آقایار فراشی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: قبلاً توزیع روغن در استان ها به صورت سهمیهای بود اما در حال حاضر سهمیه روغن خام به کارخانههای روغن کشی اختصاص داده میشود که بسیاری از کارخانجات هنوز سهمیه روغن خام را دریافت نکردند و همین مسئله باعث شده خلأیی ایجاد شود.
وی با تأکید بر اینکه کمبودی در زمینه روغن وجود ندارد، تصریح کرد: با توجه به میزان روغن خامی که شرکت بازرگانی دولتی اعلام کرده، متوجه هستیم که کمبودی وجود ندارد و فقط کمی ناهماهنگی کارخانجات برای جذب روغن خام وجود دارد.
معاون توسعه تجارت داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان با اشاره به اینکه برخی کارخانجات برای جذب سهمیه روغن خام اقدام نکردند، افزود: اگر کارخانجات روغنکشی سهمیه خود را جذب کنند، این خلاء و کمبود روغن در فروشگاهها برطرف میشود.
وی با تأکید بر اینکه بهطور مرتب روغن خوراکی وارد استان میشود، بیان کرد: در استان همدان ماهانه چیزی حدود ۱۰۰۰ تا ۱۱۰۰ تن روغن مورد نیاز است که به تازگی مباشرانی برای توزیع ۷۰۰ تن روغن معرفی شده است.
وی در پاسخ به اینکه روغن جامد در فروشگاهها وجود ندارد، گفت: درست است اما در زمینه روغن مایع و مخصوص سرخ کردنی مشکلی در تأمین روغن خام وجود ندارد فقط شیوه جدید باعث بروز این مشکل شده که به زودی با گرفتن سهمیه کارخانجات حل می شود.
معاون توسعه تجارت داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان با اشاره به اینکه رفع این خلاء بستگی به تأمین روغن خام کارخانجات دارد، تأکید کرد: اگر کارخانجات روغن کوتاهی نکنند به سرعت جبران خواهد شد.
فراشی درباره علت کمبود سویای خوراکی نیز یادآور شد: سویای خوراکی که به عنوان پروتئین گیاهی در سبد غذایی خانوار وجود دارد، جزء کالاهای اساسی نیست که دولت تأمین کننده باشد.
وی افزود: درصد قابل توجهی از سویای کشور وارداتی است به طوریکه ۸۰ تا ۹۰ درصد سویا از خارج کشور تأمین میشود و پس از روغن کشی به عنوان کنجاله یا سویای خوراکی به صورت بسته بندی عرضه میشود.
معاون توسعه تجارت داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت استان همدان در پایان با بیان اینکه تلاش دولت تکیه بر محصولات داخلی است، گفت: سویا تحت تأثیر واردات است و میزان سویای داخلی برای تأمین نیاز کافی نیست.
انتهای پیام