• شنبه / ۲۳ اسفند ۱۳۹۳ / ۱۱:۲۷
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 93122313218
  • خبرنگار : 71021

با محتکران و گرانفروشان سفر "فعلا" برخورد نمی‌شود

با محتکران و گرانفروشان سفر "فعلا" برخورد نمی‌شود

معاون گردشگری کشور بدون آنکه سیاست‌های برخورد با محتکران سفر را به طور شفاف اعلام کند، گفت: ضوابط و مناسبات در چارتر کردن هتل و هواپیما درست نیست و از دستگاه‌های عضو ستاد هماهنگی خدمات سفر انتظار همکاری می‌رود.

معاون گردشگری کشور بدون آنکه سیاست‌های برخورد با محتکران سفر را به طور شفاف اعلام کند، گفت: ضوابط و مناسبات در چارتر کردن هتل و هواپیما درست نیست و از دستگاه‌های عضو ستاد هماهنگی خدمات سفر انتظار همکاری می‌رود.

به گزارش خبرنگار گردشگری ایسنا، مرتضی رحمانی موحد صبح امروز - شنبه 23 اسفند - در نشستی با موضوع اعلام اقدامات ستاد هماهنگی خدمات سفر برای تعطیلات نوروز 94 که از 25 اسفند تا 15 فروردین‌ماه تنظیم شده است، با اشاره به نظارت‌های صورت گرفته برای آماده‌سازی امکانات و خدمات اظهار کرد:‌ نظارت‌ها در دو سطح سازمان میراث فرهنگی و گردشگری و خارج از آن صورت می‌گیرد که ما براساس ضوابط از اواسط بهمن‌ماه این نظارت‌ها را به صورت گسترده شروع کردیم و فهرست تمام مشکلات احصا و ابلاغ شده است.

وی اضافه کرد: براساس نظارت‌های صورت گرفته بر اماکن اقامتی، تاکنون 80 درصد آسیب‌هایی که ناظران شناسایی کرده‌اند رفع شده و به بعضی از مراکز اقامتی نیز هشدارهایی داده شده است.

* «رزرو سفید» هتل‌ها خلاف قانون است

او با تأکید بر اینکه اگر مراکز خدمات گردشگری مطابق با قوانین کشور عمل نکنند؛ براساس ضوابط موجود برخورد می‌شود، افزود: برخی از هتل‌ها «رزور سفید» دارند که مطابق قانون نیست. رزرو انبوه خلاف مقررات است و ما این موضوع را به هتل‌ها اطلاع داده‌ایم. برخورد با این مسئله به طور جدی خواهد بود.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در پاسخ به سوال ایسنا درباره اینکه ستاد هماهنگی خدمات سفر با توجه به عضویت سازمان هواپیمایی و دیگر دستگاه‌های ناظر در آن چگونه قرار است با محتکران صندلی‌های هواپیما و هتل‌ها که سبب گرانی سفرهای نوروزی شده‌اند، برخورد کند؟ گفت: اصولا نظام رزرواسیون و تنظیم تورهای سفر به دلیل آنکه امکانات خدماتی در حد معمول نیست دچار آسیب شده است. سازمان هواپیمایی نیز از این شرایط به ویژه در موضوع قیمت‌گذاری، چارترها و کنسلینگ گله‌مند است.

وی ادامه داد: اخیرا دیدم یک مسوول هواپیمایی، مسئله چارتر در قالب تور را به موسساتی که از سازمان میراث فرهنگی و گردشگری مجوز گرفته‌اند واگذار کرده که به نظر من غیرمنصفانه بوده است. چرا که بخشی از فعالیت‌ تورسازی دفاتر تحت نظارت ما به حمل و نقل برمی‌گردد. وقتی امکانات به طور مشخص در اختیار برخی دفاتر قرار می‌گیرد و صندلی‌های هواپیما پیش‌فروش می‌شود، قاعدتا مشکلاتی هم بوجود می‌آید.

* برخورد با محتکران سفر به سال بعد موکول شد

رحمانی موحد بیان کرد: ضوابط و مناسبات درست نیست، برای همین گفت‌وگوی نزدیکی را با سازمان هواپیمایی آغاز کردیم؛ چرا که آن‌ها هم از رزرواسیون تور و پروازها و فعالیت سایت‌های غیررسمی ناراحت‌اند. بنابراین سعی می‌کنیم در همکاری بین بخشی ابتدای سال 94 این موضوع را حل کنیم. این مشکل به مرور رفع خواهد شد.

او در پاسخ به این سوال که برخورد با گران‌فروشی‌ها از طریق ستاد هماهنگی سفر چگونه خواهد بود، توضیح داد: نام ستاد کاملا مشخص است؛ «هماهنگ‌کننده». پس از تمام دستگاه‌های عضو ستاد این انتظار می‌رود که با موضوع و شرایط همکاری داشته باشند و مثلا اجازه چارتر ندهند.

معاون گردشگری پس از بیان این توضیحات و اعلام مخالفت با احتکار سفر، مشخصا اعلام نکرد که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری به عنوان متولی سفر در آستانه نوروز چه اقدامی را در مقابل احتکار و گران‌فروشی‌ها انجام می‌دهد.

رحمانی موحد در ادامه این بحث درباره ساماندهی خانه مسافرها اظهار کرد: باید همکاری بین خانه مسافرها و هتل‌ها ایجاد شود. سعی می‌کنیم این اتفاق در سال 94 رخ دهد.

*دستگاه قضا با خانه‌های استیجاری برخورد کند

او در عین حال فعالیت خانه‌های استیجاری که بدون مجوز سازمان میراث فرهنگی و گردشگری اقدام به پذیرش مسافر می‌کنند را مورد تأیید قرار نداد و در ادامه گفت: بارها به مراکز نظارتی اعلام و درخواست کردیم جدی با این مسئله برخورد کند، چرا که وجود این خانه‌ها به صنعت گردشگری آسیب می‌زند. این مراکز باید توسط مراجع قضایی و نظارتی ساماندهی شوند.

معاون گردشگری در ادامه با بیان اینکه تمام تلاش ستاد هماهنگی خدمات سفر بر این است که مردم از اسکان بدون سقف به سمت اسکان مسقف هدایت شوند، افزود: فلسفه طراحی خانه مسافر همین بوده است، اما اینکه برخی استان‌ها در تعطیلات نوروزی اعلام می‌کنند خالی از مسافر بوده‌اند و مردم از ظرفیت‌شان اطلاع نداشتند، باید به گونه‌ای دیگر هماهنگی شود.

وی اضافه کرد: یکی از اعضای ستاد هماهنگی خدمات سفر، رسانه ملی است و انتظار می‌رود در توزیع سفر همکاری مستمر داشته باشد.

او در ادامه این نشست درباره میزان استقبال و آمار سفرهای خارجی در نوروز 94 با بیان اینکه فعلا آماری از حجم متقاضیان سفرهای خارجی در اختیار ندارد و آن را پس از 15 فروردین‌ماه ارائه خواهد کرد، افزود: آمار خاصی از اینکه چه کسی تصمیم گرفته سفر خارجی برود، نداریم اما مثل همیشه بخشی از خدمات دفاتر مسافرتی روی سفرهای خارجی متمرکز است.

* سرویس بهداشتی توجیه اقتصادی ندارد

رحمانی موحد همچنین درباره نتیجه سرمایه‌گذاری روی سرویس‌های بهداشتی با اعلام اینکه 11 هزار و 826 سرویس بهداشتی در کل مسیرهای داخلی برای تعطیلات نوروزی آماده شده است، اظهار کرد: در گذشته سرمایه‌گذاری‌هایی در سرویس بهداشتی صورت گرفته بود و برای ساخت آن‌ جانمایی‌ شده بود، اما پس از بررسی‌ها مشخص شد یا آن جانمایی‌ها غیرکارشناسی بوده و یا بهره‌برداری وجود نداشته برای همین بسیاری از سرویس‌های بهداشتی غیرفعال مانده، اما در تعامل با شهرداری هستیم تا این مسئله را رفع کنیم. با هلال احمر نیز توافق شده تا در مسیرهای پرتردد نوروزی، سرویس‌های بهداشتی سیار مستقر شود.

وی گفت: ساخت سرویس بهداشتی توجیه اقتصادی لازم را برای هزینه کردن نداشته، باید این توجیه اتفاق افتد.

* از بنزین سفر نوروز 94 خبری نیست

معاون گردشگری در ادامه درباره بنزین سفر نوروز 94 اظهار کرد: در سال 93 بنزین در برنامه ستاد سوخت قرار نداشت. فکر نمی‌کنم امسال هم جزو برنامه‌های این ستاد باشد.

او همچنین درباره مبنای آمار سفرهای نوروزی گفت: اقامت و بازدید از سایت‌های تاریخی، موزه‌ها و آثار طبیعی مبنای آمارگیری سفرهای نوروزی است که دوره اعلام این آمارها هر سه یا چهار روز یک بار خواهد بود.

* اجرای نظام جامع آماری گردشگری در سال بعد

رحمانی موحد سپس از آغاز همکاری با مرکز آمار ایران برای تهیه نظام جامع آماری گردشگری خبر داد و افزود: در این نظام اثرگذاری و نقش گردشگری در سیاست‌ها و اقتصاد مشخص خواهد شد. ما همکاری خوبی را با مرکز آمار آغاز کرده‌ایم. مطالعات شروع شده و امیدواریم در سال 94 به چارچوب مشخصی در بحث کلان آماری که همه ابعاد سفر را شامل می‌شود، دست یابیم.

وی اضافه کرد: این برنامه‌ریزی درازمدت است اما سال 94 مراحل اجرایی آن شروع می‌شود.

* اعلام آمار گردشگران ورودی و خروجی 9 ماه اول سال

معاون گردشگری همچنین درباره آمار گردشگران ورودی و خروجی کشور در سال 93 گفت: این آمار هر سه ماه یک‌بار احصا می‌شود، اما فعلا آمار سه ماه آخر سال را نداریم چون باید منتظر پایان اسفند باشیم، اما آمار 9 ماه نخست نشان می‌دهد سه میلیون و 900 هزار گردشگری ورودی در سال 93 داشتیم و با احتساب اربعین پنج میلیون و 600 هزار مسافر خروجی از کشور ثبت شده است.

رحمانی موحد اضافه کرد: آمار کامل گردشگران ورودی و خروجی 93 بعد از تعطیلات نوروز اعلام می‌شود.

انتهای پیام

  • در زمینه انتشار نظرات مخاطبان رعایت چند مورد ضروری است:
  • -لطفا نظرات خود را با حروف فارسی تایپ کنید.
  • -«ایسنا» مجاز به ویرایش ادبی نظرات مخاطبان است.
  • - ایسنا از انتشار نظراتی که حاوی مطالب کذب، توهین یا بی‌احترامی به اشخاص، قومیت‌ها، عقاید دیگران، موارد مغایر با قوانین کشور و آموزه‌های دین مبین اسلام باشد معذور است.
  • - نظرات پس از تأیید مدیر بخش مربوطه منتشر می‌شود.

نظرات

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
لطفا عدد مقابل را در جعبه متن وارد کنید
captcha