مدیر دفتر حقوقی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران گفت: به صورت رسمی به شهرداری منطقه 4 اخطار دادیم که فعالیتهای در حال انجام در عرصه «عینالدوله» باید متوقف شود.
به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، از حدود 15 روز پیش که کارگرانی با مجوز خود به عرصهی «عینالدوله» شبیخون زده بودند و کسی نمیتوانست کارشان را متوقف کند، از حدود یک هفتهی گذشته با عکسالعمل بخش حقوقی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران مواجه شدهاند.
آن کارگران پس از گذشت شش ماه از صدور حکم توقف از سوی دیوان عدالت اداری نیمه شب به عرصهی بنای تاریخی «عینالدوله» رفتند و تخلفات گذشته را بار دیگر شروع کردند، تا اینکه در کنار شکایتهای مردم محلی منطقه، اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران هم وارد عمل شد.
کیانوش تکلو، مدیر دفتر حقوقی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران در گفتوگوبا خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا در این زمینه توضیح داد: با انتشار خبر آغاز کار دوباره در عرصهی عینالدوله، رجبعلی خسروآبادی، مدیر کل اداره میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران از بخش حقوقی خواست تا در نامهای به شهرداری منطقه 4 به صورت رسمی اخطار دهیم که این فعالیتها باید متوقف شود و اخطار ارائه شده آخرین اخطار خواهد بود.
وی تاکید کرد: بر این اساس در صورتی که شهرداری از این اخطار تمکین نکند و عملیات ساخت و ساز متوقف نشود، قطعا از طریق مقامات قضایی موضوع را به جدیت پیگیری میکنیم.
او با بیان این نکته که سازمان میراث فرهنگی نیروی قهری و بازدارنده نیست، گفت: این سازمان یک نیروی نظارتی است که وظیفهاش نظارت بر حسن اجرای کار در مراکز تاریخی است و اگر تخلفی از جانب شهرداریها یا ارگانهای دیگر در عرصه و حریم بناهای تاریخی رخ دهد، سازمان میراث فرهنگی موظف است پیگیری قضایی داشته باشد و اعلام عمومی کند.
تکلو اظهار کرد: میراث فرهنگی نیروی نظامی در اختیار ندارد که بتوانیم خودمان به صورت مستقل وارد عمل شده و از کار جلوگیری کنیم. فقط با روشن شدن افکار عمومی و مطرح کردن این گونه مسائل در رسانهها می توانیم اقداماتمان را روشن کنیم.
مدیر دفتر حقوقی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران، افزود: قانون و اساسنامه سازمان میراث فرهنگی مراتبی را ایجاد میکند تا این سازمان به عنوان دستگاه اجرایی از طریق محاکم و مراجع ذیصلاح، اقدامات مورد نیاز را پیگیری کند، بنابراین با توجه به اینکه این ساخت و ساز نیز در عرصه عمارت «عینالدوله» که قرار بوده هیچ عملیات اجرایی در آن محدوده انجام نشود رخ داد، به شهرداری آخرین اخطارها را فرستادیم.
همچنین در پیگیری های انجام شده برای آخرین اقدامات معاونت میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی و گردشگری استان تهران، پس از انتشار صحبتهای محمدمهدی تندگویان، مخبر کمیسیون معماری و شهرسازی شورای شهر تهران که اعلام کرده است؛ «تنها کاری که میتوانیم برای عمارت عینالدوله انجام دهیم، این است که مدل سازه و تعداد طبقات همراستا با عمارت باشد».
قاسمی، مدیر روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی استان تهران پس از گرفتن توضیحات از این معاونت، به خبرنگار ایسنا توضیح داد: در جلسهای که مدتی پیش دربارهی تعیین حریم باغ و عمارت عینالدوله در دفتر مدیرکل ثبت آثار، حفظ و احیای میراث معنوی و طبیعی در سازمان تشکیل و در این خصوص تصمیمگیری شد، در حال حاضر منتظر ابلاغ حریم هستیم.
به گزارش ایسنا، 15 سال پیش بود که نخستین پیگیریها برای نجات خانه ارزشمند متعلق به «شاهزاده عبدالمجید»، ملقب به «عینالدوله» انجام شد. اما گویی حالا دیگر کسی توان نجات این خانه را ندارد، اواسط سال گذشته وقتی قبر این خانهی تاریخی را جای پای درختان خانه کندند، کار با حکم دیوان عدالت اداری متوقف شد، اما در اخرین اقدامات نیز باز هم نیمهشب پایشان به خانه باز شد و این بار نقشهکشی را شروع کردند.
انتهای پیام