• دوشنبه / ۳۰ فروردین ۱۴۰۰ / ۱۰:۴۱
  • دسته‌بندی: قزوین
  • کد خبر: 1400013017694
  • خبرنگار : 50061

به مناسبت روز علوم آزمایشگاهی/

گمنامی سربازان سلامت در آزمایشگاه‌ها

گمنامی سربازان سلامت در آزمایشگاه‌ها

ایسنا/قزوین با توجه به همه‌گیری کرونا خیلی‌هابرای مقابله با این ویروس منحوس بسیج شده‌اند اما در عرصه دفاع، سربازانی گمنام هستند که اسمی از آن‌ها به میان نمی‌آید ولی فداکارانه به بیماران خدمت‌رسانی می‌کنند و لحظه‌ای صحنه را ترک نکردند؛ این سربازان گمنام فعالان آزمایشگاه‌های پزشکی هستند که بدون ادعا خدمت می‌کنند.

در قرن  چهارم هجری در جرجان کودکی متولد شد که کسی فکر نمی‎کرد به عنوان پدر علوم آزمایشگاهی ایران و جهان لقب بگیرد؛ این حکیم فرزانه ۹۷ سال عمر کرد و آثار بسیاری در حوزه طب از او به‌جای مانده است که ذخیره خوارزمشاهی معروف‌ترین آن‌هاست. این پزشک جرجانی از دید مشاهدات آزمایشگاهی به تشخیص بیماری‌ها پرداخت و از این روی ۳۰ فروردین سالروز تولدش روز علوم آزمایشگاهی نام گرفت.

به گزارش ایسنا تا پیش از شیوع کرونا توجه چندانی به کادر درمان نداشتیم در حالی که با شیوع کرونا اهمیت کادر درمان به ویژه پرستاران بر همه عیان شد اما در گام نخست باید بیماری تشخیص داده شود و اینجاست که وظیفه خطیر و حساس سفیدپوشان آزمایشگاه‌ها عیان می‌شود؛ سفیدپوشانی که با گذشت بیش از یک سال از شیوع کرونا همچنان گمنام بوده و مشغول به فعالیت هستند. ۳۰ هزار نفر در کشور در آزمایشگاه‌های بالینی فعالیت دارند و در جنگ تمام عیار با کرونا بی‌ادعا در صحنه حضور دارند و می‌جنگند.

در استان قزوین «حسین عقیلی» یک از بنیان‌گذاران و بزرگان علوم آزمایشگاهی بود که از سال ۱۳۶۳ با راه‌اندازی آزمایشگاه تشخیص طبی با هدف کمک به بیماران در این عرصه حضور داشت اما کرونا رحم ندارد و سال گذشته این پیشکسوت فعال در عرصه علوم آزمایشگاهی به این ویروس مبتلا شد و جامعه درمانی استان را داغدار کرد.

۳۰ فروردین روز علوم آزمایشگاهی است و در استان زنان و مردانی هستند که در آزمایشگاه‌ها مشغول ارائه خدمات هستند و از آنان به عنوان دیده‌بانان سلامت یاد می‌شود؛ به همین مناسبت با ادیب قاسم‌کریمی سوپروایزر آزمایشگاه جهاد دانشگاهی قزوین به گفتگو می‌نشینیم.

قاسم‌کریمی با اشاره به اینکه پیک چهارم کرونا آغاز شده است؛ بیان می‌کند: در همه‌گیری کرونا، کادر درمانی فعال در آزمایشگاه‌ها در خط مقدم مقابله هستند چون نمونه‌گیر در تماس مستقیم با افراد مبتلا قرار دارد و فردی که نمونه را آنالیز می‌کند نیز در ارتباط با ویروس قرار دارد.

وی خاطرنشان می‌کند: طی یک سال گذشته دوشادوش کادر درمان قرار داشتیم در برهه‌ای نیز تست PCR حلق انجام می‌دادیم که در حال حاضر بنا به تشخیص دانشگاه علوم پزشکی این تست در مرکز شهید بلندیان انجام می‌شود؛ برای انجام تست PCR باید از بینی نمونه برداری شود و همین امر موجب عطسه و سرفه بیمار و پراکنده شدن ویروس به اطراف خواهد شد. در حال حاضر در آزمایشگاه جهاد دانشگاهی قزوین تست‌های آنتی‌بادی کووید ۱۹ توسط کیت‌های با دقت بالا انجام می‌شود.

سوپروایزر آزمایشگاه جهاد دانشگاهی قزوین می‌گوید: به مردم توصیه می‌کنیم حتماً ماسک بزنند چون در صورت ابتلا درمان سختی را پیش‌رو خواهند داشت بنابراین پیشگیری بهترین اقدام است، به همشهریان هم توصیه می‌کنم به هیچ عنوان در دورهمی‌ها شرکت نکنند و در فضاهای عمومی شلوغ مانند بانک‌ها و اتوبوس‌ها حاضر نشوند.

وی به خدمات ارائه شده از سوی آزمایشگاه جهاددانشگاهی در دوران کرونا اشاره و اضافه می‌کند: در ایام کرونا نمونه‌گیری رایگان در منزل داریم و این بار هم با توجه به پیک کرونا این طرح در جهاد دانشگاهی قزوین در حال انجام است و نمونه‌گیر آزمایشگاه جهاد دانشگاهی قزوین به‌صورت رایگان در منزل بیمار حضور پیدا کرده و تست کرونا و دیگر نمونه‌ها را دریافت می‌کند.

وی اضافه می‌کند: تعرفه آزمایشگاه جهاد دانشگاهی قزوین ۴۰ درصد ارزان‌تر از بخش خصوصی است و علاوه بر آن جواب‌دهی سریع و روزانه انجام می‌شود و در صورت درخواست مراجعه‌کننده جواب آزمایش به‌صورت پیامکی نیز برای بیمار قابل ارسال است.

توجه به بخش خصوصی در توزیع واکسن کرونا

قاسم‌کریمی بیان می‌کند: کادر مرکز درمان جهاد دانشگاهی قزوین به مانند دیگر کادر درمان نگران آن هستند که خانواده‌های خود را درگیر این بیماری نکنند چراکه پیش از آنکه علائم بروز پیدا کند ناقل هستیم و ممکن است بزرگ‌ترها و خانواده خود را آلوده کنیم.

وی اظهار می‌کند: ۲۰ نفر در مرکز درمان جهاد دانشگاهی قزوین مشغول فعالیت هستند که تا به امروز ۱۸ نفر از آنان به کرونا مبتلا شدند و حتی برخی از افراد از جمله خودم ۲ بار به این بیماری مبتلا شدیم چون در مواجهه مستقیم با ویروس قرار داریم.

سوپروایزر آزمایشگاه جهاد دانشگاهی قزوین می‎گوید: در توزیع واکسن کرونا وزارت بهداشت توجهی به بخش‌های خصوصی و نیمه دولتی ندارد و آن‌ها را نادیده گرفته است در حالی که ما در مواجهه مستقیم با ویروس کرونا قرار داریم و همانند بخش دولتی درگیر این ویروس هستیم.

به گزارش ایسنا، متخصصان علوم آزمایشگاهی به مانند دیگر اعضای کادر درمان برای مقابله با کرونا جان بر کف هستند؛ در این برهه حساس برای عبور از این پیک رعایت موارد بهداشتی حائز اهمیت است پس بیاییم با مراعات دستورالعمل‌های بهداشتی، آرامش را به فعالان درمانی عرصه آزمایشگاهی و خانواده‌های آنان بازگردانیم.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha