آیت الله رسول فلاحتی امروز، ۲۴ آذرماه در نشست تخصصی مدیریت آب کشاورزی که در سالن جلسات دانشگاه آزاد اسلامی رشت برگزار شد، بر ضرورت مدیریت مصرف بهینه آب در بخش کشاورزی و صنعت تاکید کرد و گفت: براساس نگاه کارشناسانه شاید در یکی دو دهه آینده جنگ بشریت بر سر آب است، بنابراین باید قدر این موهبت الهی که در حیات همه پدیدههای نظام هستی ساری و جاری است را دانسته و روی این نعمت سرمایهگذاری کنیم.
وی با اشاره به فرموده خداوند در سوره انبیاء مبنی بر اینکه آب مایه حیات هر موجود زنده است، گفت: آب چنان از جایگاه و ارزش والایی برخوردار بوده که موجودی است در مقام سجده خدا و هر موجودی در نظام هستی به ذکر و تسبیح پروردگار مشغول است.
نماینده ولی فقیه در گیلان با بیان اینکه هر پدیده و موجود زنده ای از آب است، تصریح کرد: برخی از کشورها حوزه آب را به دقت و با برنامهریزی ساماندهی کرده اند، اما متاسفانه آنچنان که باید و شاید مردم کشورمان قدر وجود آب را ندانسته و تا زمانی که کمبود آن را لمس نکنند، آن سختی را درک نمیکنند.
وی با انتقاد از اینکه برخی انسانها برای آب ارزش قائل نیستند و از آب شرب برای شستن ماشین و آبیاری و... اسنفاده میکنند، افزود: امروز علیرغم بارشهای خوب در استان گیلان، از آب و این ظرفیت خدادادی بهینه استفاده نمیشود.
آیت الله فلاحتی خاطرنشان کرد: ۶۲ درصد نزولات آسمانی در استان بر فراز کوهها نازل شده و با سرعت به دریا سرازیر می شود و ۲۸ درصد آن در جلگه است که در صورت تجمیع برای ۲۳۵ هزار هکتار اراضی کشاورزی موجود جبرانکننده نیست.
وی با اشاره به گسترش منابع انسانی و فضای کشاورزی و زراعت برنج، استفاده از شیوههای نوین آبیاری و مکانیزاسیون در بخش کشاورزی را ضروری دانست و اظهار کرد: کشاورز به تولیدات همه محصولات فکر کرده اما شاید تنها ۱۰ درصد از این قشر ضرورت اجرای آن را پذیرفته باشند.
امام جمعه رشت با تاکید بر اینکه سفرههای زیرزمینی آب با مصرف صحیح و استفاده از شیوههای نوین آبیاری ترمیم شود، خاطرنشان کرد: برخی از کشاورزان فکر کرده که باید همچنان به روش سنتی کشاورزی کنند؛ در حالی که دیگر این روشها پاسخگو و بهصرفه نیست.
وی با تاکید بر اینکه همه مردم و مسئولان در استان ملزم به مدیریت بهینه و صحیح آب هستند، عنوان کرد: شالیزارهای گیلان نیازمند آب بوده و میطلبد که کارشناسان این حوزه بر اراضی استان نظارت کرده و نقاط دارای مشکل را شناسایی کنند.
آیت الله فلاحتی با اشاره به اینکه در رشت صدها کانال آب وجود داشته که نیازمند بتونی شدن و بهسازی هستند، ابراز کرد: نباید اجازه داده شود که آب تا رسیدن به مسیر پاییندستها به هدر برود و باید بخشی از بودجه توسعه کشاورزی به این بخش و فرهنگسازی مصرف صحیح اختصاص داده شود.
انتهای پیام
نظرات