محمد محسن بیگی در گفت وگو با ایسنا، با اشاره به روند اجرای طرح کنترل وزن و چاقی دانش آموزان اظهار کرد: یکی از عوارض جدی خانه نشینی و قرنطینه افراد در منزل، به هم خوردن سبک زندگی آنهاست.
وی افزود: به ویژه در سنین کودکی و نوجوانی با توجه به خانه نشینی و کم تحرکی، ممکن است میزان دریافت مواد غذایی و انرژی افزایش یافته باشد که یک نگرانی جدی را در زمینه چاقی و افزایش وزن بچه ها در بین خانواده ها، مسئولان آموزش و بهداشت رقم زده است.
مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش با بیان اینکه در همین راستا تلاش کردیم طرحی را تحت عنوان کنترل وزن و چاقی (کوچ) و اصلاح سبک زندگی برنامه ریزی کنیم گفت: طرح کوچ جزو یکی از طرح های تحولی وزارت آموزش و پرورش است.
محسن بیگی ادامه داد: اجرای طرح از نیمه شهریور ماه که بچه ها به مدرسه رفتند کلید خورد. قد و وزن بیش از ۶۰ درصد بچه ها گرفته شده و در سامانه وارد می شود. دانش آموزانی که نیاز به مداخله و مشاوره داشته باشند شناسایی می شوند و مربیان تربیت بدنی و مراقبین سلامت راهنمایی هایی را در جهت اصلاح الگوی مصرف مواد غذایی، دریافت انرژی و افزایش تحرک بدنی برای کنترل وزن ارائه می دهند.
وی با بیان اینکه امید است اثرگذاری لازم را در این حوزه داشته باشیم گفت: اضافه وزن و چاقی یکی از مخاطرات جدی است که می تواند سلامت فرزندان ما را تهدید کند و زمینه ساز بیماری های مختلفی در دوران کرونا و زمان های آتی باشد.
مدیرکل دفتر سلامت و تندرستی وزارت آموزش و پرورش درباره چگونگی سنجش دانش آموزانی که تا کنون به مدرسه مراجعه نکرده اند نیز اظهار کرد: امکان گرفتن وزن و قد به طرق مختلف وجود دارد. نخست آنکه هر دانش آموزی به هرعلتی به مدرسه مراجعه کند بی ام آی او سنجیده می شود.
محسن بیگی ادامه داد: اما برای آنها که حضوری به مدرسه نمی روند این امکان فراهم شده که خانواده ها قد و وزن بچه ها را گرفته و در همان شبکه مجازی به مدرسه ارسال کنند تا در سیستم ثبت شود. اگر برخی خانواده ها به ابزار لازم دسترسی نداشته باشند پیش بینی شده که بتوانند به مراکز جامع سلامت و خانه های بهداشت یا نزدیکترین مدرسه محل سکونتشان مراجعه و قد و وزن فرزندشان را بسنجند.
انتهای پیام