یک کارشناس تغذیه:

در روزهای گرم تابستان «آب گرم» بنوشید

کارشناس تغذیه گفت: در روزهای گرم تابستانی خیلی ها هوس سرکشیدن یک نوشیدنی خنک را می کنند و بیشترین نوشیدنی که در تابستان مصرف می شود، آب است.

دکتر رقیه نجفی در گفت‌وگو با ایسنا، بیان کرد: گرم شدن هوا و افزایش دما باعث شده که افراد برای خنک شدن از آب سرد استفاده کنند اما مصرف آب یخ با خود آسیب های فراوانی به دنبال دارد.

وی با اشاره به اینکه نوشیدن آب سرد خطرات و آسیب هایی به دنبال دارد، اظهار کرد: زمانی که آب مصرف می کنیم نباید دمای آب خیلی بالاتر و پایین تر از دمای بدن باشد چراکه نوشیدن آب خیلی سرد باعث می شود بیشتر فرد احساس تشنگی کند.

کارشناس تغذیه خاطرنشان کرد: دمای آب مصرفی باید سه تا پنج درجه پایین تر از دمای بدن باشد و اگر بیشتر از این مقدار باشد آسیب های جدی به دستگاه گوارش خواهد زد.

وی گفت: نوشیدن آب سرد باعث انقباض معده می شود و هضم را کمی مشکل ساز می کند و شایعاتی هم وجود دارد که باعث مشکلات کبدی هم می شود اما هنوز هیچ مطالعه ای آن را تأیید نکرده و حتی مصرف آب سرد روی ضخامت موکوس بینی تأثیر گذاشته و مطالعه ثابت کرده است که تنفس را برای افراد سخت تر می کند حتی افرادی که درگیر بیماری های تنفسی هستند.

کارشناس تغذیه توصیه کرد: روزانه هشت لیوان آب مصرف کنیم چراکه با انجام فعالیت های روزانه و صرف انرژی، مقدار آب از دست رفته زیاد بوده و تأمین قوا و نیرو لازم است.

وی یادآور شد: بهتر است آب گرم را جایگزین آب سرد کنیم، چراکه با نوشیدن آب گرم کمتر تشنه می شویم و با دمای بدن سازگارتر است البته استفاده از سبزیجات و میوه های تابستانی آب بدن را هم تأمین می کند اما با این حال باید در کنار آن آب هم بنوشیم.

این کارشناس تغذیه با بیان اینکه افرادی که تمایل زیادی به مصرف آب ندارند و یا از مزه آب خوششان نمی آید، می توانند با آبلیمو یا گلاب و ... آن را خوش طعم کنند و بنوشند، اظهار کرد: برای اینکه بدانیم مصرف آب کافی بوده است یا نه؟ می توانیم از رنگ ادرار اول صبح متوجه شویم مقدار آبی که مصرف کرده ایم، کافی است یا نه؟

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۴ مرداد ۱۳۹۹ / ۱۳:۳۱
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 99051410462
  • خبرنگار :