مراد خادم در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: مسیر 300 کیلومتری قشلاق تا ییلاق عشایر استان تا پایان هفته تیغکشی و برای کوچ عشایر و دامهای آنها آماده خواهد شد.
وی از تیغکشی مسیر کوچ از شاهرود تا منطقه میانجاده در حوالی سمنان خبر داد و خاطرنشان کرد: فرآیند آمادهسازی این مسیر کوچ در چند روز اخیر انجام شده و همکاران ما امروز 23 اردیبهشت برای آمادهسازی مسیر کوچ عشایر وارد شهرستان دامغان شده و در حال تیغکشی مسیر کوچ در این شهرستان هستند.
مدیرکل امور عشایری استان سمنان با بیان اینکه فردا کار تیغکشی مسیر کوچ عشایر در شهرستان سمنان آغاز میشود تصریح کرد: همکاران ما همه توان و همت خود را به کار گرفتند که تا آخر این هفته مسیر بیش از 300 کیلومتری کوچ بهاره عشایر در این مناطق را مهیای عبور عشایر زحمتکش هماستانی کنند.
وی با بیان اینکه مسیر اصلی کوچ عشایر استان بسیار طولانیتر ا ست ادامه داد: مسیر اصلی کوچ عشایر این استان که از طولانیترین مسیرهای کوچ عشایر در دنیا است در حقیقت بالغ بر دو هزار و 500 کیلومتر است.
خادم در پاسخ به پرسش ایسنا در خصوص آغاز رسمی کوچ بهاره عشایر در این استان گفت: آغاز رسمی کوچ عشایر در استان 15 خردادماه است اما همواره برخی از عشایر نیز چند روز زودتر و یا با چند روز تاخیر کوچ خود را آغاز و از قشلاق به سمت ییلاقات استان میروند.
وی در پاسخ به پرسش ایسنا در ارتباط با مشکل آسیب سیلابهای امسال به بخشی از ایلراههای استان گفت: این مشکل تنها در شهرستان آرادان وجود دارد و تلاش امور عشایری استان بر این است که مسیر کوچ عشایر در این شهرستان را نیز مهیای عبور عشایر کند. ضمن اینکه دلیل اصلی تاخیر در تیغکشی ایلراههای این منطقه نیز بیشتر به زمانبر شدن انتخاب پیمانکار برمیگردد.
مدیرکل امور عشایری استان با بیان اینکه ایلراههای "میانبند"آرادان نیز مشکلی ندارد اضافه کرد: عمده مشکل در مناطق ییلاقی است که تلاش ما بر این است که قبل از کوچ، ایلراههای عشایری در این منطقه نیز مرمت و تیغکشی شوند تا عشایر به سهولت وارد ییلاقات خود شوند.
انتهای پیام