رونمایی از مجموعه 42 جلدی فرهنگ اعلام شهدا در روز شهید

قائم‌مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران از رونمایی مجموعه 42 جلدی فرهنگ اعلام شهدا در روز شهید سال جاری خبر داد.

به گزارش ایسنا،سردار محسن انصاری در یکصد و پنجاه و چهارمین جلسه شورای مشاورین وزرا و دستگاه‌های اجرایی در امور ایثارگران که در مجتمع فرهنگی سیدالشهدا (ع) برگزار شد، با اشاره به تدوین فرهنگ اعلام شهدای سراسر کشور گفت: این فرهنگ 42 جلدی پس از گذشت 10 سال از شروع به کار تدوین آن، در روز شهید سال جاری آماده و رونمایی می‌شود. این فرهنگ تکمیل‌کننده طرح ساماندهی گلزارهای مطهر و کتاب وصیت‌نامه شهداست تا ضمن حفظ مزار این عزیزان، اطلاعات زندگی آن‌ها و وصیت‌نامه هایشان نیز در دسترس باشد.


وی با تأکید بر لزوم آشنایی مسئولان دستگاه‌های اجرایی به قوانین حوزه ایثارگری گفت: یکی از اقداماتی که در این راستا پیشنهاد شده است، برگزاری دوره‌های آموزش قوانین ایثارگری برای مسئولان امور منابع انسانی دستگاه‌هاست. همچنین برگزاری چنین دوره‌هایی برای مشاورین وزرا، استانداران و فرمانداران در امور ایثارگران نیز امری است که کمک زیادی به حل مشکلات ایثارگران شاغل در دستگاه‌ها می‌کند و باعث تقویت روحیه حمایت از ایثارگران می‌شود.


قائم‌مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران درباره تبدیل وضعیت استخدامی ایثارگران گفت: بر اساس قانون دستگاه‌های اجرایی موظف به تبدیل وضعیت ایثارگران شاغل از قراردادی و پیمانی به رسمی هستند و در صورت عدم اجرای این قانون، ایثارگران می‌توانند با طرح شکایت در کمیسیون ماده 16 موضوع را پیگیری و اجرایی کنند و حکم این کمیسیون لازم‌الاجراست، اما بهتر است که خود دستگاه‌ها در این زمینه توجیه شوند تا پیش از طی این روند، مسئله رسمی شدن ایثارگران بر اساس قانون انجام شود.


سردار انصاری در خصوص آمار مشاغل ایجاد شده برای ایثارگران گفت: در سال جاری تاکنون 2400 ایثارگر در دستگاه‌های اجرایی استخدام شده‌اند و همچنین وام‌های اشتغال نیز به هزار و 800 ایثارگر اختصاص داده شده است.


وی با اشاره به تصویب تمدید قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران گفت: در خصوص اصلاح مواد مربوط به ایثارگران در قانون ششم توسعه پیشنهاد می‌کنیم کمیته‌ای از بین مشاورین وزرا در امور ایثارگران تشکیل شود تا پس از بررسی، پیشنهادهای خود را در این خصوص به معاونت حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران ارائه کنند.


قائم مقام بنیاد شهید و امور ایثارگران در بخش دیگری از صحبت‌های خود با اشاره به آزادسازی شهر حلب سوریه در روزهای گذشته گفت: بی‌شک وجود روحیه ایثارگری باعث آزادسازی شهر حلب و این فتح بزرگ شد. حلب نماد مقاومت و نشانی از پیروزی‌های آینده است که ان شاءالله به قدس شریف ختم خواهد شد. در این بین وظیفه همه ما این است که آسیب‌ها و موانع این مسیر را بشناسیم و جلوی تخریب، تحریف و فراموشی این حماسه‌ها را بگیریم. در حال حاضر بزرگ‌ترین مانع در پیش روی جریان مقاومت، تفرقه در این جریان است و ضمن آن نباید اهداف فرعی جای اهداف اصلی را بگیرد.


دکتر انصاری با اشاره به گزارشی که محمدحسین چراغی مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت در امور ایثارگران در ابتدای این جلسه درباره فعالیت‌های این وزارتخانه در حوزه ایثارگران ارائه داده بود، گفت: در سال‌های دفاع مقدس کارخانه‌ها و صنایع ما به کمک دفاع مقدس رفتند و صنعت ما در این مسیر تجربیات بسیار خوبی کسب کرد که باید تدوین شوند تا همواره قابل استفاده باشند. همچنین حدود 350 نفر از شاغلین وزارت صنعت، معدن و تجارت در دوران دفاع مقدس به شهادت رسیده‌اند و این روحیه ایثارگری بین کارکنان صنعت کشور را می رساند.
وی همچنین درباره مرکز مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: حدود یک سال و نیم از تشکیل این مرکز می‌گذرد و پیش از آن نیز امور پژوهشی در معاونت پژوهش‌های فرهنگی بنیاد شهید و امور ایثارگران انجام می‌شد. اعتقاد ما بر این است که با توجه به تغییرات زیادی که در تمام مسائل در جامعه در حال انجام است، نمی‌توان با شیوه‌های گذشته امور را به‌درستی انجام داد و باید در کارها نوآوری داشته باشیم. به همین دلیل شورای پژوهشی بنیاد شهید و امور ایثارگران تشکیل شده است که هر 6 ماه یک‌بار جلسات آن برگزار می‌شود.


محمدرضا سروش رییس مرکز مطالعات و پژوهش‌های بنیاد شهید و امور ایثارگران نیز در این جلسه به ارائه گزارشی از فعالیت‌های علمی و پژوهشی بنیاد پرداخت و گفت: بنیاد دارای 5 رویکرد اصلی برای حرکت در مسیر دانش‌بنیان شدن دارد که شامل «توسعه فرهنگ پژوهش در سازمان»، «تدوین اولویت‌های پژوهشی»، «توسعه زیرساخت‌های پژوهشی»، «توسعه روابط با مراکز و محققین» و «کاربست و ترجمان دانش» است.
انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱ دی ۱۳۹۵ / ۱۶:۱۴
  • دسته‌بندی: فرهنگ حماسه
  • کد خبر: 95100100579
  • خبرنگار : 71062