به گزارش ایسنا، بسته شدن مرزها و کاهش پروازها و سفرهای بینالمللی با شیوع ویروس کرونا، اقتصاد کشورها را به ویژه در بخش گردشگری، کوچک کرده است. هنوز پیشبینی دقیقی برای بازگشت سفرهای بینالمللی به حالت عادی وجود ندارد. از همین رو، کشورهای زیادی روی گردشگری داخلی متمرکز شدهاند و ترجیح میدهند با دادن امتیازهایی، مثل کاهش نرخ خدمات هتل و هواپیما و یا افزایش روزهای مرخصی برای کارمندان، با استفاده از تجربههای دورکاری، اقتصاد خود را تا حدی روی پا نگه دارند.
مهدی عباسی ـ کارشناس گردشگری ـ در ادامه بررسی راهکار کشورها برای جذب گردشگر در دوران کرونا، به الگوی ژاپن که به تازگی مطرح شده است، پرداخت و به ایسنا گفت: ژاپنیها برای کاهش روزهای کاری به چهار روز و افزایش روزهای تعطیل به سه روز در هفته، درحال بحث هستند. مقامات دولت این کشور اعلام کردهاند مدل تعطیلات سه روز در هفته میتواند برای تقویت اقتصاد و گردشگری داخلی مفید باشد.
او ادامه داد: در بیانیهای که به تازگی جناح حامی دولت ژاپن منتشر کرده، آمده است پیشنویس پیشنهادی این طرح ظرف یک ماه آینده به مجلس ارائه میشود. همچنین در بیانیه عنوان شده که وقتی این طرح اجرایی شود به کارمندان حق انتخاب برای استفاده از این سه روز تعطیلی داده خواهد شد. دولت ژاپن امیدوار است مدل جدید، بهرهوری کارمندان را افزایش دهد.
این کارشناس گردشگری افزود: این بیانیه تاکید میکند صنعت گردشگری ژاپن که با همهگیر شدن بیماری کووید ١٩ زمینگیر شده است، میتواند با افزایش روزهای مرخصی دوباره احیا شود.
عباسی اظهار کرد: پیش از این، مایکروسافت ـ غول فناوری ایالات متحده ـ در ژاپن حق تعطیلی سهروزه را به کارکنان خود که چهار روز در هفته در محدوده پروژه کار میکنند، داده بود. در این طرح، کارمندان همانند پنج روز کاری قبلی و دو روز تعطیلی در هفته حقوق دریافت کردهاند. در نتیجه، این طرح بهرهوری کارمندان مایکروسافت را تا ۴۰ درصد افزایش داد و در هزینههای اداری نیز صرفهجویی شد.
طرح و ایده افزایش تعطیلات پایان هفته به دو روز، در ایران نیز چند سالی است مطرح شده و حتی به دست نمایندگان مجلس در دورههای قبل رسیده، اما برخی مخالفتها و متقاعد نشدن بعضی دستگاهها، مانع از به نتیجه رسیدن آن شده است.
طرح دیگری با عنوان تعطیلات زمستانی برای افزایش تعطیلات مدارس و خانوادهها به منظور توزیع سفر، حدود هشت سال پیش از سوی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مطرح شد که از همان ابتدا با مخالفتهای وزارت آموزش و پرورش مواجه شد و هرچند در ادامه اختلافات بر سر این طرح کم شد، اما هنوز به سرانجامی نرسیده است.
علاوه بر اینها، وزارت میراث فرهنگی و گردشگری در اواخر سال ۹۸، همزمان با شیوع ویروس کرونا با این پیشبینی که فرصت سفر در نوروز ۹۹ از بین خواهد رفت، طرح تعطیلات یا «فرصت مرخصی» برای سفر کارمندان دولت و مردم را پیشنهاد کرد تا پس از فروکش کردن تب این ویروس در کشور، اجرا شود؛ فرصتی که هنوز فراهم نشده و آن طرح نیز در حد پیشنهاد محفوظ مانده است.
انتهای پیام
نظرات