روز بعد از این اتفاق مصطفی موذنی، رئیس محیط زیست عسلویه در این باره عنوان کرد: تلفات ماهیان در ساحل عسلویه و تردیدهای ایجاد شده در افکار عمومی درباره احتمال علت مرگ و میر باعث پیگیری کارشناسان اداره حفاظت محیط زیست شهرستان عسلویه شده و نسبت به نمونه برداری جهت مشخص شدن علت دقیق مرگ و میر اقدام شد.
حالا روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر در نتیجه پیگیری علمی-آزمایشگاهی وقوع تلفات تعداد زیادی ماهی در سواحل منطقه عسلویه در تاریخ ۴ اسفند ماه ۱۳۹۹ مواردی را جهت تنویر افکار عمومی و فعالان زیست محیطی ارائه کرده است که در ادامه می آید:
"موجب خرسندی است که افکار عمومی نسبت به این قضیه مهم که با سلامتی و تغذیه مردم در ارتباط است، حساس شده و نسبت به محیط پیرامون خود دارای دغدغه های انسانی هستند، این احساس مسئولیت جای قدردانی و تقدیر دارد. لذا جهت روشن شدن ابعاد و علل این واقعه زیست محیطی-بهداشتی، این اداره کل با انجام نمونه برداری و ارسال به مراجع علمی (دانشگاه تهران) در روشن شدن ابعاد پنهان حادثه کوشید.
شایان ذکر است که کارشناسان محیط زیست در نگاه اول به نتایج زیر رسیدند:
۱- در روزهای منتهی به این واقعه تمام واحدهای صنعتی فعالیت نرمال داشته و هیچ گونه وقوع آلودگی گزارش نشده است.
۲- ماهیان تلف شده از گونه کتو و از خانواده گیش ماهیان بوده که به صورت گله ای در سطح و در آب های عمیق حرکت و مهاجرت می کنند و تاثیر انتشار آلودگی به صورت نقطه ای در دور از ساحل امکان ندارد و آلودگی صنایع بیشتر بر آب های کم عمق ساحلی اثر می گذارد.
۳- ماهیان تلف شده از یک گونه و در حدود یک سایز بوده که نشان می دهد از یک گله ماهی هستند و تنها همین یک گونه و تقریبا یک سایز تلف شده اند و گونه دیگری از آبزیان در میان تلفات مشاهده نشده است.
۴- ماهیانی که به ساحل رسیدند در حال فساد بوده اند. نشان می دهد ساعات قبل تلف شده اند و به ساحل رسیده اند و در نتیجه آلودگی ساحل و مرگ زود هنگام نبوده است.
پس از دریافت نتایج هیستوپاتولوژی ماهیان نمونه برداری شده توسط مرجع علمی-آزمایشگاهی دانشگاه تهران، مشخص شد با وجود التهابات کبدی ناشی از آلودگی که در بیشتر آبزیان دریایی مشاهده می شود، آسیبهای بافتی به آبشش که علت اصلی مرگ و میر بوده، از تاثیرات آلایندگی های محیطی نبوده و ناشی از مرگ و میر گونه خارج از محیط آبی بوده است.
بنابراین در نتیجه گیری نهایی می توان گفت؛ دلیل این تلفات آلودگی نبوده و احتمال رهاسازی ماهی پس از صید قوت می یابد.
به گزارش ایسنا، این اولین نتیجه آزمایشگاهی است که در پایگاه سازمان محیط زیست نیز منتشر شده است.
انتهای پیام
نظرات