به گزارش ایسنا و به نقل از انگجت، امروز روز غم انگیزی برای صنعت فناوری است. شرکت "ادوبی" تأیید کرده است که دکتر "چارلز چاک گسچه" یکی از بنیانگذاران این شرکت در تاریخ ۱۶ آوریل در سن ۸۱ سالگی به دلایل ذکر نشده درگذشته است.
وی و دکتر "جان وارناک" پس از ترک شرکت "زیراکس"(Xerox) در سال ۱۹۸۲ شرکت "ادوبی" را راهاندازی کردند و "گسچه" به عنوان مدیر ارشد عملیات، رئیس و رئیس هیئت مدیره این شرکت بین سالهای ۱۹۸۶ تا ۲۰۱۷ خدمت کرد. او همچنین تا آوریل ۲۰۲۰ یکی از اعضای هیئت مدیره "ادوبی" بود.
"گسچه" به توسعه فناوری کمک شایانی کرده است. فناوریهایی که به احتمال زیاد شما آن را به یاد خواهید داشت و همین امروز به احتمال زیادی از آن استفاده میکنید.
"گسچه" و "ادوبی" برای اولین بار "پست اسکریپت"(PostScript) که یک زبان توصیف صفحه شناخته شدند را ایجاد کرد که قدرت آن(همراه با "مکینتاش"(Macintosh) اپل و "پیج میکر"(PageMaker) آلدوس) به ایجاد نشر رومیزی(دسکتاپ) در دهه ۱۹۸۰ کمک کرد.
وی و "وارناک" همچنین به ایجاد "قالب سند قابل حمل" یا "PDF" شناخته میشوند. توانایی این فناوری در حفظ طرحبندی بدون در نظر گرفتن نرم افزار یا پلتفرم وقتی در سال ۱۹۹۳ رونمایی شد، بسیار چشمگیر بود و در همه چیز، از کارهای انتشاراتی گرفته تا کارهای روزمره مانند فرمهای رایج بسیار مورد استفاده و مهم شد و همچنان هم هست.
"گسچه" همچنین از ایجاد موزه فناوری نوآوری که الان "تک اینتراکتیو"(Tech Interactive) نام دارد، حمایت کرد و به همراه "وارناک"، مدال افتخار ملی فناوری و نوآوری را از رئیس جمهور "اوباما" در سال ۲۰۰۹ دریافت کرد.
شرکت "ادوبی" هنوز هم تأثیر عمدهای در دنیای فناوری دارد و برخی از مهمترین محصولات خود نظیر "فوتوشاپ"(Photoshop) را در حالی که "گسچه" نقش اصلی آنها را بر عهده داشته است، تولید و پشتیبانی میکند. بنابراین میراث "گسچه" میتواند تا سالها پس از مرگش دوام داشته باشد.
انتهای پیام
نظرات