دکتر بهروز دولتشاهی در گفتوگو با ایسنا، با اعلام این مطلب اظهار کرد: موضوع انتقال رشتههای مشترک از وزارت علوم به بهداشت تیرماه امسال از سوی وزیر بهداشت در پی سیاستهای کلان سلامت و قوانین بالادستی کشور مطرح شد که رییسجمهور ابتدا دستور به انتقال این رشتهها دادند، اما این دستور با مخالفت وزارت علوم مواجه شد. در نتیجه این تصمیم توسط کارگروهی علمی مورد بررسی قرار گرفت تا با قاطعیت بیشتری در این زمینه تصمیمگیری صورت بگیرد.
وی در ادامه تصریح کرد: انتقال رشته روانشناسی بالینی از وزارت علوم به بهداشت یکی از رشتههای مشترکی بود که در کارگروه علمی مورد تصمیمگیری قرار گرفت. در نهایت بطور قطعی تصمیم گرفته شد که این رشته به وزارت بهداشت منتقل شود و این خبر توسط یکی از اعضای کمیته در رسانهها منتشر شد و مخالفان و موافقان زیادی داشت.
عضو برد تخصصی روانشناسی بالینی بهداشت با تاکید بر اینکه بسیاری از روانشناسان بالینی موافق انتقال این رشته به وزارت علوم هستند، تاکید کرد: بسیاری از مخالفین انتقال این رشته معمولا افراد غیر روانشناسی بالینی و اکثرا روانشناسانی هستند که به دلیل تعصبی که به وزارت علوم دارند، از انتقال این رشته ناخرسند هستند. این در حالی است که دانشجویان این رشته موافق این انتقال هستند.
دکتر دولتشاهی با بیان اینکه ظرفیت تربیت روانشناسان بالینی در وزارت بهداشت بیشتر از وزارت علوم است، گفت: اگر از لحاظ تاریخی نیز وضع انتقال این رشته را مورد بررسی قرار دهیم، باید گفت که اولین دوره روانشناسی بالینی در دوره کارشناسی ارشد در بیمارستان روزبه دانشکده پزشکی دانشگاه تهران برگزار شد، در صورتی که سایر رشتههای روانشناسی در دانشکده ادبیات تدریس میشد، بنابراین قبل از انقلاب این رشته زیرمجموعه دانشکده پزشکی بود و اعضای هیات علمی این رشته نیز کاملا از سایر رشتههای روانشناسی جدا بودند.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه فیلد آموزشی رشته روانشناسی از همان ابتدا در دانشکده روانشناسی و بعد از انقلاب نیز در انستیتو روانشناسی تهران که تابع دانشگاه علوم پزشکی ایران بود، وجود داشت؛ بنابراین تا آن زمان دانشگاههای وزارت علوم هیچ نقشی در تربیت دانشجویان رشته روانشناسی بالینی در سطح کارشناسی ارشد و دکتری نداشتند که به تدریج وزارت علوم این رشته را در دانشگاه خود راهاندازی کرد.
عضو برد تخصصی روانشناسی بالینی بهداشت یادآور شد: در حال حاضر 10 دانشگاه زیرمجموعه وزارت بهداشت دورههای کارشناسی ارشد رشته روانشناسی بالینی را در گرایشهای مختلف مطالعات اعتیاد و غیره تربیت میکنند. بنابراین با توجه به اوضاع نابسامان این رشته، وزیر بهداشت درخواست کرد با انتقال، این رشته متولی خاصی داشته باشد و دانشجویان آموزشهای باکیفیت دریافت کنند.
دکتر دولتشاهی به پیامدهای انتقال رشته روانشناسی بالینی به وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: انتقال این رشته برای تامین سلامت جامعه بسیار با اهمیت است، چرا که دانشجویانی که در دانشگاههای علوم پزشکی این رشته را آموزش میبینند، کیفیت آموزش آنها افزایش خواهد یافت و با توجه به اینکه نیاز است دانشجویان رشته روانشناسی بالینی بخشی از دورههای آموزشی خود را بصورت عملی در بیمارستانهای آموزشی و کلینیکها بگذرانند و این امکانات در وزارت علوم وجود ندارد، انتقال آن به وزارت بهداشت موجب ارتقای آموزش دانشجویان خواهد شد.
به گفته وی، در حال حاضر شاهد اوضاع نابسامان آموزش رشته روانشناسی بالینی در کشور هستیم که بیرویه دانشجو تربیت میشود. همچنین مرزهای صلاحیت حرفهای در این حوزه مشخص نیست که این آسیب جدی به سلامت مردم وارد میکند و از طرف دیگر رشته روانشناسی در شاخههای دیگر بالینی دچار مشکل است و با انتقال این رشته به وزارت بهداشت این مشکلات رفع خواهد شد.
عضو برد تخصصی روانشناسی بالینی بهداشت در پایان با تاکید بر اینکه انتقال رشته روانشناسی بالینی به این وزارتخانه قطعی است، اظهار کرد: بیش از 90 درصد مخالفین انتقال رشته روانشناسی بالینی در این رشته تحصیل نکردهاند. بنابراین اعتراض آنها نمیتواند تصمیم گرفته شده در این زمینه را نقض کند. در آینده نزدیک این انتقال ابلاغ خواهد شد.
انتهای پیام
نظرات