عباس زینعلی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: به نظرم افزایش قیمتی که از بهمن ماه سال گذشته در بازار مسکن اتفاق افتاد، ظرفیت این بخش را به اشباع رسانده است. هماکنون قیمت مسکن به سقف رسیده و بالاتر از این رقمها دیگر مفهومی ندارد. ممکن است مالکان، مجدداً دلشان بخواهد قیمت اسمی را بالا ببرند ولی هیچ وقت تقاضای مؤثری برای آن مبالغ به وجود نخواهد آمد. حداقل در فضا و حجم اقتصادی امروز چنین اتفاقی نخواهد افتاد.
این کارشناس اقتصاد مسکن افزود: فروشندگان باید اجازه دهند تا مدتی با قیمتهای موجود معاملات انجام شود، تحرک بگیرد تا شاید مجدداً قیمتها با توجه به توان خریداران افزایش پیدا کند. با قیمتهای فعلی برای همهی سازندگان و فروشندگان سود متصور است. هرکس بفروشد سود میبرد؛ هرکس هم بخرد با توجه به چشمانداز میانمدت ضرر نخواهد کرد. ولی همانطور که گفتم سقف قیمتها پر است و بعید میدانم بیش از این نصاب قیمتی داشته باشیم.
وی با اشاره به اقدام خصمانه آمریکا در تروریستی خواندن سپاه پاسداران گفت: این اقدام دشمن میتواند اثراتی بر سطوح اقتصادی بگذارد اما هر نوع رشد احتمالی قیمت در بازارها صرفاً قیمت اسمی خواهد بود. در واقع حباب هولناک از سال گذشته در بازارهای ارز، طلا و مسکن شکل گرفته و تا زمانی که فاصله قدرت خرید با قیمتهای اسمی پر نشود جایی برای التهاب مجدد وجود ندارد.
به گفته زینعلی، در حال حاضر عمده گرایشات سرمایهای به سمت مسکن است؛ چرا که بخش ساختمان، تنها فعالیت عمدهای است که در اختیار مردم قرار دارد. عموم مردم این بخش را لمس میکنند و در زندگی روزمره آنها نقش دارد.
این کارشناس مسکن با بیان اینکه سهم سوداگری در بخش مسکن، بسیار قدرتمند است، افزود: در تمام شهرهای کشور این مساله وجود دارد. معمولاً افراد در انتظار سودهای آتی به جاهایی پناه میبرند که انتظار این سود وجود دارد و در بخش مسکن همیشه این احتمال وجود داشته است و بسیار کم شنیدهایم کسی در این زمینه شکست خورده باشد؛ زیرا انتظارات تورمی همواره منجر به سوددهی مسکن میشود.
انتهای پیام