• جمعه / ۲۷ فروردین ۱۴۰۰ / ۱۱:۵۴
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 1400012715438
  • خبرنگار : 90069

ظهور گونه مقاوم به درمان مالاریا در آفریقا

ظهور گونه مقاوم به درمان مالاریا در آفریقا

براساس نتایج یک مطالعه جدید، احتمال دارد یک نوع جهش‌یافته انگلِ عامل بیماری مالاریا که در مقابل دارو مقاوم است در آفریقا در حال گسترش باشد.

به گزارش ایسنا، این مطالعه که شرح آن در مجله پزشکی «لانست» منتشر شده برای نخستین بار کشف کرده است که انگل «پلاسمودیوم فالسیپاروم» در کشور رواندا که عامل بیماری مالاریا در کودکان است در مقابل دارو و درمان مقاومت بیشتری از خود نشان می‌دهد.

در حال حاضر درمان با داروهای مبتنی بر «آرتیمیسینین» (اِی‌سی‌تی) موثرترین و معمول‌ترین درمان برای مالاریای ناشی از «پلاسمودیوم فالسیپاروم» است.

این درمان با ترکیب «آرتیمیسینین» برای پاک کردن بدن بیمار از انگل‌ها ظرف سه روز و یک نوع دیگر دارو برای پاک نگاهداشتن بدن از باقی‌مانده انگل‌هاست.

اگر انگل‌ها پس از سه روز درمان ترکیبی (که همچنین به مرحله بعدی پاکسازی انگل موسوم است) همچنان در بدن باقی مانده باشند، این فرض مطرح می‌شود که آنها در مقابل دارو مقاوم شده‌اند. 

این پژوهش در سه نقطه از رواندا روی ۲۲۴ کودک شش ماهه تا پنج ساله انجام شده که به دلیل آلودگی با انگل «پلاسمودیوم فالسیپاروم» تحت درمان قرار گرفته بوده‌اند.

متخصصان براساس این مطالعات نتیجه گیری کرده‌اند که نوع جهش‌یافته انگل موسوم به «پی‌اف‌کی ۱۳ آر ۵۶۱ اچ» با تاخیر در درمان و پاکسازی بدن از انگل نقش داشته است.

این مطالعه همچنین نتیجه‌گیری کرده که تعداد جهش‌های انگل نسبت به مطالعات پیشین افزایش یافته و موجب این نگرانی شده که ممکن است این روند گسترش بیشتری یابد.

هرچند تاثیر داروهای موجود همچنان بالاست اما مولفان این گزارش به منظور ردیابی میزان گسترش جهش‌ها خواهان نظارت‌های پزشکی بیشتری در رواندا و کشورهای همسایه‌اش شده‌اند.

به نوشته روزنامه ایندیپندنت، در حال حاضر حدود ۲۲۹ میلیون نفر در جهان به بیماری مالاریا مبتلا هستند و بیش از ۹۰ درصد موارد ابتلا و مرگ‌های ناشی از مالاریا در آفریقا رخ می‌دهد که این نگرانی را در میان کارشناسان به وجود آورده که احتمال دارد انگل مالاریا در سراسر آفریقا در مقابل درمان مقاوم شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha