سیدحسن میرعماد در گفتوگو با خبرنگاران با ابراز خرسندی از وضعیت خوب بارشها در این استان اظهار کرد: علیرغم بارش 162 میلیمتری در سالزراعی استان متاسفانه شاهد خسارت سرمازدگی، تگرگ و...به محصولات زراعی و باغی استان نیز بودیم.
وی به تفاوت خسارتها در دو سه سال اخیر در بخش کشاورزی استان سمنان پرداخت و خاطرنشان کرد: در سال زراعی 95 شاهد سرمای زودرس در استان بودیم و همین سرما آسیبهایی به دو بخش زراعی و باغی استان وارد کرد. در سال زراعی 96 نیز سرمای زمستانی به تنههای درختان باغات استان آسیب جدی زد و در جریان آن بخش زیادی از درختان گردو در بخش شمالی استان و حتی درختان گردوی کهنسال آسیب زد. همچنین بخش زیادی از درختان انار، انجیر مهدیشهر، شاهرود ، آرادان و..از بین رفت.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان سمنان با بیان اینکه کشاورزی استان امسال نیز برخلاف آن دو سال از ناحیه سرمای دیررس خسارت دیده خاطرنشان کرد: سرمای دیررس امسال متاسفانه در بخشی از باغات مثل زردآلو تا 80درصد هم خسارت برجای گذاشت. علاوه بر این امسال تگرگ اردیبهشتماه نیز آسیبهایی به بخشی از باغات استان و از جمله باغات گردو، انگور و بخشی از مزارع و از جمله مزارع جو وارد کرد.
وی از خسارت 250 میلیارد تومانی تگرگ به کشاورزی امسال استان خبر داد و گفت: سرمازدگی نیز امسال متاسفانه 451 میلیارد تومان خسارت به کشاورزی استان وارد کرد.
لزوم پرهیز از تککشتی و تنوعبخشی به کشاورزی
میرعماد با بیان اینکه میزان خسارت ئارده به آن بخش از مزارع و باغات که تحتپوشش بیمه بوده برآورد شده ادامه داد: خسارت وارده به بخش غیربیمهای نیز برآورد و به ستاد حوادث غیرمترقبه استانداری گزارش شده که به وزارت جهادکشاورزی و وزارت کشور گزارش شود.
وی بر لزوم حمایت از کشاورزان تاکید و تصریح کرد: اگرچه شرایط اقتصادی امروز چندان ایدهآل نیست اما انتظار میرود که دولت به کشاورزان خسارت دیده کمک کند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان سمنان با اشاره به خسارات وارده به کشاورزان و باغداران به بهرهبرداران استان توصیه کرد: برای اطمینان بیشتر از تککشتی پرهیز کنند و تنوع بیشتری به زراعت و باغداری خود بدهند.
میرعماد با اشاره به خسارت 80درصدی به باغات زردآلو گفت: باغدارانی که باغشان محدود به زردآلو بوده امسال زیان زیادی میبینند لذا توصیه ما این است که بهتر است تنوع بیشتری با کشت خود دهند به طور مثال امسال وضعیت گیلاس، آلبالو و سیب خیلی خوب است لذا اگر باغها تنوع زیادی داشت اگر یک گونه خسارت زیادی ببیند گونههای دیگر تا حد زیادی جبران این خسارات را خواهند داشت از همین رو توصیه کارشناسان به بهرهبرداران این است که به یک گونه و رقم اکتفا نکنند..
ضرورت توسعه بیمه محصولات کشاورزی
وی با اشاره به ضرورت توسعه بیمه محصولات کشاورزی اضافه کرد: اگرچه غرامت و خسارتی که از سوی بیمه پرداخت میشود تقریبا اندک است اما باید توجه داشت که هزینهای هم که بابت بیمه پرداخت میشود نیز اندک است.
میرعماد با اشاره به ترویج بیشتر بیمه کشاورزی در استان افزود: در حال حاضر 25درصد از کشاورزی استان تحتپوشش بیمه است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان سمنان از برآورد خسارت ها از سوی صندوق بیمه کشاورزی خبر داد و گفت: خسارتهای ناشی از سرمازدگی برآورد شده و انشالله به موقع پرداخت خواهد شد.
وی با بیان اینکه سال گذشته تسهیلات خوبی دولت به کشاورزان پرداخت کرد اضافه کرد: دولت امسال نیز تسهیلاتی برای این بخش و جبران بخشی از خسارات پیشبینی کرده است.
میرعماد از فعالسازی سامانه ضدتگرگ در استان به عنوان یک گام مهم در حمایت از کشاورزی استان نام برد و افزود: هماهنگیهای لازم با استانداری و فرمانداریها در این ارتباط صورت گرفته است.
این مدیر مسوول از تلاش برای مدیریت مصرف آب در استان به عنوان یک گام مهم دیگر در حوزه کشاورزی استان نام برد و اظهار کرد: خوشبختانه اقدامات بسیار خوبی با کمک مردم و بهره برداران در این بخش صورت گرفته و مصمم هستیم که این روند را همچنان ادامه دهیم.
انتهای پیام
نظرات