• شنبه / ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۰۸:۴۳
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1400021811578
  • خبرنگار : 71038

یک دیپلمات پیشین کشورمان پاسخ داد

آیا " طالبان " می‌تواند بار دیگر بر کل افغانستان مسلط شود؟

آیا " طالبان " می‌تواند بار دیگر بر کل افغانستان مسلط شود؟

یک کارشناس مسائل شبه قاره اظهار کرد: در حال حاضر افغانستان دوره انتقال را پشت سر می گذارد و در مرحله انتقال یک سری چالش‌هایی وجود دارد که این چالش ها باعث به وجود آمدن نگرانی‌هایی شده است .

محسن روحی صفت در گفت‌وگو با ایسنا، در ارتباط با خروج نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان در مدت زمان چند ماهه و ظهور برخی از نگرانی ها مبنی بر اینکه طالبان از  ضعف قدرت مرکزی در افغانستان به منظور تسلط کامل خود بر این کشور استفاده کند ، گفت: با توجه به خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان شاهد دوره انتقال در این کشور هستیم و در مرحله انتقال چالش هایی وجود دارد که از جمله این چالش ها احتمال وقوع برخی از تحولات در داخل افغانستان از جمله  وقوع جنگ  است و قطعا جنگ راه حل مسئله افغانستان نیست و  طالبان  نیز از این موضوع سودی نخواهد برد و نخواهد توانست که بر افغانستان مسلط شود.

وی با بیان اینکه از چندی پیش اقداماتی در راستای مذاکره بین دولت مرکزی افغانستان و طالبان در جریان بوده و آقای عبدالله عبدالله که در این زمینه مسئولیت دارد  اعلام کرده که دولت مرکزی آماده گفت‌وگو با طالبان در مورد طرح های پیشنهادی این گروه است ، افزود: این احتمال وجود دارد که دو طرف بتوانند به نقطه ای مشترک برسند و از جنگ و درگیری دور شوند.

 این کارشناس مسائل شبه قاره با بیان اینکه این امید وجود دارد که خطای گذشته دوباره آزموده نشود و گروه های سیاسی در افغانستان بتوانند با مصالحه و گفت‌وگو به تصمیم مشترکی برسند ، گفت: قطعا این موضوع دارای منافع گسترده ای برای مردم افغانستان و مردم منطقه خواهد بود.

 این دیپلمات پیشین کشورمان با اشاره به خروج نیروهای نظامی آمریکا از افغانستان بعد از ۲۰ سال  و برخی از نگرانی ها و مباحث در این زمینه اظهار کرد: آمریکایی‌ها قرار بود ساختارهای سیاسی و امنیتی را در افغانستان به یک نقطه مشخص و مطمئنی  برسانند و بعد از افغانستان خارج شوند ولی آنها طی این سال ها نتوانستند که یک ساختار ثبات ساز در افغانستان ایجاد کنند.

این کارشناس مسائل شبه قاره افزود: البته نیروهای  امنیتی و ارتش  افغانستان به اندازه ای قوی هستند که مانع از وقوع تحول مهمی در این کشور از نظر نظامی شوند از جمله این که  طالبان بتواند بر کل افغانستان مسلط  شود. در واقع این نیروها از  آموزش و انگیزه کافی برخوردار هستند که مانع این امر شوند البته ممکن است درگیری ها در افغانستان افزایش پیدا کند ولی بعید است که طالبان بتواند بر کل افغانستان بار دیگر مسلط شود.

روحی صفت همچنین با تاکید بر اینکه کشورهای منطقه  و همسایه افغانستان حتی پاکستانی‌ها هم تمایلی ندارند که طالبان بر تمام افغانستان تسلط پیدا کند چرا که اثرات این موضوع به خود آنها بر می گردد و باعث تقویت نیروهای شبه نظامی تندرو در این کشور می شود، ادامه داد: از دیگر سو ۲۰ سال پیش جامعه مدنی قوی در افغانستان وجود نداشت ولی اکنون جامعه مدنی در این کشور تا حدودی تقویت و گسترش پیدا کرده و این جامعه مدنی اجازه نمی دهد که این اتفاق بیفتد.

 این دیپلمات پیشین کشورمان همچنین در مورد نشست استانبول و حضور  احتمالی ایران  در این نشست  با بیان اینکه هنوز برگزاری آن  قطعی نشده است ، گفت : مهم این است که دو طرف اصلی این موضوع یعنی دولت مرکزی افغانستان و طالبان در این مذاکرات حضور پیدا کنند و ما علاقه‌مندیم که چنین اتفاقی بیفتد. گرچه متاسفانه هنوز افق روشنی وجود ندارد که طالبان در آن شرکت کند. موضوع مهم این مسئله است و در حال حاضر موضوع حضور دیگر کشورها در این نشست فرع بر این مسئله است.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha