فتح اله بیات در گفت وگو با ایسنا، رشد اقتصادی ۷.۴ درصدی را ناشی از نفتی بودن اقتصاد ایران دانست و گفت: اقتصاد ایران تک محصولی و وابسته به نفت است. ممکن است نفت و گاز و پتروشیمی، ما را به رشد ۷.۴ درصد رسانده باشد ولی اگر قیمت نفت پایین بیاید بسیاری از معادلات اقتصادی را بر هم می زند.
وی افزود: رشدی که اعلام میشود ناشی از بروز نوسانات است مثلا با افزایش نرخ ارز و طلا در بازارها به یکباره افزایش قیمت اتفاق افتاد و دلار بالای ۴۰۰۰ تومان قرار گرفت.
رییس اتحادیه کارگران قراردادی و پیمانی درباره پذیرش آمار رشد اقتصاد از سوی جامعه، گفت: رشد و فراوانی و کم نیازی را همه باید احساس کنند نه یک عده خاص! وقتی اقلام خوراکی، پوشاک، هزینههای مسکن و حمل ونقل افزایش یافته و تغییری در قدرت خرید جامعه ایجاد نشده است این رشد قابل لمس نیست.
بیات ادامه داد: در ماههای پایانی سال همواره با افزایش قیمت در همه بخشها مواجهه هستیم بنابر این نمیتوان گفت که تورم کاهش مییابد. اگر حقوق و دستمزدها جهش رو به جلویی داشت میتوانستیم بگوییم قیمتها کاهش یافته است.
وی تاکید کرد: این آمارها هر ساله روی کاغذ می آید ولی در عمل که بررسی میکنیم چون توان خرید حقوق بگیر به نسبت سال قبل پایین آمده تاثیرگذاری لازم را ندارد لذا معتقدم زمانی می توان از رشد اقتصادی و کم شدن تورم سخن گفت که قدرت خرید اکثر جامعه بالا رفته باشد.
انتهای پیام