به گزارش ایسنا، در دورانی که ابتلا به بیماریهای مزمن غیرواگیر، مهمترین چالش جوامع انسانی است، بسیاری از صاحبنظران استفاده از مواد مغذی که تامین کننده نیازهای بدن محسوب میشود و قرار دادن این مواد در سبد غذایی را یک ضرورت میدانند.
یک کارشناس ارشد تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز به ایسنا گفت: نتایج مطالعات بسیاری نشان داده است که روغن زیتون، به ویژه روغن زیتون بکر، اثرات سودمندی در سلامت بدن دارد.
فاطمه صادقی اضافه کرد: روغن زیتون دارای مقدار متوسطی از ویتامین E و K و آنتیاکسیدان قوی است که میتواند با التهاب مبارزه کند؛ التهاب مزمن از عوامل زمینهساز بسیاری از بیماریها شامل سرطان، بیماریهای قلبی عروقی، سندرم متابولیک، دیابت، آلزایمر، آرتریت و چاقی است.
این کارشناس ارشد تغذیه گفت: اثرات ضدالتهابی روغن زیتون به کمک آنتیاکسیدانها است که برخی دانشمندان معتقدند، اثربخشی آن میتواند مشابه داروی ایبوپروفن باشد.
او با توجه به نتایج مطالعات، ادامه داد: مصرف مقدار بالای روغن زیتون در اطراف دریای مدیترانه، نشان دهنده شیوع پایین بیماریهای قلبی در این منطقه است که از راه مکانیسمهای مختلف، سبب پیشگیری از بیماریهای قلبی میشود.
این کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اضافه کرد: روغن زیتون در کاهش التهاب، مهار اکسیداسیون کلسترول در خون و بهبود عملکرد پوشش رگهای خونی نقش داشته و میتواند در جلوگیری از لخته شدن خون ناخواسته کمک کننده باشد، مصرف روغن زیتون به کاهش فشار خون که یکی از قویترین عوامل خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و مرگ زودرس است، کمک میکند.
صادقی به تمام شهروندان توصیه کرد که اگر سابقه ابتلا به بیماری قلبی در خانواده افراد وجود دارد، حتما مصرف روزانه روغن زیتون بهویژه روغن زیتون فوق بکر را در برنامه غذایی خود قرار دهند.
یک کارشناس ارشد تغذیه نیز به ایسنا گفت: لیموترش با توجه به اینکه حاوی مواد مغذی، مانند ویتامین C، ویتامینهای B کمپلکس، کلسیم، آهن، منیزیم، پتاسیم و فیبر است در شرایط استرسزا به یاری فرد میآید.
دنیا فیروزی با بیان اینکه از مهمترین خواص آب لیمو ترش، اثرگذاری آن بر روی سیستم ایمنی است، یادآور شد: در مواجهه با شرایط استرسزا، ویتامین C موجود در سیستم بدن نخستین مادهای است که دستخوش افت و کاهش میشود، بنابراین بسیار مهم است که در روزهای پر استرس مقدار ویتامین C دریافتی خود را با خوردن منابع غنی این ویتامین مانند لیمو، افزایش دهیم.
این متخصص تغذیه با بیان اینکه لیمو سرشار از پتاسیم بوده و برای سلامت قلب، مغز و اعصاب بسیار مهم است، در مورد اثر آب لیموترش بر دستگاه گوارش، گفت: آب لیمو نه تنها به هضم راحتتر مواد غذایی در دستگاه گوارش کمک میکند، بلکه باعث تسکین نشانههای سوء هاضمه شامل آروغ زدن و نفخ میشود؛ این میوه معجزه آسا با بهبود عملکرد آنزیمها و تحریک فعالیتهای کبد باعث سمزدایی از بدن میشود.
او در عین حال با اشاره به اینکه آب لیمو باعث آسیب به مینای دندان میشود، ادامه داد: این مهم است که آب لیمو را با آب رقیق کنید و نوشیدن آن 15 تا 30 دقیقه قبل از صبحانه، بهترین اثر را بر روی سلامتی دارد.
این کارشناس تغذیه دانشگاه علوم پزشکی شیراز، در مورد چگونگی تاثیر آب لیمو بر پوست، اضافه کرد: آنتی اکسیدانهای آب لیمو با سمزدایی خون باعث کاهش لکه و چین و چروک و شفافیت پوست میشود.
فیروزی ادامه داد: لیمو، حاوی فیبر محلول است که باعث احساس سیری میشود و به این وسیله میتواند باعث کاهش وزن شود. بنابر این مصرف روزانه یک عدد لیموترش برای بهرهمندی از فواید آن توصیه میشود اما باید مصرف این ماده بسیار مغذی مداوم باشد تا تاثیرگذاری آن مشهود شود.
انتهای پیام