دکتر نوید دانایی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: به طور متوسط در سطح کشور یکسوم افراد بالای ۳۰ سال مبتلا به فشارخون هستند که طبیعتاً این میانگین در استانی مثل سمنان بیشتر است.
وی در پاسخ به چرایی تعداد بالای مبتلایان به فشارخون بالا در استان سمنان افزود: اصلیترین دلیل تعداد بیشتر مبتلایان به این بیماری در استان سمنان، تعداد بیشتر جمعیت سالمندان و میانگین سنی بیشتر در این استان است چرا که این بیماری در میانسالان و سالمندان بیشتر است.
این پزشک، فشار خون بالا را یک بیماری خطرناک دانست و تصریح کرد: این بیماری از جمله عوامل زمینهساز بیماریهای خطرناکی همچون سکتههای قلبی و مغزی و نارساییهای کلیوی و.. است و متأسفانه بخش زیادی از مبتلایان به این بیماری تا زمان ظاهر شدن عوارض بیماری فشارخون بالا که وقوع سکته و یا نارساییهای کلیوی است به بیماری خود آگاهی نمییابند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با بیان اینکه حداقل ۵۰ درصد مبتلایان به این بیماری از مشکل خود اطلاع ندارند و به همین دلیل درمان مؤثری انجام نمیدهند اضافه کرد: شوربختانه بخشی از مبتلایان نیز بعد از اطلاع از بیماری نیز دست به درمان مؤثری نمیزنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با اشاره به تعدد سکتههای قلبی و مغزی منجر به مرگ از همه شهروندان بلای ۳۰ سال خواست که با مراجعه به پایگاهها و مراکز بهداشت، از میزان فشارخون خود اطلاع بیابند.
دانایی با بیان اینکه پایگاههای ثبت فشارخون در حال حاضر در همه شهرستانها و مراکز جمعیتی استان ایجاد شده گفت: خدماتی که در این پایگاهها داده میشود کاملاً رایگان است.
وی با اشاره به جمعیت بالای مبتلایان به فشارخون بالا در این استان گفت: در همین راستا دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان برنامهریزی کرده که فشارخون ۱۰۰ درصد جمعیت بالای ۳۰ سال استان را ثبت کند و این در حالی است که در سطح کشور در قالب پویش ملی کنترل فشارخون بالا برای ثبت فشارخون نیمی از جمعیت بالای ۳۰ سال برنامهریزی شده است.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی استان خواستار همکاری مردم با پایگاههای کنترل فشارخون شد و یادآوری کرد: علاوه بر این پایگاهها، سامانهای نیز طراحی شده که افراد با ورود به آن میتوانند فشار خون خود و یا اطرافیان خود را ثبت کنند.
انتهای پیام