دکتر کامران قدس امروز (۱۷ بهمنماه) در نشست خبری، اظهار کرد: این پروژهها با اعتباری بالغ بر ۳۲۵ میلیارد تومان به بهرهبرداری خواهد رسید. حدود ۶۰۰۰ مترمربع از این فضاها مربوط به مرکز جامع تشخیص و درمان سرطان است که فاز اول آن در آینده نزدیک به بهرهبرداری میرسد.
او تلاش در راستای تکمیل این پروژهها را نتیجه خانواده بزرگ ۴۲۰۰ نفری مجموعه علوم پزشکی استان دانست و بیان کرد: این دانشگاه در ۲.۵ ساله این دولت کوشیده خدمات درمانی، بهداشتی را عادلانه در همه شهرستانهای تحت پوشش دانشگاه توزیع کند.
وی با اشاره به برنامههای معاونت دانشجویی این دانشگاه، گفت: این دانشگاه اکنون ۳۴۶۰ نفر دانشجو در ۵۶ رشته پزشکی، دندانپزشکی، داروسازی، پرستاری و ... دارد.
او از افزودن ۹ رشته جدید به رشتههای این دانشگاه در یک سال اخیر خبر داد و بیان کرد: دکتری تخصصی فیزیوتراپی، دکتری حرفهای داروسازی، کارشناس ارشد توانبخشی، hse، سلامت سالمندی، کاردرمانی و خدمات بهداشتی درمانی از جمله رشتههای جدید در این دانشگاه هستند.
قدس از افزودن بیمارستان ولایت دامغان به فضاهای آموزشی دانشگاه در یک سال اخیر خبر داد و افزود: در این یک سال تلاش شده است تا فضای آموزش مجازی در مجموعه دانشگاه و واحدهای وابسته به آن توسعه یابد.
ارتقای دانشگاه در رتبهبندیها و راهاندازی پارک علم و فناوری سلامت
وی از گرفتن مجوز راهاندازی پارک علم و فناوری سلامت سمنان بهعنوان یکی از بزرگترین کارهای انجامشده امسال نام برد و گفت: احداث پارک علم و فناوری سلامت در استان سمنان آغاز یک مرحله جدید از توسعه فناوری برای دانشگاه علوم پزشکی استان است و راهاندازی این پارک به توسعه فناوری شرکتهای دانشبنیان حوزه سلامت در استان کمک خواهد کرد.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان با بیان اینکه این دانشگاه پانزدهمین دانشگاه علوم کشور است که صاحب پارک سلامت میشود، ادامه داد: اکنون ۵۰ واحد، ۱۳ شرکت فناور و چهار شرکت دانشبنیان فعال در استان داریم که قرار است در این پارک فعال و مستقر شوند.
قدس از قرار گرفتن سه دانشمند این دانشگاه در جمع ۲ درصد دانشمندان برتر جهان بهعنوان یک موفقیت نام برد و اظهار کرد: رتبه تحقیقات دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان بین دانشگاههای تیپ ۲ کشور به رتبه نهم و بین دانشگاههای علوم پزشکی کشور به رتبه ۲۲ ارتقا یافته است. ضمن اینکه اعتبار پژوهشی دانشگاه امسال از رتبه ۱۳ به ۷ ارتقا یافته است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی استان سمنان از وجود ۱۱ پایگاه ۲۴ ساعته شهری در مناطق تحت پوشش دانشگاه خبر داد و بیان کرد: امسال پایگاههای ویژه زنان و اورژانس ناشنوایان به داشتههای دانشگاه در این حوزه افزوده شد.
وی از فعالیت ۲۱ پایگاه جادهای در مناطق تحت پوشش دانشگاه خبر داد و اظهار کرد: یک مرکز اورژانس هوایی نیز تحت پوشش دانشگاه فعالیت دارد.
قدس از میانگین ۷ تا ۸ دقیقهای رسیدن بر بالین بیماران در ماموریتهای شهری این استان خبر داد و گفت: عدد استاندارد کشوری در این شاخص هشت دقیقه است. میانگین رسیدن بر بالین بیماران در ماموریتهای جادهای اورژانس پیش بیمارستانی و مدیریت حوادث دانشگاه اکنون ۱۲ دقیقه است که از متوسط عدد استاندارد کشوری این شاخص، کمتر است.
وی با اشاره به حادثه اخیر واژگونی اتوبوس کارگران در مهدیشهر، ادامه داد: همکاران ما در این حادثه در کمتر از ۹ دقیقه بر بالین مصدومان حاضر شدند.
این عضو هیأت علمی علوم پزشکی سمنان از بخش درمان بهعنوان مهمترین حوزه کاری در دانشگاه نام برد و افزود: عمده چالشهای حوزه سلامت در کشور در همین بخش است. ضمن اینکه عمده مطالبات مردمی در این بخش وجود دارد.
افتتاح ساختمان مرکز جامع سرطان در سفر دوم رئیس جمهوری
وی از برنامهریزی برای افتتاح فاز اول و ساختمان مرکز جتمع تشخیص و درمان سرطان کوثر سمنان خبر داد و گفت: کار ساختمان پایان یافته و چهار دستگاه مورد نیاز این مرکز خریده و برخی از آنها نصب شده است.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی سمنان با بیان اینکه بخش شیمیدرمانی این مرکز به بیماران بستری خدمات میدهد، بیان کرد: در آینده نزدیک، این بخش به بیماران سرپایی خدمات خواهد داد. قرار است در آینده نزدیک، بخش آزمایشگاه به این مرکز منتقل شود. ضمن اینکه دستگاه امآرآی مرکز نیز در حال خدماتدهی به بیماران است.
افزودن هشت تخت جدید دیالیز در استان
او از جایگزینی و نوسازی تختهای دیالیز خبر داد و اظهار کرد: با توجه به نیازهای استان، هشت تخت جدید دیالیز در استان راهاندازی شده است.
وی از فشار خون و دیابت بهعنوان ۲ عامل مهم و موثر در بیماریهای منجر به مرگ در کشور و استان نام برد و گفت: دولت برای کنترل این بیماریها برنامههای زیادی دارد که اجرای پویش سلامت در همین راستا اجرایی شده است.
وی با اشاره به روند افزایشی مبتلایان به فشار خون بالا در کشور، اعلام کرد: ۳۰ تا ۳۳ درصد شیوع بیماری فشار خون بالا در استان وجود دارد.
او از سبک زندگی و تغذیه ناسالم بهعنوان یکی از دلایل تعدد بیماران مبتلا به فشار خون بالا در استان نام برد و اظهار کرد: اجرای طرح غربالگری فشار خون بالا و دیابت کمک زیادی به شناسایی بیماران در شهرستانهای تحت پوشش کرده است.
وی از شناسایی ۳۰ هزار نفر مبتلا به فشار خون بالا در استان خبر داد و گفت: ۵۸ هزار فرد مشکوک به داشتن فشار خون شناسایی شدند که با توجه اینکه بسیاری از این افراد در مراحل اولیه بیماری بودند و به سمت ابتلا به فشار خون بالا هستند، این روند میتواند به کاهش مبتلایان در استان کمک کند. ضمن اینکه ۱۵ هزار نفر بیمار مشکوک به دیابت در استان شناسایی شدند.
او از تلاش برای کاهش سرطانها در استان خبر داد و افزود: یک پویش با هدف افزایش استفاده از لبنیات برای کاهش سرطانها و از جمله سرطان روده بزرگ در دانشگاه اجرایی شد.
رکوردزنی در کاهش سالک با ثبت کاهش ۹۶ درصدی عارضهیابی
وی از رکوردزنی در کاهش سالک با ثبت کاهش ۹۶درصدی عارضهیابی خبر داد و گفت: معمولاً آمار مبتلایان تا قبل از سال ۱۴۰۰ به بیش از ۱۲۰۰ نفر میرسید که این رقم در سال ۱۴۰۰ به ۳۰۰ بیمار کاهش یافت. امسال تعداد مبتلایان به ۱۶ نفر کاهش یافت که یک دستاورد مهم و یک رکورد محسوب میشود.
وی با بیان اینکه همه دستگاهها برای کنترل سالک به میدان آمدند، اظهار کرد: با همکاری دستگاههای مختلف در این طرح فرآیند آموزش، بیماریابی و درمان انجام شد. امسال شاهد کاهش ۹۶ درصدی عارضهیابیها در بیماری سالک در استان بودیم. ضمن اینکه دستگاههای دیگر نیز در لانهکوبی و سمپاشی و در حوزههای پیشگیری دانشگاه را کمک کردند.
به گزارش ایسنا، بیماری سالک یک نوع بیماری پوستی و از جمله بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان است که نوع خاصی از موشهای صحرایی بهعنوان عامل این بیماری شناخته میشود. عامل این بیماری از طریق گزش پشه خاکی آلوده به انسان منتقل میشود. همچنین بهجز موش و پشه خاکی، شرایط آب و هوایی نیز در بروز بیماری سالک موثر است. اگرچه این بیماری منجر مرگ و میر نمیشود، ولی بهخاطر زخمهای مزمن که باقی میگذارد، آسیب روحی شدید ایجاد میکند.
انتهای پیام
نظرات