ایران مثل یک نقشه گنج ناشناخته میماند که کشف آن هر شخصی را غافلگیر میکند. این همان کشفی است که «روبی روی»، نایب رییس فدراسیون جهانی راهنمایان گردشگری در 10 روز، به آن دست یافته است.
به گزارش خبرنگار گردشگری ایسنا، بازرسان فدراسیون جهانی راهنمایان گردشگری که برای بررسی شرایط میزبانی ایران از کنوانسیون جهانی راهنمایان گردشگری در سال 2017، سفری 10 روزه به کشورمان داشتند، از شهرهای تهران، شیراز، یزد، ابرکوه، اصفهان، کاشان و قم بازدید کردند و سرانجام با وجود ایرادهایی که به زیرساختهای گردشگری وارد کردند، ایران را شایسته این میزبانی دانستند.
آنچه این بازرسان را در ایران بیش از هر چیز دیگری تحت تاثیر قرار داد، مهماننوازی ایرانیها بود به طوری که نائب رییس فدراسیون جهانی پیشنهاد ثبت جهانی آن را داد.
«روبی روی» در حالی میزبانی هفدهمین کنوانسیون فدراسیون جهانی راهنمایان گردشگری در سال 2017 را رسما به ایران سپرد که استاندارد خدمات گردشگری این کشور را مطابق با سطح بینالمللی ندانست.
او که به عنوان راهنمای تور حدود 23 سال تجربه کاری دارد، در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درباره وضعیت زیرساختهای گردشگری ایران در مقایسه با استاندارد جهانی و نمرهای که به آن میدهد، گفت: نمیتوانم نمره کلی بدهم، چون نمیشود یک عدد را تعیین کرد. واقعیت آن است که استانداردهای بین المللی در هتلهای ایران رعایت نشده و لازم است به موضوع بهداشت و پاکیزگی در هتلها بیشتر توجه شود.
نایب رییس فدراسیون جهانی راهنمایان گردشگری ادامه داد: در هتل های ایران حتی به اصل تامین امنیت توجه نشده، مثلا سیستم اطفاء حریق در این هتلها استاندارد نیست، علائم هشدار به فارسی نوشته شده و حتی در جزییترین مورد، یعنی قرار گرفتن تلفن و کلید برق اتاقها، استاندارد اولیه ایمنی رعایت نشده است. باید برای رفع این نقایص اقدام شود.
«روی» در عین حال گفت: ما (بازرسان فدراسیون جهانی راهنمایان گردشگری) در مهماننوازی، راحتی در هتلها و حسی که از مردم گرفتیم با مشکل جدی مواجه نشدیم. مساله اصلی صرفا رعایت استانداردهای بینالمللی است که به سادگی قابل تغییر است، تغییر آنها حتی یک سال هم طول نمیکشد، فقط کافی است همه دست به دست هم دهید تا اتفاق افتد.
او که از مهماننوازی ایرانیها شگفتزده شده بود، بیان کرد: مهماننوازی در ایران واقعا غافلگیرکننده است، وقتی وارد پاریس میشوید، از همهچیز شگفتزده خواهید شد و حتما «وااااو» خواهید گفت، در ایران هم همینطور است.
نایب رییس فدراسیون جهانی راهنمایان گردشگری اضافه کرد: مشکل اینجاست که ایران به اندازه کافی به دنیا شناسانده نشده است. ما وقتی این موضوع را کشف کردیم که وارد کاشان شدیم، زمانی که دَرِ یک خانه تاریخی و یا حمام ایرانی به رویمان باز شد، آنها واقعا «واااااو» داشتند.
روی گفت: ما به هر جایی در ایران میرفتیم، مدام غافلگیر میشدیم و گنجهایی مثل داستان شگفتانگیز علی بابا را کشف میکردیم. این موهبتی است که در دست شما است و باید به دنیا نشان دهید، درحالیکه این کار را نمیکنید.
انتهای پیام