• شنبه / ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۴:۴۶
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1400021812132
  • خبرنگار : 71415

بالا گرفتن درخواست‌ها برای افزایش تعداد اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل

بالا گرفتن درخواست‌ها برای افزایش تعداد اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل

اعضای غیر دائم شورای امنیت سازمان ملل خواستار افزایش تعداد کرسی‌های اعضای دائم این شورا شده و تاکید کردند محدودیت پنج تایی فعلی برای این کرسی‌ها منسوخ شده و موجب تضعیف سازمان شده است.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، گزارش شد که در جریان یک نشست وزیران که توسط چین سازماندهی شد، واشنگتن، پکن، لندن و مسکو به عنوان اعضای دائم شورای امنیت اشاره ای به این مساله نکردند در حالی که این مساله محور بحث مجمع عمومی سازمان ملل واقع شده اما نشانی از بروز تحول در قبال آن وجود نداشته است.

وولکان بوزکر، رئیس ترکیه‌ای مجمع عمومی اظهار کرد، در ارتباط با بسیاری از مناقشات در شورای امنیت، "دلیل شکست اختلافات میان اعضای آن به ویژه اعضای دائم آن است."

او بیان کرد، اصلاح این نهاد هم به نفع کشورهای عضو و هم به نفع خود سازمان ملل است.

هند به عنوان یک کاندیدای بالقوه کسب کرسی دائم شورای امنیت به همراه کشورهای ویتنام، نیجر، ایرلند، تونس و مکزیک تاکید کردند که افزایش تعداد اعضای دائم شورای امنیت اجتناب ناپذیر است.

هارش واردان شرینگلا، دیپلمات ارشد هند گفت: امروز سازمان ملل ۱۹۳ کشور عضو دارد که نسبت به سال ۱۹۴۵ افزایش تقریبا چهار برابری پیدا کرده است. او تاکید کرد، مساله شورای امنیت تبدیل به یک تهدید علیه اعتبار سازمان ملل شده است.

او پرسید: چطور می‌توانیم این تناقض را توضیح دهیم که وقتی مسائل آفریقا مسلط بر دستور کار شورای امنیت است، آفریقا نماینده‌ای در دسته بندی کرسی‌های دائم در شورای امنیت نداشته باشد؟

این در حالی است که همه کشورهای حمایت کننده از اصلاح شورای امنیت جزو اعضای غیر دائم این شورا بودند؛ جایگاهی که معمولا برای یک دوره به مدت دو سال اعتبار دارد.

فرانسه به عنوان پنجمین عضو دائم شورای امنیت سازمان ملل بر حمایتش از گسترش این شورا تاکید کرد اما طرح پیشنهادی خود برای محدود کردن استفاده از قدرت وتو برای اعضای دائم در موارد وقوع خشونتهای گسترده را برجسته ساخت؛ ایده ای که به گفته این کشور از حمایت ۱۰۵ کشور عضو برخوردار است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha