عابدی:

اگر ایرادی در مرمت گنبد شیخ لطف‌الله باشد پیمانکار باید خسارت بدهد

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی، با بیان اینکه اداره کل میراث فرهنگی اصفهان در مسئلۀ مرمت گنبد شیخ لطف‌الله ذی‌نفع و ضرر نیست و در این مسئله پیمانکار باید پاسخگو باشد، از برگزاری سمیناری برای بررسی مرمت‌های انجام‌شده بر روی آثار تاریخی اصفهان در سال ۱۳۹۹ خبر داد.

حیدرعلی عابدی که طی روزهای گذشته، به همراه تعدادی از منتقدان مرمت گنبد شیخ لطف‌الله با مسئولان میراث فرهنگی اصفهان دیدار کرده بود، در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: در نشستی که ما داشتیم، اشکالات و ابهاماتی در خصوص تغییر رنگ گنبد شیخ لطف‌الله پس از مرمت و همچنین مصالح استفاده‌شده مطرح و بنا شد که این مواد و مصالح برای آزمایشگاه فرستاده شود تا ببینند چه اتفاقی برای گنبد افتاده است.

وی ادامه داد: اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی نیز به این نتیجه رسیده بود که باید مصالح را به آزمایشگاه بفرستد چون به‌هرحال مرمت دست پیمانکار بوده و می‌خواهند بدانند که کار را درست انجام داده است یا نه.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی گفت: درصورتی‌که پیمانکار کار را درست انجام نداده باشد، باید خسارت بدهد و گنبد را از نو درست کند اگرنه هم که مشکلی نیست.

عابدی با اشاره به اینکه مرمت تنها روی دو شانزدهم از گنبد شیخ لطف‌الله انجام‌شده و هنوز ۱۴ قسمت آن دست‌نخورده است، گفت: این آزمایش کمک می‌کند که اگر اشتباهی هم در قسمت مرمت‌شده رخ‌داده، در بقیه ترک‌ها تکرار نشود و پیمانکار هم باید جوابگو باشد.

وی تصریح کرد: گنبد شیخ لطف‌الله از نوادر روزگار است و در آن کاشی و آجر باهم به‌کاررفته؛ اعتقاد کارشناسان بر این بود که این ویژگیِ استثنایی، باعث می‌شده هنگام بارندگی نم به آجرها نفوذ کرده و برای مدتی رنگ آن تیره‌تر جلوه کند و با خشک شدن، دوباره تغییر رنگ بدهد و به حال اول بازگردد اما در حال حاضر اگر مصالح استفاده‌شده، مانع جذب رطوبت باشد، دیگر شاهد چنین صحنه‌ای نخواهیم بود.

عابدی خاطرنشان کرد: مسئولان میراث قول دادند که یک سری از مصالح را برای آزمایشگاه بفرستند و تا بعد از عید صبر کنند و تغییرات رنگ را ببینند، سپس اگر خواستند، بقیه قسمت‌ها را بر اساس مطالعات جدید ادامه بدهند.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی یادآور شد: عده‌ای از کارشناسان می‌گفتند که باید مرمت بقیه ترک‌ها به شکل موضعی باشد و همان مصالح استفاده شود، مسئولان میراث هم اصرار داشتند که ۹۵ درصد از کاشی‌ها همان کاشی‌های قبلی است.

وی افزود: مهم این است که اگر اشکالی هم باشد قابل جبران است و درهرصورت پیمانکار ضامن است که مشکل را اصلاح کند. اداره کل میراث فرهنگی در مسئله مرمت گنبد شیخ لطف‌الله ذی‌نفع و ضرر نیست و نتیجه آزمایش هر چه باشد این پیمانکار است که باید به میراث پاسخگو باشد.

عابدی با بیان اینکه پیگیری می‌کند تا کارشناسان منتقد، بازدیدی از گنبد داشته باشند، اظهار کرد: منافع مردم برای ما مهم و جدی است. مسئله گنبد شیخ لطف‌الله هم یک مسئله جهانی و آبروی کشور است و نمی‌توان از آن گذشت.

نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی از برگزاری سمیناری برای بررسی و مشورت دربارۀ مرمت تعدادی از آثار تاریخی اصفهان نیز خبر داد و گفت: قرار است بعد از عیدِ نوروز سال ۱۳۹۹، با حضور گروهی از مرمتگران به‌عنوان مشاور، سمیناری برگزار شود و نه‌فقط مرمت گنبد شیخ لطف‌الله که مرمت‌های انجام‌شده بر آثار دیگر هم بررسی شود تا به نسخه‌ای کلی برای نظارت بر امر مرمت در همۀ آثار تاریخی برسیم چراکه این آثار میراث فرهنگی بشر هستند و نباید لطمه‌ای به آن‌ها وارد شود.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۳۰ بهمن ۱۳۹۸ / ۰۹:۱۵
  • دسته‌بندی: اصفهان
  • کد خبر: 98113022113
  • خبرنگار :

برچسب‌ها