در این روش نیازی به خاک برای پوشش پیازهای زعفران وجود ندارد و آب مورد نیاز برای رشد گیاه هم به صورت غیرمستقیم و از طریق دستگاه مهپاش تأمین میشود.
محمود مومنی، کارشناس ارشد بیوتکنولوژی کشاورزی در خصوص پرورش زعفران در فضای مسقف در گفت و گو با ایسنا، گفت: در این روش زعفران در طبقات متعدد کشت میشود، کشت به این صورت برداشت محصول را بسیار راحتتر میکند.
مومنی افزود: طعم، عطر و کیفیت زعفران در فضای مسقف چیزی از روش سنتی کمتر ندارد، مواد رنگدهی در این روش از روش سنتی بالاتر است؛ برخی میگویند که این زعفران کیفیت لازم را ندارد اما این را میتوان با آزمایشهای مختلف رد کرد.
وی ادامه داد: میزان برداشت هم در این روش از روش سنتی بالاتر است، چون پیازهای جدید به دلیل هرسهای مناسب از نظر وزنی بزرگتر و در نتیجه لولههای گلده افزایش پیدا کرده و تعداد گلها بیشتر میشود.
مومنی خاطرنشان کرد: ورود به این کسب و کار به یک فضای مسقف حداقل ۵۰ تا ۶۰ متری و یک زمین زراعی ۱۰۰۰ تا ۱۵۰۰ متری نیاز دارد؛ همچنین هزینههای قفسهبندی، خرید پیاز، نیروی کار، کود و سموم هم را باید در نظر گرفت.
وی افزود: در این روش به دلیل عدم استفاده از آب و خاک در بستر، بیماریهای کمتری ایجاد شده و محصول برداشت شده کاملاً بهداشتی است.
انتهای پیام