به گزارش ایسنا، دکتر ناصحی در مراسم معرفی پوشش بیمهای خدمات توانبخشی برای مبتلایان اوتیسم، گفت: بیماری اوتیسم، طیفی از بیماری است. قبلا میگفتیم بیماری اوتیسم، اما اکنون میگوییم طیف بیماری اوتیسم. به طوری که ممکن است یک فرد در حد اختلال ارتباطی و شناختی باشد و در عین حال می تواند در طیفی باشد که بسیار بسیار غیرقابل تحمل برای فرد و خانواده و اطرافیانش است. از این جهت در علم پزشکی و روانپزشکی تشخیص به موقع و به هنگام و مداخله بهنگام و سریع که در سن پایین انجام شود، مهم است و بر همین اساس در بسیاری از بیماریها ازجمله طیف بیماری اوتیسم این اقدامات را در دستورکار داریم.
وی افزود: اگر مبتلایان به اوتیسم در سن پایین شناخته شوند، بسیاری از اقدامات مداخلهای را میتوانیم برای آنها انجام داده و آنها را به زندگی طبیعی نزدیک کنیم. ارائه آموزشهایی که میتواند فرد را به فردی بدل کند که میتواند به خودش اتکا کند. حال هرچه این درمان دیرتر شود، این تاثیرگذاری کمتر خواهد شد. از این جهت سازمان بیمه سلامت هم با وظایف ذاتی که به عنوان پشتیبان حوزه سلامت دارد و اعتقاد داریم که بیمهها باید در این شرایط و در بیماریهای مزمن، صعبالعلاج، بیماریهای سخت و... کنار مردم باشند، اقدام میکند. فردی که دچار سرطان شده، اگر با این هزینههای بالا وارد درمان شود، باید کل زندگیاش را بفروشد و از جایی به بعد هم هزینهها قابل پرداخت نیست و از درمان منصرف میشوند. از این جهت بیمه سلامت با این نگاه دوست دارد که در این زمینه وارد شود.
ناصحی گفت: در بحث اوتیسم از این جهت که شناخت نزدیک داشتم و همکاری نزدیکی با جامعه اوتیسم داشتم، وارد شدیم و هیچ منبع اعتباری هم از جایی نگرفتیم، بلکه در درجه اول از منابع خودمان گذاشتیم و تا به وزیر بهداشت گفتیم با آغوش باز پذیرفت و حمایت کرد و نمایندگان کمیسیون بهداشت هم بسیار کمک کردند که این موضوع را جا بیندازیم. معاونت درمان وزارت بهداشت نیز بسیار کمک کردند که سپاسگزاریم.
وی ادامه داد: فکر میکنم این باب باز شد و سالهای بعد به دنبال ردیفها و نشاندار کردن ردیفهای مربوط به اوتیسم خواهیم رفت. امسال خوشبختانه توانبخشی را هم با همکاری بهزیستی اعتبار ۱۰۰ میلیاردی اولش را دریافت کردیم تا بیش از ۱۰۰۰ بیمار معلول بهزیستی را تحت پوشش دهیم و با ۵ دانشگاه هم به صورت پایلوت مباحث توانبخشی را اجرا میکنیم تا توانبخشی را در همه ردهها بتوانیم پوشش دهیم. برای بیماری اوتیسم هم طیف خوبی را دیدیم با استانداردهایی که معاونت درمان و بهداشت وزارت بهداشت تعریف کردند و مورد قبول همه است، اجرا میکنیم. در بحث پرداخت از جیب هم تلاش میکنیم که افزایش تعرفهای که انجام شده، از جیب مردم نرود. از وقتی که مباحث تعرفهها را آغاز کردیم، گفتیم اگر تعرفهها الکترونیک یا غیرالکترونیک حتی در حوزه غیر اوتیسم هم از افزایش یافت، بیمهها پرداخت کنند نه اینکه از جیب مردم رود.
وی گفت: البته نیاز به کمک کمیسیون بهداشت و درمان بوده که ببریم و سهممان را که شاید زیر ۲۰ درصد از بخش خصوصی بوده به بالای ۵۰ درصد برده و حداقل نصف هزینههای بیماران را در بخش سرپایی در ویزیتها پرداخت کنیم. اعتبار آن را هم پیشبینی کردیم و فکر میکنم اگر با این روند پیش رویم، به ویژه در بخش پوشش بیمهای بیماران مزمن و صعب العلاج بیمه ها بتوانند درصد زیادی را پرداخت کنند. با همکاران در بیمه تامین اجتماعی و نیروهای مسلح هم صحبت کردیم و امضایشان را در شورای عالی گرفتم و حتما آنها هم پای کار خواهند آمد. این قول را میدهیم که این بیمهها هم ملاحظات اعتباری داشتند و پای کار خواهند آمد.
وی گفت: بسیار امیدواریم که گام اول ما در پوشش این بیماریها مبارک باشد تا سایر بیماریها را با درصد سهم بالاتری در بیمه سلامت و سایر بیمهها داشته باشیم. انشاءالله در سال ۱۴۰۰ با برنامه جامعی به سمت حل مشکل این بیماران خواهیم رفت و این نوید را به خانواده ها می دهیم که کنارشان هستیم.
انتهای پیام
نظرات