به گزارش ایسنا، در تمام روزهای تعطیلی سینما در سال گذشته گله میشد که چرا "سینما" جزء مشاغلی دستهبندی شده که مدام با تعطیلی روبرو میشود در حالی که شرایط سینما در مقایسه با خیلی مکانهای دیگر مثل رستوران و قهوهخانه از ایمنی و خاطرجمعی بیشتری برای رعایت پروتکلهای بهداشتی برخوردار است، اما حالا که سینما به مشاغل گروه دو منتقل شده و پیشبینی میشود دیگر حتی در صورت قرمز بودن اوضاع کرونا هم تعطیل نشود خبری از رضایت سینماییها و علاقهمندی مردم به رفتن به سینما نیست، چرا؟ چون هیچ تهیهکننده و سرمایهگذاری بخاطر اطمینان نداشتن از موفقیت - حتی نسبی - در گیشه هنوز جرأت اکران فیلم خود را ندارد.
اخیرا شورای صنفی نمایش با بیان اینکه وضعیت سینماها به تثبیت رسیده است، از صاحبان فیلمها دعوت کرد که فیلمهای خود را برای اکران ارائه کنند تا فیلمهای روی پرده هم که مربوط به اکران نوروز بودند جان تازهای بگیرند؛ فیلمهایی که اگرچه در بهترین نوبت اکران سال نمایش داده شدند اما در رقابت با تبعات ناشی از شیوع کرونا شکست سنگینی خوردند.
با وجود آنکه کرونا برای خیلی از مردم عادی شده اما سینما هنوز به سبد تفریحی مردم برنگشته و مهمترین دلیل آن هم در حال حاضر، نبود فیلم خوب عنوان میشود.
در این باره محمدرضا فرجی - مدیرکل دفتر نظارت بر عرضه و نمایش فیلم سازمان سینمایی- به ایسنا گفت: سازمان سینمایی در عین اینکه باید حواسش به سالنهای سینما باشد، باید دغدغه صاحبان فیلمها را نیز درک کند و برهمین اساس نمیتواند فیلمی را برای اکران دعوت کند. اما یک نکته مهم این است که الان بیش از ۵۰۰ پرده در سراسر کشور داریم که همه به خوراک نیاز دارند و اگر میخواهیم چراغ آنها روشن باشد و کارکنان سینماها درآمدی داشته باشند باید فیلم جدید اکران شود، اما نه هر فیلمی بلکه یک فیلم خوب باید اکران شود که در این شرایط مردم دوست داشته باشند بابت آن پول بدهند و به سینما بروند.
وی ادامه داد: اما از سوی دیگر صاحبان فیلمها هم این حق را دارند که نگران سرمایه خود باشند. شورای صنفی نمایش متشکل از نمایندگان صنوف بر اساس حضور نمایندههای سینماداران، تهیهکنندگان، پخشکنندگان و کارگردانان به این نتیجه رسیده میتوان از فیلمها برای اکران دعوت کرد و امیدواریم این کار عملی شود مخصوصا اینکه میتوانیم دیگر چندان نگران تعطیلی سالنها نباشیم چون سینماها در بخش رعایت پروتکلها هم وضعیت خوبی دارند. از این رو اصحاب رسانه هم باید کمک کنند تا مردم به جای امنی مثل سینما دعوت شوند و عجیب است که بازارها و پارکها همه فعال و شلوغ هستند و هیج خطری ندارند، اما سالن سینما خطر دارد.
فرجی تاکید کرد: اکنون بیش از ۸۰ درصد تولیدات سینمایی کشور توسط بخش خصوصی ساخته میشود و آنها نگرانی خود را بابت اکران در این شرایط دارند، به همین دلیل سازمان سینمایی به طور مجزا برای دعوت از فیلمها نمیتواند وارد عمل شود ولی برای حمایت هر آنچه در ستاد کرونا این سازمان تصویب شود به طور شفاف اعلام و اجرا خواهد شد.
البته حمایتهایی که تاکنون اعلام شده نتوانسته خیلی از تهیهکنندهها را به اکران مجاب کند و سعید خانی که پخش فیلم «دینامیت» را برعهده دارد در اینباره به ایسنا میگوید: فضای اکران در حال حاضر با بیاعتمادی همراه است و ما در این دوران کرونا دیگر باتجربه شدهایم. سال گذشته سینما تعطیلی زیادی داشت و دیدیم که اکران دو فیلم خوب «شنای پروانه» و «خوب، بد، جلف» چه سرنوشتی پیدا کرد، بنابراین تا وقتی واکسیناسیون انجام نشود و مردم اطمینان پیدا نکنند، سینما وضع خوبی نخواهد داشت.
او افزود: دولت هم روزهای آخر فعالیت خود را پشت سرمیگذارد و باید منتظر دولت جدید باشیم تا سیاست کلی حاکم شود. دولت باید برای اکران فیلمها کمک کند چون بخش خصوصی نمیتواند به تنهایی وارد شود و بعد هم ضرر کند، به همین دلیل به نظرم با توجه به اتفاق تلخ اکران نوروزی، سینما در سه چهار ماه آینده هم کجدار و مریز را ه خود را به همین شکل طی میکند مگر اینکه در این روزها بودجه حمایتی خوبی برای ترغیب تهیهکنندهها به اکران چند فیلم خوب درنظر گرفته شود.
انتهای پیام
نظرات