معاون آموزشی وزیر بهداشت تشریح کرد

آخرین وضعیت انتقال رشته‌های مشترک بین دو وزارتخانه

معاون آموزشی وزارت بهداشت در تشریح آخرین وضعیت انتقال رشته‌های مشترک بین دو وزارتخانه (علوم و بهداشت) گفت: وضعیت این رشته‌ها در کمیته مرتبط بررسی می‌شود و هنوز درخصوص انتقال هیچ‌کدام از این رشته‌ها تصمیم‌گیری نهایی اعمال نشده است.

به گزارش ایسنا، دکتر باقر لاریجانی در نشست خبری که امروز در وزارت بهداشت برگزار شد، به آخرین وضعیت انتقال رشته‌های مشترک بین دو وزارتخانه اشاره کرد و گفت: قبل از اینکه وزارت بهداشت تشکیل شود، مجوز برخی از رشته‌های مشترک توسط وزارت علوم داده می‌شد؛ اما با توجه به اینکه خدمات در حوزه سلامت توسط وزارت بهداشت ارائه می‌شود، درخواست انتقال رشته‌های مرتبط با سلامت را از وزارت علوم کردیم.

وی در ادامه تصریح کرد: به منظور انتقال رشته‌های مشترک از وزارت علوم نامه‌ای را به رئیس‌جمهور نوشتیم. رئیس‌جمهور نیز به منظور رسیدگی به این موضوع دستور تشکیل کمیته‌ای با حضور نمایندگان دو وزارتخانه و مشاور رئیس‌جمهور داد؛ بنابراین در حال حاضر این کمیته در حال بررسی انتقال این رشته‌ها است و جلسات مکرری در این زمینه برگزار شده است.

معاون آموزشی وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: دیدگاه شورای بررسی وضعیت رشته‌های مشترک بر این است که رشته روانشناسی بالینی در وزارت علوم به وزارت بهداشت منتقل شود که البته در این زمینه هنوز اختلاف‌نظرهای زیادی وجود دارد و تصمیم نهایی اعلام نشده است.

دکتر لاریجانی همچنین خاطرنشان کرد: در حال حاضر 29 رشته کارشناسی ارشد و 15 رشته کاردانی در حوزه علوم کشور و در حوزه علوم پزشکی دانشجو تربیت می‌کند و براساس مصوبه آمایش توسعه دانشگاه‌های علوم پزشکی به سمتی پیش می‌رود که این رشته‌ها را در مقاطع مختلف توسعه بدهند.

وی در ادامه از هدفمند شدن دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور خبر داد و گفت: براساس مصوبه آمایش سرزمین توسعه دانشگاه‌های زیرمجموعه وزارت بهداشت به صورت هدفمند پیش می‌رود به طوری که ما در برخی از شاخصه‌ها رتبه جهانی بالایی را کسب کرده‌ایم. مثلاً در آموزش دانشگاهی ایران رتبه چهارم دنیا را دارد. بنابراین آنچه که مهم است باید آموزش را با توسعه کشور مرتبط کنیم.

معاون آموزشی وزارت بهداشت همچنین یادآور شد: براساس آخرین مصوبات آموزش پزشکی که هفته گذشته در شورای آموزش پزشکی و تخصصی کشور تصویب شد استفاده از ظرفیت بخش خصوصی را طی دو روز گذشته به دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور ابلاغ کردیم که براساس آن دانشگاه‌ها می‌توانند در قسمتی از آموزش خود از ظرفیت بخش خصوصی استفاده کنند.

دکتر لاریجانی همچنین درخصوص تربیت دستیار پزشک خانواده در وزارت بهداشت نیز گفت: زمانی تربیت این افراد در وزارت بهداشت نوعی آرزوی کشور بود که خوشبختانه این امر در حال حاضر محقق شده و روز پنجشنبه هفته گذشته تعداد 227 نفر در این آزمون شرکت کردند و در حال حاضر حدود 130 نفر دستیار تخصصی در رشته پزشکی خانواده مشغول تحصیل هستند که امیدواریم در آینده بتوانیم تعدادی از مراکز خود را با کمک این افراد سامان دهیم.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: تصمیم مهم دیگری که در حوزه تحصیلات دانشجویان در دانشگاه‌های علوم پزشکی گرفته شد این است که کسانی که تحصیلات بالینی دارند در صورت انجام تعهدات خود می‌توانند در رشته‌های مرتبط Ph.d تحصیل کنند. همچنین افرادی که Ph.d دارند می‌توانند در صورت عمل به تعهدات خود تحصیلات بالینی نیز داشته باشند. البته این افراد باید با شرایطی در این آزمون‌ها شرکت کنند ولی این اجازه داده شد که آنها بتوانند تحصیلات خود را ادامه بدهند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت در ادامه یادآور شد: در بحث آموزش رشته‌های علوم پزشکی نیز برای سال جدید ساماندهی بیشتری انجام می‌گیرد. برای این منظور کارهای بسیاری در دست است. به طوری که ظرفیت پذیرش در کلیه رشته‌های پزشکی (تخصص‌ها، فوق‌تخصص‌ها، رشته‌های پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی) افزایش نخواهد یافت و همانند سال گذشته خواهد بود.

