بیستوسومین دوره نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم که سوم تیر مصادف با هفتمین روز ماه مبارک رمضان گشایش یافته تا پایان ماه رمضان به فعالیت خود ادامه خواهد داد.
به گزارش گروه دریافت خبر خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا)، در کنار برگزاری نمایشگاه قرآن برنامههای جانبی نیز برگزار میشود از جمله اینکه نشست تخصصی قرآن و نهجالبلاغه، در بخش دانشگاهی بیستوسومین نمایشگاه بینالمللی قرآن با حضور حامد شریعتی، استاد دانشگاه برگزار شد.
شریعتی در ابتدای این نشست اظهار کرد: اساساً نمیتوان از قرآن سخن گفت و از امام علی(ع) سخنی به میان نیاورد؛ همان طور که نمیشود از امام علی(ع) سخن گفت و از قرآن کریم غافل بود.
او درمورد رابطه بین قرآن و نهجالبلاغه گفت: این رابطه برمیگردد به شخصیت امام علی(ع) با قرآن و آورنده قرآن؛ یعنی پیامبری که جز حرف حق نمیزند و همانطور که در سوره نجم آمده است تجسم عینی و عملی قرآن کریم است.
شریعتی افزود: امام علی(ع) از طفولیت با پیامبر (ص) بوده و شاگرد خاص ایشان است و وحی را درک کرده است تا جایی که قرآن کریم میفرماید صدق نبوت پیامبر(ص) کسی است که علم کتاب نزد اوست که به استناد بسیاری از روایاتی که ذیل این آیه آمده، منظور از این آیه امام علی(ع) است؛ از چنین شخصیتی انتظار میرود که کلامش غیر از قرآن نباشد و سیره و سنتش تجسم عینی و عملی قرآن کریم باشد و ارتباط تنگاتنگی با قرآن داشته باشد.
این استاد دانشگاه با اشاره به ارتباط قرآن با نهجالبلاغه گفت: این کتاب شریف به قدری با قرآن قرابت دارد که مفسران آن را برادر قرآن نامیدهاند؛ هر چند قرآن کریم معجزه جاودان پیامبر (ص) است اما به تصریح دانشمندان اسلامی نهجالبلاغه کتابی بالاتر از کلام مخلوق و پایینتر از کلام خالق است.
او به ارتباط محتوایی نهجالبلاغه با قرآن اشاره کرد و گفت: امام علی(ع) در جایجای نهجالبلاغه مسلمانان را به توجه به قرآن دعوت کردهاند و از ما خواستهاند اگر به دنبال سعادت هستیم، به قرآن روی بیاوریم.
شریعتی ادامه داد: قرآن خود را شفا و رحمت برای مؤمنان دانسته است؛ امام علی(ع) نیز بهگونه دیگری به این نکته اشاره کردهاند و میفرمایند قرآن شفایی است که اگر کسی از آن بهره گرفت از هیچ بیماریای نمیهراسد؛ ایشان همچنین تأکید میکنند که به سراغ قرآن برویم چرا که بهار دلها و نیکوترین سخنهاست و در آن تفقه و تفکر کنید.
او با اشاره به سخن امام علی(ع) در مورد بیماریهایی که انسان گرفتار آنهاست، اظهار کرد: ایشان در خطبه 176 میفرمایند بزرگترین بیماریها عبارت است از کفر، نفاق، دورویی و گمراهی که جامعه بشریت را گرفتار کرده است که باید برای درمان آن سراغ قرآن برویم.
شریعتی در مورد استدلال قرآن برای اثبات یگانگی خداوند، گفت: در قرآن آمده است که اگر خدای دیگری بود دنیا به تباهی میرفت؛ امام علی(ع) نیز در نامه 31 نهجالبلاغه به امام حسن(ع) میفرماید: ای فرزندم بدان که اگر شریکی برای پروردگار وجود داشت، پیامبران دیگری میآمدند و نشانههای او را میدیدی اما اینکه این عالم یکپارچه است نشان میدهد که خدا یکی است و همتا و شریکی ندارد.
او ادامه داد: در سوره توحید به ویژگیهای خداوند اشاره شده است که امام علی(ع) نیز در این رابطه گفتهاند یکتایی خدا به این معنا نیست که یکی هست که «دو» ندارد، بلکه یکی است که همتا و شریکی ندارد؛ شهید مطهری در کتاب سیری در نهجالبلاغه در این رابطه میگوید این کلام امام علی(ع) در اوج معناست که فلاسفه اسلام بعد از گذشت هزار سال معنای آن را فهمیدهاند.
