به گزارش ایسنا، دکتر سید حسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی در همایش ملی بررسی راهکارهای پیشگیری از سرقت علمی با اشاره به عوامل ایجاد ناپایداری در تولید علم، بر توسعه راهکارهای پیشگیری از سرقت علمی تاکید کرد و افزود: انفجار جمعیت، انفجار اطلاعات، توسعه شبکههای اجتماعی و توسعه سرعت علم از عوامل ناپایدارکننده در زمینه تولید علم هستند.
وی با اشاره به سابقه تمدن درخشان کشور، گفت: آنچه تحت عنوان سرقت علمی از آن یاد میشود در همه جای دنیا وجود دارد، ولی باید با ابزارها و کنترلهای لازم با این مقوله برخورد کنیم.
فیروزآبادی با اشاره به مقوله کپیرایت و ضرورت ایجاد چارچوب برای صیانت از مالکیت فکری، اظهار کرد: عدم توجه به این دو مقوله میتواند دستاوردهای پژوهشگران و محققان علمی را تحت تاثیر قرار دهد.
در ادامه دکتر شمسی، دبیر کمیته اخلاق در پژوهش معاونت تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این همایش با تاکید بر دستاوردهای خوب جهاد دانشگاهی در زمینه اخلاقمداری در حوزه علم، خاطرنشان کرد: همکاریها در این زمینه با جهاد دانشگاهی بیش از پیش گسترش خواهد یافت.
وی با اشاره به مسائلی که در ماههای اخیر در زمینه تولید علم در سطح دنیا برای کشور اتفاق افتاده بود، گفت: در این زمینه 199 مقاله مورد بحث بود که 55 مقاله از این تعداد مربوط به حوزه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بود که در این راستا 5 نفر اخراج شدند و با سایر افراد نیز برخورد لازم صورت گرفت.
شمسی بر تشکیل کمیتههای اخلاق در حوزه علم در همه دانشگاههای کشور تأکید کرد و افزود: به نظر میرسد تحولات لازم در این راستا در حوزه وزارت علوم، تحقیقات و فناوری صورت نگرفته است.
دکتر ابراهیم واشقانی فراهانی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد نیز در این همایش به عوامل ایجاد تخلف پژوهشی اشاره و اظهار کرد: توسعه آموزشهای لازم در راستای پیشگیری از سرقت علمی و تعامل هرچه بیشتر استاد و دانشجو در انجام پژوهشها و پایاننامهها همواره مورد تاکید بوده است.
معاون پژوهش و فناوری دانشگاه آزاد همچنین از راهاندازی سامانه اصالتسنج در راستای پیشگیری از سرقت علمی در دانشگاه آزاد اسلامی خبر داد.
انتهای پیام