به گزارش ایسنا، امروز یازدهم اردیبهشت ماه مصادف با روز جهانی کارگر است و مطابق ماده ۶۳ قانون کار جزو تعطیلات رسمی کارگران به شمار می رود.
بسیاری از کارشناسان و فعالان حوزه کار، بر لزوم به رسمیت شناختن این روز از باب تکریم نیروی کار و حقوقی که طبق قانون کار برای کارگران در روز جهانی کارگر در نظر گرفته شده، تاکید دارند.
اگر چه کارفرمایان معتقدند که به دلایل اقتصادی نباید فعالیت کارگاهها حتی در روزهای تعطیل متوقف شود اما برابر قانون، تعطیلات رسمی جزو حقوق قانونی کارگران به شمار می آید و بکارگیری نیروی کار در این ایام مستلزم درنظر گرفتن مزایای انجام کار است.
حمید حاج اسماعیلی ـ کارشناس روابط کار در گفت وگو با ایسنا، در این باره می گوید: تعطیلات رسمی کشور برای کارگران به رسمیت شناخته شده و اگر کارگران در روزهایی که به لحاظ تقویم هجری شمسی تعطیل است به کارگاهها مراجعه کنند و در محل کار حضور یابند، کارفرما باید از قبل موافقت آنها را کسب کرده باشد.
وی می گوید: کارگری که امروز مشغول کار شود علاوه بر دریافت مزد این روز، باید ۴۰ درصد هم اضافه تر نسبت به ساعاتی که کار کرده دریافت کند؛ یعنی طبق تبصره یک ماده ۶۲ قانون کار ۴۰ درصد اضافه مزد به عنوان مزایای اضافه کاری به وی تعلق می گیرد.
این کارشناس روابط کار می افزاید: صرفنظر از تعطیلات رسمی در طول سال، کارگران ۲۶ روز مرخصی اسحقاقی دارند که با احتساب روزهای جمعه ۳۰ روز می شود ولی روزهای جمعه مدنظر قرار نگرفته و لذا اگر کارگری به طور پیوسته ۲۶ روز مرخصی بگیرد می تواند یکماه از مزایای مرخصی با حقوق کامل برخوردار شود.
حاج اسماعیلی تصریح کرد: یک روز دیگر هم در تقویم هجری شمسی ما وجود دارد که به نام روز جهانی کارگر و یازدهم اردیبهشت ماه ثبت شده است و کارفرمایان نباید به کارگران اجبار کنند که در محل کار حاضر شوند ولی اگر کارفرمایی کارگر را در این روز به کار گرفت باید ضمن مزد آن روز، ۴۰ درصد مزایای اضافه مزد هم به او بپردازد.
به گزارش ایسنا، امروز یازدهم اردیبهشت ماه مصادف با روز جهانی کارگر است که به عنوان روز تعطیل به رسمیت شناخته شده است. هر چند که بزرگداشت مقام کارگران و بیان از خودگذشتگی ها و زحمات آنها در قالب یک روز نمی گنجد و ذکر مطالبات این تلاشگران بی ریا و کم توقع و دغدغه قراردادهای کار، امنیت شغلی، حقوق و دستمزد، بیمه و معیشت آنها حق مطلب را به تنهایی ادا نمی کند اما انتظار می رود که دستکم در ارج نهادن به یکسال تلاش و پشتکار آنها به طور شایسته از مقام این زحمتکشان عرصه کار و تولید تقدیر شود.
بی تردید کارگر و کارفرما دوبال تولید هستند و کوه سختی ها را با هم می شکنند پس اگر کارگری بداند که کارفرمایش تحت هر شرایطی حقوق قانونی او را رعایت می کند، دلبستگی و تعلق خاطر بیشتری به کار و حرفه خود خواهد داشت و هر دو ثمره بهره وری کارگاه و افزایش تولید را در سایه همراهی و همدلی خواهند چشید.
انتهای پیام
نظرات