• یکشنبه / ۵ اردیبهشت ۱۴۰۰ / ۱۰:۴۱
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1400020502790
  • خبرنگار : 50034

سهم همدان از دورریز میوه‌های شب عید چقدر است؟

سهم همدان از دورریز میوه‌های شب عید چقدر است؟

ایسنا/همدان در روزهای پایانی اسفندماه ۹۹ توزیع میوه شب عید در نقاط مختلف همدان آغاز شد و مردم بدون توجه به کرونا صف‌های طویلی برای خرید میوه شب عید تشکیل دادند.

البته ناگفته نماند که قیمت سیب و پرتقال شب عید تفاوت چندانی با قیمت آن در بازار نداشت اما مردم به رسم همیشه میوه شب عید خود را از چادرهای سازمان صمت و شرکت‌های تعاونی خریداری کردند، آن هم با قیمت های بالا.

بعد از گذشت تب خرید عید و آرام شدن جو، بر خلاف سال های گذشته در روزهای پایانی فروردین شاهد عرضه پرتقال در همان چادرها بودیم و حتی برخی از فروشندگان با وانت بار به محلات شهر همدان رفته و درصدد فروش پرتقال های روی دست مانده خود بودند.

مرکباتی که مختص فصل زمستان بوده و مردم در آن فصل باید این میوه را تهیه می‌کردند، اما به علت گرانی و بالا بودن قیمت نتوانستند و حال با تمام شدن فصلش اقدام به عرضه انبوه شده است.

میوه‌هایی که تا چند ماه پیش با قیمت‌های نجومی به مردم فروخته می‌شد با آمدن نوبرانه‌ها خریداری ندارند و کم کم رو به فساد رفته و باید دور ریخته شوند که این اقدام مساوی است با از بین رفتن سرمایه‌های مملکت و دسترنج باغداران و کشاورزان!

حال باید دانست مقصر اصلی این بی تدبیری چه کسانی هستند؟ آیا این‌بار هم پای دلالان وسط بوده یا اینکه کوتاهی دولتی‌ها این فاجعه را به بار آورده است؟ البته امیدواریم سهم همدان در دورریزی مرکبات شب عید رقم بالایی نباشد.

۱۳۰ تن پرتقال در انبارهای همدان مانده است

رئیس اتحادیه بارفروشان همدان با بیان اینکه بارفروشان در ماندن میوه‌های شب عید در انبارها مقصر نیستند، گفت: اگر مسئولان سیب و پرتقال را در شب عید روانه بازار می‌کردند امروز ۱۷۰ تن میوه شب عید روی دستشان نمی‌ماند.

قاسم‌لو در گفت‌وگو با ایسنا، اظهار کرد: در حال حاضر ۱۳۰ تن پرتقال و حدود ۴۰ تن سیب درختی در انبار شرکت تعاونی مانده این درحالیست که باید شب عید دست مصرف‌کننده می‌رسید.

وی با انتقاد از زمان توزیع میوه شب عید، تصریح کرد: میوه شب عید باید از ۲۵ اسفند توزیع می‌شد نه ۲۸ اسفند و از طرفی چهار روز بعد از عید قیمت پرتقال در همدان به ۲۰ هزار تومان هم رسید اما نفروختند.

قاسم‌لو با تأکید بر اینکه اتحادیه بارفروشان در این موضوع دخیل نیست، افزود: در حال حاضر قیمت پرتقال بین ۶۰۰۰ تا ۷۰۰۰ تومان و قیمت سیب درختی بین ۴۰۰۰ تا ۱۰ هزار تومان رسیده و بارها در انبار مانده است.

میوه شب عید توسط تعاون روستایی انبار شده است

رئیس اتحادیه میوه و تره بار همدان نیز با تأکید بر اینکه میوه‌های شب عید توسط عوامل توزیع یعنی تعاون روستایی خریداری و انبار شده است، به خبرنگار ایسنا گفت: ۸۵ درصد از میوه شب عید همدان فروخته شد و مقدار کمی به منظور تنظیم بازار نگهداری شده بود.

رضا البرزی با بیان اینکه هیچ کدام از فروشندگان ما متضرر نشدند، تصریح کرد: در حال حاضر با توجه به اینکه نوبرانه‌ها وارد بازار شده، مردم بیشتر رغبت به خرید نوبرانه‌ها دارند و همین موضوع باعث کاهش قیمت سیب و پرتقال شده است.

وی با اشاره به اینکه مقدار میوه شب عید باقی مانده در انبارها خیلی زیاد نیست، افزود: این میزان میوه در راستای تنظیم بازار نگهداری شده بود که در حال حاضر نیز سالم بوده و وارد بازار می‌شود.

ورود نوبرانه‌ها به بازار و عدم تمایل مردم برای خرید پرتقال

وی با بیان اینکه قیمت هر کیلوگرم پرتقال بین ۶۰۰۰ تا ۷۰۰۰ تومان و قیمت سیب قرمز بسیار پایین است، گفت: همچنین در حال حاضر قیمت صیفی‌جات بسیار مناسب بوده و نوبرانه‌ها طبق روال هر سال وارد بازار می‌شوند.

رئیس اتحادیه میوه وتره بار همدان درباره قیمت نوبرانه‌ها نیز ادامه داد: در اوایل توزیع مقداری قیمت بالایی دارند اما با افزایش میزان عرضه قیمت نیز کاهش می‌یابد.

وی از کاهش قیمت موز خبر داد و اظهار کرد: با توجه به واردات انبوه موز به کشور قیمت این میوه کاهش یافته و در حال حاضر بین ۲۰ تا ۳۰ هزار تومان است و این کاهش قیمت باعث شده سایر میوه‌ها نیز کاهش قیمتی داشته باشند.

البرزی با تأکید بر اینکه به تمامی فروشندگان میوه و تره‌بار آموزش های لازم در زمینه بیماری کرونا و پروتکل‌های بهداشتی داده شده است، درمورد بازار سرگذر و شلوغی آن یادآور شد: سرگذر یکی از بزرگترین تأمین کننده‌های میوه وتره‌بار شهر همدان است که در کنار این بازار پایانه اتوبوسرانی قرار دارد و مردم در آنجا از اتوبوس‌ها پیاده می‌شوند و صرفاً همه افرادی که از این محل عبور می‌کنند، خریدار نیستند.

مسلمی‌راد، مدیر تعاون روستایی استان همدان نیز دراین باره به خبرنگار ایسنا گفت: متولی تأمین و توزیع میوه شب عید سازمان صمت بوده و اتحادیه‌های تعاون روستایی فقط مباشر خرید و تأمین میوه شب عید بودند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha