دکتر منصور واعظپور در گفتوگو با ایسنا در پاسخ به سوالی درباره درخواست ملاقات با وزیر علوم برای بیان چالشهای علوم پایه در شرایط فعلی، اظهار کرد: ما چند نامه نوشته بودیم و درخواست ملاقات با تعدادی از مسئولان مانند معاون علمی و فناوری رئیسجمهور، وزیر علوم و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی را داشتیم. با دکتر ستاری، معاون علمیوفناوری رییسجمهور یکشنبه گذشته ملاقات داشتیم و قبلتر هم با دکتر سوزنچی، معاون خط مشیگذاری ستاد علم و فناوری شورای عالی انقلاب فرهنگی جلسهای برگزار شد. پیگیر جلسه با وزیر علوم هم هستیم و به ما قول دادند که هفته آینده این ملاقات انجام خواهد شد.
رئیس انجمن ریاضی با بیان اینکه تصمیم داریم در جلسه با وزیر علوم درباره وضعیت علوم پایه در کشور صحبت کنیم، افزود: علوم پایه متاسفانه در این مدت دچار ضعف شده، در حدی که رهبر معظم انقلاب هم در شهریور ماه امسال طی سخنان خود بر پیشرفت علوم پایه در کشور تاکید کردند و فرمودند باید توجه ویژهای به علوم پایه شود. صحبت ایشان باعث شد مسئولان ما توجه ویژهای به علوم پایه داشته باشند، البته جلساتی هم با دکتر خاکیصدیق، معاون آموزشی وزیر علوم داشتیم و در آن جلسه چالشهای علوم پایه و راهکارها را مطرح کردیم که ایشان هم استقبال کردند.
واعظپور درباره موارد مطرح شده در جلسه با معاون علمی و فناوری رییسجمهور، گفت: در جلسهای که با دکتر ستاری داشتیم، وضعیت علوم پایه را تشریح و بررسی کردیم. تمایل دانشآموزان به انتخاب رشته ریاضی فیزیک در دبیرستانها کم شده و حتی دانشآموزان رشته تجربی هم علاقهای به دروس ریاضی ندارند و سعی میکنند بیشتر بر دروس عمومی تمرکز کنند.
وی افزود: در این جلسه، وضعیت فعلی علوم پایه در دانشگاهها هم مورد بررسی قرار گرفت و در نهایت درباره اشتغال دانشآموختگان علوم پایه و پژوهش علوم پایه صحبت کردیم. از معاون علمی و فناوری رییسجمهور درخواست کردیم در کنار ستادهای علمیای که این معاونت دارد، یک ستاد علوم پایه هم تشکیل شود تا مسائل مربوط به علوم پایه توسط این ستاد پیگیری شود و از پژوهشهای علوم پایه حمایت کند. دکتر ستاری با این پیشنهاد موافقت کردند و دستور پیگیری دادند.
عضو هیئتعلمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر درباره تبعات ادامه وضعیت فعلی در حوزه علوم پایه، گفت: زمانیکه علوم پایه در دبیرستان تضعیف شود که البته متاسفانه در حال حاضر تضعیف شده است، تاثیر خود را فقط بر روی رشتههای علوم پایه دانشگاهی نمیگذارد، بلکه بر روی رشتههای فنی و مهندسی و همچنین رشتههایی همچون اقتصاد و مدیریت نیز میگذارد، زیرا اگر دانشآموزان خوب ما تمایلی به انتخاب رشتههای ریاضی و فیزیک در دبیرستان نداشته باشند، افراد ضعیفتر این رشته را انتخاب میکنند و در آینده حوزه فنی و مهندسی ایران متاثر میشود که این موضوع ما را نگران کرده است.
واعظپور خاطرنشان کرد: موضوع دیگری هم که وجود دارد، بحث رشتههای علوم پایه در دانشگاهها است. با ادامه روند فعلی، دانشجویان خوبی در رشتههای علوم پایه دانشگاهی نخواهیم داشت و پژوهشهای بنیادی و حرکت بر روی مرزهای دانش کاهش مییابد.
انتهای پیام