به گفته دکتر لاریجانی، در آزمون‌های پذیرش دستیاری گواهینامه و دانشنامه وزارت بهداشت نیز کارهای مشترکی با مناطق آمایشی انجام می‌شود که قسمتی از آن جنبه ملی و قسمتی نیز جنبه دانشگاهی دارد.

معاون آموزشی وزارت بهداشت از تغییر و تحولات صورت گرفته در مرکز سنجش آموزش پزشکی این وزارتخانه خبر داد و گفت: در مرکز سنجش تغییرات بسیار زیادی از لحاظ ساماندهی واحد آزمون‌سازی و آمار و انفورماتیک صورت گرفته است. به طوری که ما سالیانه 25 آزمون را در این مرکز برگزار می‌کنیم و در حال حاضر ثبت‌نام دوره دستیاری پزشکی چهل‌وچهارمین دوره خود را به اتمام رسانده و تاکنون 13 هزار نفر داوطلب در این آزمون ثبت‌نام کرده‌اند.

آغاز ثبت‌نام آزمون Ph.d از 20 بهمن

وی در ادامه با تاکید بر اینکه ثبت‌نام آزمون دکتری تخصصی (Ph.d) از 20 بهمن شروع می‌شود، گفت: داوطلبان تا 30 بهمن به مدت 10 روز فرصت دارند در این آزمون ثبت‌نام کنند.

همچنین ثبت‌نام آزمون کارشناسی ارشد رشته‌های علوم پزشکی نیز از اول اسفند آغاز و به مدت 10 روز ادامه دارد و امتحانات این آزمون‌ها در ماه‌های خرداد و تیر 96 برگزار می‌شود.

دکتر لاریجانی به بازنگری رشته‌های علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: تعداد زیادی از رشته‌های علوم پزشکی در این دوره بازنگری شده و این برنامه تا پایان دولت به اتمام می‌رسد و براساس این طرح تمام رشته‌های تخصصی، فوق‌تخصصی و علوم پایه بازنگری خواهند شد.

طول آموزش پزشکی عمومی کاهش می‌یابد

به گفته دکتر لاریجانی، در حال حاضر 200 رشته علوم پزشکی بازنگری شده به طوری که بازنگری رشته‌های پزشکی عمومی و داروسازی در برخی قسمت‌ها به اتمام رسیده همچنین بازنگری آموزش داورسازی عمومی را نیز به دانشگاه‌ها ابلاغ کرده‌ایم.

وی یادآور شد: براساس بازنگری رشته پزشکی عمومی طول تحصیل این رشته از هفت سال به 6 تا 6.5 سال کاهش پیدا می‌کند و در حال حاضر برخی دانشگاه‌ها طول آموزش پزشکی عمومی را کاهش داده‌اند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت همچنین به اعتباربخشی دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی اشاره کرد و گفت: این برنامه برای اولین بار در کشور توسط وزارت بهداشت انجام می‌شود که نیمه اسفندماه امسال کمیسیون ملی اعتباربخشی نتایج اعتباربخشی خود را مورد بررسی قرار می‌دهد.

وی در ادامه آموزش الکترونیکی را از دیگر برنامه‌های انجام شده وزارت بهداشت عنوان کرد و گفت: امسال در اسفندماه آموزش الکترونیک را برای کلیه کسانی که به عنوان پزشکان عمومی در زمینه پزشک خانواده فعالیت می‌کنند، راه‌اندازی می‌کنیم و هدف این است تا پایان سال 96 چندین هزار نفر از پزشکان خانواده آموزش‌های کوتاه‌مدت خود را به صورت مجازی ببینند.

دکتر لاریجانی خاطرنشان کرد: در بحث آزمون‌های عملی صلاحیت بالینی کاری که انجام شد این است که در 35 دانشگاه کشور این آزمون‌ها برگزار شد و همه دانشجویان می‌توانند در آزمون‌های فوق شرکت کنند. همچنین آزمون‌های جامع وزارت بهداشت به صورت الکترونیک منطقه‌ای و کشوری انجام می‌شود و تقریباً تمامی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور مراکز یادگیری مهارت‌های بالینی را در اختیار دارند.

معاون آموزشی وزارت بهداشت در پایان از آموزش مجازی را از دیگر برنامه‌های مهم وزارت بهداشت عنوان کرد و گفت: در این زمینه دانشگاه مجازی راه‌اندازی شده و در حال حاضر 18 دانشگاه علوم پزشکی کشور به طور کامل با دانشگاه مجازی ارتباط دارند و به زودی این تعداد تا 22 دانشگاه افزایش خواهد یافت و تا پایان دوره همه دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور به دانشگاه مجازی متصل خواهند شد.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۷ بهمن ۱۳۹۵ / ۱۵:۰۳
  • دسته‌بندی: آموزش
  • کد خبر: 95111711811
  • خبرنگار : 71567

برچسب‌ها