شریعتی در بخش دیگری از سخنان خود به دلایل بعثت انبیا از دیدگاه قرآن و نهجالبلاغه اشاره کرد و گفت: دلایل بعثت انبیا در سوره نحل آمده است که میفرماید ما رسولان را در هر امت و گروهی فرستادیم تا خدا را بپرستند و از طاغوتها دوری کنند؛ امام علی(ع) نیز در خطبه 147 نهجالبلاغه میفرمایند پیامبر اسلام(ص) برانگیخته شدند تا دست مردم را بگیرند و از پرستش بتها نجات دهند.
پاسخ به پرسشهای 2000 علاقهمند حفظ قرآن در موسسه مهدقرآن
مسئولان و حافظان کل قرآن کریم عضو مؤسسه مهد قرآن در 10 روز نخست بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی قرآن به پرسشهای 2000 نفر از مراجعان و علاقه مندان به آموزش جامع و حفظ قرآن پاسخ دادهاند.
غرفه مؤسسه مهد قرآن در بخش مؤسسات قرآنی مردمنهاد نمایشگاه واقع شده است و هر روز دو نفر از حافظان کل قرآن عضو این مؤسسه به صورت حضوری پاسخگوی سؤالات بازدیدکنندگان نمایشگاه قرآن در زمینه چگونگی حفظ قرآن کریم هستند.
تبیین مقدمات و پیش نیازهای حفظ قرآن، سبک و روشها، جدول زمان بندی، نمونه برنامه عملی حفظ و مرور قرآن کریم و معرفی برخی کتب آموزشی از جمله راهنمایی و مشاورههای حافظان کل قرآن کریم در مؤسسه مهد قرآن به بازدید کنندگان از نمایشگاه بوده است.
مهد قرآن، نخستین مؤسسه قرآنی کشور به شمار میرود که از سال 1371 به همت حجتالاسلام والمسلمین مصطفی فومنی حائری در تهران تأسیس شده است. این مرکز قرآنی غیر دولتی در راستای ترویج و گسترش فرهنگ قرآن و عترت در جامعه با محوریت آموزش حفظ قرآن کریم و مفاهیم تاکنون بیش از 100 هزار حافظ قرآن از یک جزء تا حفظ کل قرآن در سراسر کشور تحت آموزش قرار داده است.
ثبت نام دوره جدید آموزشهای کوتاه مدتی قرآنی آغاز شد
ثبت نام دوره جدید آموزشهای کوتاه مدت قرآنی در سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور آغاز شد.
الهام وقاری، مدیر آموزش سازمان فعالیتهای قرآنی دانشگاهیان کشور با اعلام این مطلب گفت: ثبت نام دوره جدید آموزشهای کوتاه مدت قرآنی در بخش دانشگاهی بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم انجام میشود و عموم مردم میتوانند برای حضور در این دورهها ثبت نام کنند.
وقاری، افزود: این آموزشها ویژه ترم تابستان با عناوین: روخوانی و روان خوانی قرآن کریم، تجوید سطح مقدماتی، تدبر در قرآن، آموزش خبرنگاری قرآنی(عکاسی خبری)، رابطه قرآن و نهجالبلاغه و کارگاه مهندسی تغییر و تحول در زندگی برگزار خواهد شد.
او مهلت ثبت نام را تا 24 تیرماه اعلام کرد و گفت: علاقه مندان تا 24 تیرماه فرصت دارند با مراجعه به غرفه جهاددانشگاهی در بخش دانشگاهی بیست و سومین نمایشگاه بینالمللی قرآن کریم ثبت نام کنند و یا برای ثبتنام غیرحضوری از ساعت 8 تا 16 با شماره تلفن 66951158 تماس بگیرند.
او اظهار کرد: شرکتکنندگان پس از پایان کلاس میتوانند در آزمون پایانی شرکت کرده و در صورت کسب حد نصاب از گواهینامه معتبر جهاددانشگاهی بهرهمند شوند. علاقمندان برای آگاهی از زمان و مشخصات دورهها با ارسال پیام به پست الکترونیکی kotah.modat@gmail.com میتوانند فرم مشخصات را از طریق پست الکترونیکی خود دریافت دارند.
انتهای پیام