مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان گفت: مقدار توصیهشده مصرف روزانه نان برای هر فرد بالغ، 310 گرم است ولی بهتر است با توجه به سن، میزان نان مصرفی در نظر گرفته شود.
مهنوش صاحبدل در گفتوگو با خبرنگار اجتماعی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، منطقه خوزستان، با بیان این که میانگین میزان نان مصرفی در روز برای گروههای سنی متفاوت است، اظهار کرد: یک واحد از گروه نان و غلات برابر با یک کف دست نان ضخیم مانند نان بربری، سنگک و تافتون است و برابر با 80 کیلوکالری انرژی است، ولی این میزان کالری در مورد نانهای لواش متفاوت است. هر 4 کف دست از نانهای لواش برابر با یک واحد و 80 کیلوکالری انرژی است. نانهای سنگک، بربری، تافتون و لواش مرسومترین نانهای مورد استفاده در ایران است ولی بهترین نوع نان برای مصرف خانوادهها، نان سبوسدار است که ویتامینهای بیشتری را با مصرف آن دریافت میکنیم.
وی افزود: بهترین نوع نان، نان سبوسدار است اما نان سبوسداری که سبوس آن همراه با آرد باشد. گاه در نانواییها در هنگام پخت، سبوس به نان افزوده میشود و در این حالت، سبوس تاثیری که باید در جذب ویتامینهای مربوطه داشته باشد را نخواهد داشت.
صاحبدل عنوان کرد: نان سبوسدار نسبت به نان سفید به طور میانگین دو برابر ویتامین و مواد معدنی و مواد فیبری دارد. همچنین فیبر موجود در نان سبوسدار، برای رفع گرفتگی روده و یبوست مفید است.
این کارشناس تغذیه با بیان اینکه نانهای فانتزی تنها تامین کننده کالری هستند و ارزش تغذیهای واقعی ندارد، ادامه داد: نانهای فانتزی به دلیل فرایند سبوسگیری بالا، تنها چاقکننده هستند و ارزش غذایی این نانها برای کسانی مناسب است که درصدد اضافه کردن وزن هستند.
وی گفت: نانهای فانتزی از نظر فیبر غذایی نیز ارزشی ندارند؛ هر چند باید توجه داشت که نانهای مصرفی ما نیز به دلیل میزان سبوسگیری بالایی که دارند، شبیه نان فانتزی شدهاند.
صاحبدل عنوان کرد: به دلیل آمار بالای کمخونی در کشور و در جهت مقابله با این معضل، اکنون آرد استفاده شده در نانواییها با آهن و اسیدفولیک غنی میشوند و در آینده ویتامین دی نیز به آرد مصرفی نانواییهای کشور افزوده خواهد شد.
مسئول واحد بهبود تغذیه مرکز بهداشت خوزستان ادامه داد: در گروه سنی 2 تا 3 سال، مصرف 50 گرم و 4 تا 5 سالهها نیز 60 گرم نان روزانه توصیه شده است. همچنین در گروه سنی 6 تا 11 سال، روزانه 110 گرم نان بخورند. در میان 12 تا 17 سالهها، پسران روزانه 350 گرم و دختران 270 گرم و در گروه سنی 18 تا 29 سال پسران روزانه 340 و دختران 240 گرم نان مصرف کنند.
صاحبدل افزود: در 30 تا 60 سالهها، بهتر است مردان روزانه 340 و زنان روزانه 210 گرم و در سن بالای 60 سال نیز مردان روزانه 220 و زنان 150 گرم نان بخورند.
انتهای پیام