• چهارشنبه / ۶ بهمن ۱۴۰۰ / ۰۰:۳۵
  • دسته‌بندی: مازندران
  • کد خبر: 00061875822
  • خبرنگار : 50490

گزارش ویدیویی ایسنا؛

جراحی مغز بیمار در حالت هوشیاری در بابل

جراحی مغز بیمار در حالت هوشیاری در بابل

ایسنا/مازندران نشست خبرگزاری ایسنا با تیم پزشکی بیمارستان آیت الله روحانی بابل درباره چگونگی و تشریح جراحی نادر تومور مغزی در حالت هوشیاری بیمار برگزار شد.

این جراحی نادر توسط تیم پزشکی متبحر متشکل از چهار پزشک شامل سید ابراهیم حجازیان متخصص جراحی مغز و اعصاب و رئیس بیمارستان روحانی بابل، حامد احمدیان و حسام قدیریان متخصصین مغز و اعصاب و ستون فقرات و اعضای هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل و میلاد میناگر فلوشیب بیهوشی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل انجام شد.

حامد احمدیان متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل در خصوص این جراحی نادری که روی بیمار ۴۵ ساله خود انجام داده است، گفت: بیمار در حالی جراحی شد که هوشیار بوده و با تیم پزشکی حین جراحی همکاری داشته و همزمان با تخلیه تومور وضعیت تکلم بیمار نیز بررسی می شد.

این متخصص افزود: از مزایای این جراحی سنجش تکلم بیمار، تخلیه حداکثری تومور و آسیب مغزی حداقلی به بیمار است زیرا احتمال اینکه در روش های دیگر جراحی، بخش بافت عصبی تکلم بیمار آسیب ببیند زیاد است چراکه امکان شناسایی تکلم بیمار در بیهوشی کامل وجود ندارد.

احمدیان در پاسخ به کسانی که درخواست چنین جراحی را برای بیمار خود دارند گفت: تمام بیماران تومور مغزی مستعد این نوع جراحی نیستند؛ این عمل نادر برای بیمارانی کاربرد دارد که تومور در نزدیکی و یا روی سیستم تکلم آنها قرار دارد و با بی هوشی کامل بررسی قدرت تکلم بیمار امکان پذیر نیست.

در ادامه حسام قدیریان عضو دیگر این تیم جراحی و متخصص مغز و اعصاب و ستون فقرات و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل نیز اظهار کرد: در جراحی مغز آنچه مدنظر است بررسی وضعیت حرکتی، حسی و تکلمی بیمار است که با بیهوشی مشکل حرکتی و حسی بیمار بررسی می شود اما امکان بررسی وضعیت تکلمی بیمار امکان پذیر نیست که با این نوع جراحی این مشکل برطرف شد.

این متخصص مغز و اعصاب با بیان اینکه بیمار فوق در سلامت کامل در پروسه زمانی ۵ روزه از بیمارستان مرخص شد، تاکید کرد: آنچه ارزش کار را مضاعف می کند فقر امکانات موجود در بیمارستان بوده زیرا این نوع جراحی ها نیازمند امکانات و تجهیزات بسیار کامل و پیشرفته هستند اما تیم ما از تمام توان خود استفاده کرد تا با کمترین امکانات بهترین دستاورد را داشته باشند و این تجربه ای شد تا با شناسایی ظرفیت های موجود اقدام به انجام کارهای بزرگ کنیم.

در این نشست نیز عضو دیگر این تیم جراحی، میلاد میناگر فلوشیب بیهوشی و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل تصریح کرد: هدف از بیهوشی جدا کردن بیمار از زمان و مکان و بی حس کردن در زمان جراحی است تا علایم حیاتی بیمار حفظ شود.

وی درباره نحوه بیهوشی بیمار اظهار کرد: در این روش ابتدا اقدام به بیهوش کردن کامل بیمار نموده و در حین عمل جراحی، سیستم عصبی بیمار را بلاک می کنیم و سطح هوشیاری بیمار را برمی گردانیم تا بر اساس هماهنگی هایی که قبل از عمل با بیمار شده با او گفت‌وگو کرده و از سلامت تکلم بیمار اطلاع پیدا کرده و اطمینان حاصل کنیم که آسیبی ندیده باشد.

وی خاطرنشان کرد: بیمارانی می توانند از این روش جراحی استفاده کنند که الزامات و پذیرش لازم را داشته و با تیم پزشکی همکاری کنند لذا کودکان و بیماران دارای عقب ماندگی ذهنی مستعد این نوع جراحی نیستند.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha