به گزارش خبرنگار ایسنا، بررسی اخبار اقتصادی روز جاری حکایت از آن دارد که عموم خوانندگان اخباری در زمینه بازار مسکن، تحویل واحدهای مسکن مهر، افزایش قیمت مصالح ساختمانی، شرایط بازگشت ارز حاصل از صادرات، آینده بازار ارز با توجه به آغاز به کار بازار متشکل ارزی، نرخ ارز، خاموشی در تابستان امسال، عرضه ماکارونی با تخفیف ویژه و اقدام عجیب وزارت کشاورزی در قیمت مرغ را مورد بررسی و پیگیری قرار دادهاند.
در هفته گذشته بود که بعد از کش و قوسهای بسیار در زمینه تأثیر اعلام قیمت در فضای مجازی به خصوص سایتهای پذیرنده آگهی، مقرر شد تا قیمتهای پیشنهادی که عموماً با غرضورزی همراه بوده از این سایتها حذف شود تا فضای دلالی در بازارهایی همچون خودرو و مسکن فروکش کند.
این تصمیم البته آنچنان دوام نداشت و طی تصمیمگیریهای جدید قرار بر آن شد تا با سازوکار جدیدی این قیمتها به آگهی سایتهای پذیرنده باز گردند. حال با این شرایط برخی کارشناسان بر این باورند که بازاری همچون مسکن با حذف قیمت از آگهیهای اینترنتی آن آنچنان نمیتواند دوای دردی برای آن باشد و این بازار از مؤلفه بسیار تأثیرگذار نرخ ارز تأثیر میپذیرد.
گزارشهای میدانی از بازار مسکن حاکی از آن است بعد از ۱۲ اردیبهشت ماه که قیمت از آگهیها برداشته شد، هرچند قیمتها پایین نیامده اما بالا هم نرفته است. با این وجود مشاوران املاک معتقدند شرایط فعلی نمیتواند پایدار باشد. یک مشاور املاک در منطقه چهار تهران گفت: بعد از آنکه قیمت از آگهیهای سایتهای اینترنتی حذف شد مقداری تب افزایش قیمت فروکش کرد اما به اعتقاد من آینده بازار مسکن به شرایط کلی اقتصاد، بخصوص قیمت ارز و طلا مربوط میشود.
در کنار این موضوع، بسیاری از افراد متقاضی مسکن مهر هستند که برخی از این واحدها به دلیل برخی مشکلات زیرساختی به متقاضیان تحویل داده نشده است و به گفته قائم مقام وزیر راه و شهرسازی برای تکمیل واحدها نیاز به همکاری دستگاههای خدماترسان در پروژههای مسکن مهر است و در این رابطه رئیس جمهوری بر تکمیل مسکنهای مهر کشور تا پایان سال تاکید دارد.
یکی از عوامل تأثیرگذار در قیمت مسکن، قیمت مواد اولیه مصرفی همچون مصالح ساخت است که بنا بر اطلاعات مرکز ملی آمار قیمت مصالح ساختمانی در ۱۲۷ قلم در نیمه دوم سال گذشته، ورق استیل با ۲۰۹.۸ درصد بیشترین افزایش و ورق سیاه به ضخامت بیش از ۳ میلی متر با ۵.۸ درصد دارای بیشترین کاهش در متوسط قیمت نسبت به دوره قبل بودهاند.
تهاتر کالا و مواد اولیه با ارز را ندیدیم
در ماههای اخیر یکی از تصمیمات پر بحث و حاشیه، موضوع راه اندازی و فعالیت سامانه نیما بوده که صادرکنندگان آنچنان علاقهای به تحویل ارز صادراتی خود به این سامانه نداشتند و از سوی دیگر واردکنندگان در صفهای طولانی برای دریافت ارز نیمایی معطل مانده بودند که در روزهای اخیر با وجود این مباحث اعلام شد که ۷۵ درصد ارز حاصل از صادرات به سامانه نیما باز نمیگردد که برخی صادرکنندگان مدعی هستند که ارز خود را در قالب کالا و مواد اولیه به کشور برگرداندهاند که در این رابطه معاون وزیر اقتصاد بیان کرده ۳۰ میلیارد دلار از مجموع ۴۰ میلیارد دلار ارز حاصل از صادرات به به صورت کالا و نه به هیچ صورت دیگری وارد کشور نشده است.
مردم کمک کنند تا برق قطع نشود
سال گذشته با گرم شدن هوای تهران مصرف برق به اوج خود رسید و عاملی شد تا به صورت مقطعی برق در شهرهای مختلف قطع شود و از سوی دیگر برای ادامه جریان برق در تمام شهرها، برنامه زمان بندی قطع برق تهیه شد حال با این شرایط جای سوال دارد که سال جاری قطعی برق رخ خواهد داد یا خیر، در ماههای گذشته اعلام شد با توجه به افزایش ظرفیت تولید برق در کشور مشکلی در توزیع برق وجود نخواهد داشت اما اخبار فعلی حکایت از آن دارد که مردم نیز باید در مدیریت مصرف همراهی داشته باشند تا از قطعی احتمالی برق جلوگیری شود.
تخفیف برای جبران عوارض مهمان ناخوانده
گرانی از ابتدای سال گذشته مهمان ناخوانده اقتصاد ایران شده و هر چند وقت یک بار یکی از محصولات به خصوص محصولات خوراکی روند صعودی به خود میگیرد که آخرین قرعه تا به امروز به نام ماکارونی زده شده است حال در رابطه با عرضه ماکارونی با قیمت مناسب علیرضا رستمی مدیرکل نظارت بر محصولات کشاورزی و مواد غذایی سازمان حمایت مصرف کنندگان و تولیدکنندگان از تخفیف ۲۵ تا ۳۰ درصدی در عرضه ماکارونی از سوی واحدهای تولیدی و فروشگاههای زنجیرهای در ماه رمضان خبر داده است.
همانطور که گفته شد در قیمت اقلام خوراکی در یک سال اخیر روند صعودی به خود گرفته که مرغ نیز جزئی از اقلام بوده که قیمت آن رفت و آمد بسیاری داشت و در حال حاضر هر کیلو از این ماده پروتئینی به قیمت ۱۰ هزار و ۵۰۰ تومان رسیده است. یکی از روشهایی که دولت در زمینه کنترل بازار از آن بسیار استفاده کرده و مورد انعقاد کارشناسان بوده است، ممنوعیت صادرات اقلام گران شده بوده که برای کنترل مرغ نیز ممنوعیت صادرات جوجه یک روزه در دستور کار قرار گرفت، با این شرایط و در حالی که مرغ به قیمت نسبی رسیده است، معاون وزیر جهاد کشاورزی خواهان آزاد شدن صادرات جوجه یکروزه شده است. حال باید دید که این اتفاق در چه شرایطی رخ خواهد داد و آیا دولت با تعرفه گذاری خاصی صادرات جوجه یک روزه را آزاد میکند؟
نرخ ارز چند؟
امروز (۲۱ اردیبهشت) بانکها هر دلار آمریکا را به قیمت ۱۴ هزار و ۸۳۹ تومان میخرند که نسبت به روز پنجشنبه هفته گذشته حدود ۸۰ تومان کاهش دارد و قیمت خرید یورو نیز در شعب ارزی بانکها ۱۶ هزار و ۶۷۵ تومان است.
امروز بانکها هر پوند انگلیس را نیز ۱۹ هزار و ۳۱۵ تومان خریداری میکنند. از سوی دیگر، قیمت ارز مسافرتی در بانکها همچنان از قیمت فروش آن در بازار بالاتر است؛ به طوری که قیمت فروش ارز مسافرتی در بانکها ۱۷ هزار و ۵۱۳ تومان اعلام شده که با احتساب کارمزد به حدود ۱۷ هزار و ۸۰۰ تومان میرسد.
این در حالی است که نرخ خرید یورو در صرافیهای مجاز بانک مرکزی ۱۷ هزار و ۵۰ تومان و نرخ فروش آن ۱۷ هزار و ۱۵۰ تومان است که نسبت به پنجشنبه گذشته ۵۰ تومان ارزان شده است.
این صرافیها همچنین امروز هر دلار آمریکا را ۱۵ هزار و ۱۵۰ تومان خریده و ۱۵ هزار و ۲۵۰ تومان میفروشند که قیمت دلار نیز کاهش ۱۰۰ تومانی داشته است.
انتهای پیام