به گزارش ایسنا، بنابراعلام ملوکافی، تاریخچۀ شکلات داغ به مدتها قبل برمی گردد، و این نوشیدنی طی سالها تغییر کرده و از یک نوشیدنی سرد و فلفلی به یک نوشیدنی گرم و شیرین تغییر یافته است.
شکلات داغ از مکزیک شروع شد
در اوایل سال ۵۰۰ قبل از میلاد، مایاها نوشیدنی شکلاتی تهیه شده از دانه های کاکائوی ساییده شده در ترکیب با آب، آرد ذرت، و فلفل قرمز تند را مصرف می کردند- که با شکلات داغ که ما امروز می شناسیم بسیار متفاوت است.
آنها این مخلوط را از فنجان به قوری و دوباره از قوری به فنجان می ریختند تا اینکه کف غلیظی ایجاد شود و سپس از نوشیدنی سرد لذت می بردند. اگرچه نوشیدنی شکلاتی برای همۀ مردم در دسترس بود، اما افراد ثروتمند آن را از ظرف های بزرگی که لوله هایی داشت، می نوشیدند که بعداً همراه با آنها دفن میشد.
شکلات داغ(هات چاکلت) سپس راه خود را به اروپا باز کرد
در اوایل دهۀ ۱۵۰۰، کورتز جهانگرد دانه های کاکائو و وسایل تهیۀ شکلات را به اروپا آورد. اگرچه این نوشیدنی همچنان سرد و با طعم تلخ بود اما بسیار موردپسند بود و دربار شاه چارلز پنجم و همچنین افراد سطح بالای اجتماعی اسپانیا آن را پذیرفتند.
بعد از معرفی آن در اسپانیا، این نوشیدنی به تدریج به صورت داغ، شیرین و بدون فلفل تند مصرف میشد. اسپانیایی ها از این نوشیدنی جدید و شگفت انگیزشان بسیار حمایت کردند و این بیش از صد سال قبل از این بود که خبرهای مربوط به آن در سرتاسر اروپا پخش شود.
وقتی که در دهۀ ۱۷۰۰ در لندن معروف شد، شکلات خانه ها (مشابه کافی شاپ های امروزی) معروف و بسیار متداول شدند، حتی اگرچه شکلات بسیار گران بود.
در اواخر دهۀ ۱۷۰۰، رئیس کالج سلطنتی پزشکان، هانس اسلون، طرز تهیۀ مخلوط شکلات با شیر را از جامائیکا آورد که به عقیدۀ او باعث شد نوشیدنی بیشتر خوشمزه شود. خب، دیگران موافق بودند و انگلستان به تدریج شیر را به شکلات اضافه کرد؛ پس از آن به عنوان یک نوشیدنی پس از صرف شام از آن لذت میبردند.
شکلات داغ امروزی
تا قرن نوزدهم، شکلات داغ به عنوان درمانی برای بیماری های معده و کبد و همچنین یک نوشیدنی خاص استفاده میشد. با این وجود، امروزه ما این معجون گرم را به عنوان نوشیدنی خوشمزه و خوش طعم استفاده می کنیم.
در آمریکا، شکلات داغ تا حدّی رقیق است و غالباً با ترکیبی از آب داغ با بسته های پودری درست می شود، اگرچه می توانید انواع بسیار معتبر و خوبی را در رستورانها و کافه ها پیدا کنید.
کشورهای دیگر نسخه های خاص خود را دارند- شکلات غلیظ اسپانیا a la taza و شکلات ادویه دار para mesa از آمریکای لاتین، و cioccolata calda ایتالیایی، که بسیار غلیظ است.
شکلات داغ در آمریکا بسیار معروف است که در دستگاه های اتوماتیک قهوه در دسترس است. پودر به صورت بستهای و قوطی فروخته میشود و قهوه خانه ها غالباً انواع خوشمزه تر و تاحدی غلیظتر را در منوی خود دارند.
سیر تحوّل شکلات
در اواسط قرن هجدهم بود که شکلات به تدریج از شکل نوشیدنی خود به تدریج تغییر پیدا کرد. نخست، پودر کاکائو در هلند ابداع شد، که هلندی ها تقریباً کل تجارت دانۀ کاکائو را تحت کنترل خود داشتند. چون پودر کاکائو با شیر یا آب به راحتی ترکیب می شود، همین باعث شد که ابداعات بیشتری صورت گیرد.
سپس با ترکیب کره کاکائو و شکر، شکلات به صورت آبنبات درآمد و در سال ۱۸۷۶ شیر شکلات ارائه شد. از آن پس، شکلات به جای اینکه به عنوان یک نوشیدنی باشد بیشتر به عنوان یک خوراکی جامد معروف شد.
دستور تهیه شکلات داغ
برای ۸ نفر
مواد تشکیل دهنده:
یک پیمانه کامل شیر (۹۵۰ گرم)
. ¼ فنجان (۶۰ گرم) خامۀ غلیظ
. یک فنجان (۲۰۰ گرم) piloncillo panela یا شکر قهوهای روشن
. ½ قاشق چایخوری (۲ گرم) نمک
. ۲ عدد چوب دارچین
. ۲ تکه بادیان ختایی
. ½ قاشق چایخوری (۲ گرم) فلفل دودی پودر شده (بنا به سلیقه)
. ۱ دانه وانیل خرده شده و ساییده شده
. ۷ اونس (۲۰۰ گرم) شکلات تلخ، تقریباً خرد شده
آماده سازی
۱. شیر، خامه، شکر، نمک، ادویه جات، و دانۀ وانیل را در یک قابلمۀ متوسط مخلوط کنید و بگذارید به اندازۀ متوسط بجوشد. گرما را کم کنید و به مدت پنج دقیقه کمی هم بزنید و بگذارید آهسته جوش بخورد.
۲. شکلات خرد شده را اضافه کنید و بگذارید پنج دقیقه دیگر به آرامی جوش بخورد. دانۀ وانیل و کل ادویه جات را بردارید. به خوبی با یک دستگاه مخلوط کن آنها را مخلوط کنید تا کف ایجاد شود و بلافاصله سِرو کنید.
همچنین امروز برای صرفه جویی در زمان و راحت بودن تهیه هات چاکلت می توانید از پودرهای هات چاکلت فوری استفاده کنید . این پودرها شامل پودکاکائو و میت و همچنین پودر شکلات می باشند که می توانید با شیر و آب جوش آن را تهیه کنید. این محصول را نیز می توانید در فروشگاه قهوه ملو مشاهده و خریداری نمایید.
انتهای رپرتاژ آگهی