نانوذرات حامل دارو برای نابودی تومور در ریه

محققان آلمانی موفق به تولید نانوذرات حاوی دارو شده‌اند که از قابلیت هدف قرار دادن بافت سرطان در ریه برخوردار هستند.

محققان آلمانی موفق به تولید نانوذرات حاوی دارو شده‌اند که از قابلیت هدف قرار دادن بافت سرطان در ریه برخوردار هستند.

به گزارش سرویس علمی ایسنا، نانوذرات، فرصت‌های امیدوارکننده‌ای را در مسیر مقابله با سرطان پیش روی محققان قرار داده‌اند. دو حوزه اصلی تحقیقات در این زمینه شامل چگونگی مهندسی‌ساز کردن این نانوذرات برای حمله به سلول‌های سرطانی بادقت بالاتر و چگونگی استفاده از آنها برای تشخیص زودهنگام سرطان است؛ حتی برخی تحقیقات بر دو حوزه بصورت همزمان متمرکز هستند.

محققان مرکز تحقیقات هلم‌هولتس مونیخ (HMGU) با همکاری دانشگاه لودویگ- ماکسیمیلیان (LMU) موفق به تولید نانوذراتی با هدف نابود کردن بافت سرطانی در ریه شده‌اند.

این کار تنها از طریق آزاد کردن محموله دارویی در محل دقیق تومور انجام می‌شود که باعث به حداقل رسیدن عوارض جانبی درمان می شود.

یک لایه محافظ به نانوذرات افزوده شد که از انتشار دارو در زمان ورود به بدن جلوگیری می‌کند؛ لایه محافظ تنها بوسیله آنزیم خاصی که در غلظت‌های بالا در تومور ریه یافت می‌شود، شکسته می‌شود.

غلظت این آنزیم در بافت سالم بسیار پایین است، درنتیجه داروهای نابودکننده سلول‌های سرطانی در طول حرکت در بدن تا رسیدن به سایت هدف (محل تومور) در بدن منتشر نمی‌شوند؛ در این حالت اثربخشی دارو در بافت تومور 10 تا 25 برابر افزایش پیدا می‌کند.

با انتشار هدفمند دارو در محل دقیق تومور، این امید وجود دارد که نیاز به دوزهای اضافی و عوارض جانبی درمان‌های متداول به حداقل برسند.

محققان قصد دارند در ادامه تحقیقات، ایمنی و اثربخشی این روش را در آزمایشگاه و با استفاده مدل‌های پیشرفته تومور ریه در موش‌ها مورد آزمایش قرار دهند.

نتایج این تحقیق در مجله ACS Nano منتشر شد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۶ اسفند ۱۳۹۳ / ۰۸:۵۷
  • دسته‌بندی: فناوری
  • کد خبر: 93121608984
  • خبرنگار : 71452