محمود رضاییکوچی سهشنبه ۲۴ فروردین در خصوص کمبود سیمان در فارس به خبرنگاران گفت: ظرفیت اسمی تولید سیمان در فارس روزانه بین ۱۲ تا ۱۳ هزار تن و تولید برخی کارخانههای سیمان استان روزانه ۲ تا سه هزار تن و نیاز استان ۱۰ هزار تن است.
رضایی با بیان اینکه در شرایط معمول، حجم تولید روزانه سیمان، مازاد بر مصرف و نیاز داخل است، گفت: در فصل زمستان سوخت گاز کارخانههای سیمان با هدف تامین گاز مورد نیاز مشترکان خانگی، کاهش مییابد و اگر سوخت جایگزین به واحدهای تولیدی نرسد، تولید با کاهش مواجه و تاثیرات آن در جامعه مشهود خواهد شد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس با اشاره به اینکه تمام مشکل کمبود سیمان در بازار متوجه موضوع سوخت نبوده و دلایل دیگری نیز در ایجاد این شرایط اثر گذار است، افزود: بخشی از مشکل کمبود سیمان که مرتبط با کمبود سوخت است، با وارد شدن به فصل گرما و مصرف سوخت گاز مرتفع خواهد شد.
رضایی ادامه داد: برخی از کارخانجات سیمان استان فارس در مدت اخیر روند آورهال را طی میکردند و تولید آنها کمتر از ظرفیت واقعی بود، لذا بازگشت این واحدها به خط تولید، شرایط را به حالت عادی باز خواهد گرداند و مشکلات مرتفع میشود.
وی در ادامه به تغییر الگوی مصرف سیمان در استان فارس نیز اشاره و با بیان اینکه افزایش قیمت فولاد و آهن منجر به گرایش فعالان حوزه ساختمان را به سمت استفاده از اسکلت بتونی متمایل کرده است، گفت: ساخت و ساز با اسکلت بتنی با این فرض که مصالح سنگی و سیمان معمولا آسان تر از سایر مصالح در دسترس و هزینه اجرای اسکلت فلزی بالاتر است، رواج یافته و بنابراین برای کارفرمایانی که به دنبال کاهش هزینه در ساخت هستند اسکلت بتنی گزینه مناسب تری محسوب میشود؛ بنابراین استقبال از این شیوه، منجر به افزایش مصرف سیمان شده است.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری فارس در ادامه به نقش موثر دلالان و واسطه ها در کمبود سیمان در بازار نیز اشاره و اعلام کرد: برخی از عوامل توزیع و یا دلالان در شرایط کمبود سیمان در بازار، با خرید میزان قابل توجهی از این محصول و انباشت آن با سودای افزایش قیمت به این مشکل دامن زده و نقش منفی خود را در این وضعیت ایفا می کنند.
رضایی با بیان اینکه سیستم توزیع یکی از مشکلات اصلی کمبود سیمان در بازار است و واسطه های بین راهی نقش اصلی را در این میان بازی می کنند، به رونق پروژه های توسعه ای در استان نظیر آزادراه، بزرگ راه و مترو نیز اشاره و خاطرنشان کرد: اجرای این پروژه ها و مصرف قابل توجه سیمان در آنها نیز می تواند بر موضوع کمبود سیمان در بازار اثر گذار باشد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار فارس بر ضرورت توقف صادرات سیمان در شرایط کنونی اشاره و خاطرنشان کرد: در شرایطی که تولید سیمان کاهش یافته و کمبود آن در بازار محسوس است، نباید اجازه صادرات این محصول داده شود، زیرا در این شرایط اولویت تامین نیاز داخل استان است.
انتهای پیام
نظرات