در حالی که وزارت جهاد کشاورزی معتقد است کارخانههای لبنی علیرغم افزایش قیمت محصولات خود حاضر نیستند قیمت شیر خام را که مصوب 15 ماه گذشته است افزایش دهند و با یکدیگر علیه دامداران و مردم ائتلاف کردهاند، صنایع لبنی ضمن رد این ادعا، سازمان حمایت را مسئول رسیدگی به بازار و قیمتگذاری شیر و لبنیات میدانند.
مسئولان وزارت جهاد کشاورزی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا اعلام کردند که وزارت جهاد کشاورزی علیرغم انتقاد نسبت به این وضعیت و تلاش برای اصلاح روند فعلی به نفع تولیدکنندگان و مردم ابزار لازم برای اعمال قانون از سوی کارخانههای لبنی را ندارد و سازمان حمایت باید به این مسائل توجه کند. برخی کارخانههای لبنی بزرگ که تعداد محدودی هم هستند، با یکدیگر ائتلاف کردهاند.
طبق اعلام وزارت کشاورزی، علیرغم اینکه برخی برندهای کوچک حاضر به اعمال نرخ قانونی 1440 تومانی شیرخام شدهاند، از سوی صنایع لبنی بزرگ تهدید میشوند و نمیتوانند این کار را انجام دهند و افرادی دیگر به عنوان کارشناس، مسائلی را مطرح میکنند که اصلا درست و کارشناسی نیست و میگویند میخواهند به خاطر سود بردن عدهای دامدار منافع 80 میلیون ایرانی را به خطر بیندازند در حالی که دو میلیون دامدار در کشور وجود دارند که بالغ بر هشت میلیون تن شیر خام تولید میکنند و ضمن تامین اشتغال متضمن بخشی از امنیت غذایی کشور هستند؛ بنابراین منافع دو میلیون دامدار در کشور منافع ملی و مردم است.
در ایم زمینه محمد فربد - عضو هیات مدیره انجمن صنفی صنایع لبنی - با بیان اینکه هیچ مخالفتی با اعمال نرخ 1440 تومانی از سوی یک یا چند کارخانه لبنی نداریم، به ایسنا گفت: در سال گذشته به استناد گزارشهای رسمی بانک مرکزی، صنایع لبنی علیرغم داشتن مجوز افزایش 15 درصدی قیمت کمتر از این میزان افزایش قیمت را در محصولات خود اعمال کرده است و افزایش 100 درصدی قیمت یک محصول طی یکسال امکانپذیر نیست.
وی خاطر نشان کرد: سال گذشته قیمت خرید شیر خام از دامداران از سوی صنایع لبنی از کیلویی 1110 تومان به 1250 تومان افزایش یافت که معادل 12.6 درصد بیشتر از سال گذشته بود و این میزان با توجه به تاثیر 70 درصدی در هزینههای تمام شده لبنیات 8.8 درصد روی قیمتها اثر گذاشت.
عضو هیات مدیره انجمن صنفی صنایع لبنی افزود: سال گذشته بیش از نیمی از قیمت تمام شده افزایش یافته لبنیات به جیب دامداران رفت، چرا که 8.8 درصد افزایش قیمت لبنیات به دامداران رسید و حدود شش درصد سهم صنایع لبنی شد.
فربد گفت: اینکه برخی مدعیاند صنایع لبنی قیمت دیگر محصولات خود را به غیر از ماست، پنیر و شیر بیشتر از 15 درصد افزایش دادهاند، درست نیست و البته این سه قلم محصول لبنی بیشتر از 80 درصد تولید کارخانههای تولیدکننده در ایران را اعم از کوچک و بزرگ تشکیل میدهد.
عضو هیات مدیره انجمن صنفی صنایع لبنی تصریح کرد: کاهش قیمت بستهبندی که طی سال گذشته به وجود آمد کمتر از 10 درصد در قیمت تمام شده لبنیات اثرگذار بود؛ بنابراین نمیتواند تاثیر چندانی در قیمت تمام شده داشته باشد.
وی در پایان اظهار کرد: سازمان حمایت مصرفکنندگان و تولیدکنندگان وظیفه بررسی بازار و قیمت لبنیات را دارد و هماکنون در حال بررسی قیمتهاست.
انتهای پیام