونق اقتصادی و هجوم مردم برای گرفتن پروانه ساخت باعث شده درآمد خوبی عاید شهرداری شود و شهرداری نیز از این فرصت استفاده کرده است.
مدیر پروژههای عمرانی شهرداری همدان با اشاره به استفاده از اعتبارات ملی در پروژههای عمرانی، یادآور شد: پروژههای کلان مثل پل را نمیتوان با بودجه شهرداری تمام کرد بلکه باید از بودجههای ملی بیشتری استفاده شود وگرنه زمان بر میشود.
وی با بیان اینکه یکی از بزرگترین مشکلات پروژههای عمرانی نوسانات قیمتی است، اظهار کرد: یکی از بزرگترین مشکلات این است که ثبات قیمتی در کشور وجود ندارد و شهرداری به عنوان کارفرما از این بخش متضرر میشود.
فتاحی ادامه داد: نوسان قیمتی باعث میشود کارفرما و پیمانکاران پروژههای عمرانی متضرر شوند بهطوریکه افزایش یکباره قیمت به دوطرف آسیب میزند اما افزایش نقطه به نقطه گریبانگیر شهرداری خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات